Gulasz ten jest kolejnym moim przepisem na tani obiad z wykorzystaniem drobiowych podrobów, a jego wykonanie nie przekracza percepcji przeciętnego studenta. Składniki: -450 g serc drobiowych -dwie duże cebule -jedna marchewka -szklanka bulionu -łyżka mąki -sól, pieprz, maggi do smaku -dwie łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Cebule kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju a potem przekładamy do garnka(...)Serca dokładnie myjemy a potem usuwamy wszystkie występujące w nich białe części (najlepiej poświęcić troszkę mięska i po prostu zdecydowanym cięciem odciąć całą górną część) . Jeśli chcemy możemy każde serduszko dodatkowo przeciąć na pół. Smażymy je na dużym ogniu przez 3-4 minuty. Dokładamy serca do garnka z cebulą i zajmujemy się marchewką (możemy dać więcej niż jedną
Tanie przepisy studenckiecałość dokładnie ugniatamy. Wyrobione ciasto odstawiamy na pół godziny do lodówki. Farsz: 300g grubo zmielonego mięsa z łopatki wieprzowej 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula ze szczypiorem 2 drobiowe serca twardy ser żółty sól, pieprz, ostra papryka w proszku Do mięsa wrzucamy zmiażdżony czosnek i doprawiamy je solą, pieprzem i papryką. Ciasto po wyjęciu z lodówki wałkujemy na cienkie placki(...)kroimy w drobną kostkę i wysypujemy nią dno każdej foremki. Przykrywamy ją dość grubym plastrem żółtego sera, na co wkładamy odpowiednią ilość mięsa. W środek mięsnej kuli wkładamy kurze serduszko. Zamykamy ciastko pozostawioną masą, którą wykrawamy w koło za pomocą odpowiedniej wielkości naczynia. Dokładnie sklejone ciastka smarujemy białkiem i wstawiamy na przedostatni poziom nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy
Kuchenna Kontrrewolucyapodgrzybki)2 szalotki100 ml śmietanki kremówki100 ml wody z gotowania grzybów150 ml piwa (Książęce Burgubdowe Trzy słody z dziką różą)3 łyżki tartego parmezanu30 dag serc króliczych (opcjonalnie drobiowych)1/3 szklanki tartych orzechów włoskichsól, pieprz2 listki laurowe3 ziela angielskie2 gałązki świeżego tymianku2 łyżki masłaSerca opłukujemy w wodzie i gotujemy aż do miękkości w osolonej wodzie z listkami laurowymi i zielami(...)odparowania płynów. Następnie dolewamy śmietankę oraz tarty parmezan i tarte orzechy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze przez około 5 minut ciągle mieszając. Na sam koniec dodajemy wcześniej ugotowane serduszka oraz posiekany tymianek. Smacznego!książęce wymaga książęcej zastawy
Bon Appetit Małgorzatyaksamit. Ciepły płyn o delikatnym, subtelnym smaku spływał ospale trasą mojego przełyku, naznaczając go już na zawsze. Przyjemne ciepło wypełniało mnie całą. I nie chodzi wyłącznie o żołądek. Rozradowane serduszko kreowało obraz otoczenia z jadalni w nadwiślańskiej wsi w salę jadalną w jednej z bogatych, francuskich lub angielskich, posiadłości. Kryształy żyrandolu mieniły się słonecznym blaskiem, dębowe i marmurowe podłogi(...)marchewkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy miód. Gotujemy tak chwilę, mieszając, aż glazura się zezłoci. Voila! Składniki na zupę: - około 1 kilogram marchwi - około 1 litra bulionu (ja zrobiłam drobiowy, ale może być nawet warzywny) - 2 cebule czerwone - 50 gram masła - gałka muszkatołowa - szafran - sól - pieprz - śmietanka słodka (opcjonalnie) - śmietana kwaśna 18% Przygotowanie zupy: Marchew obieramy, myjemy i gotujemy
Życie zamknięte w smakuSprawdź inne wyszukiwania: