mielimy mięso robotem kuchennym), aby uzyskać konsystencję mielonki. Mięso wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, suszoną natkę pietruszki (lub bardzo drobno posiekaną świeżą) oraz starty ser żółty. Wszystko dokładnie mieszamy. 2. PANIEROWANIE KULEK (7 min) Płatki kukurydziane rozgniatamy w drobne kawałki (np. rozkładając je na blacie i wałkując je przez ścierkę), tak aby powstała z nich drobna(...)bardzo obniżycie temperaturę tłuszczu i kulki nim nasiąkną. Smażenie trwa ok. 4 minut i należy przemieszać kulki kilka razy aby równomiernie zezłociły się z każdej strony (przez zawartość sera kulki mogą lekko przywrzeć do dna na samym początku, więc warto przemieszać je już po 30 sekundach od wrzucenia do oleju). Usmażone kulki przerzucamy na arkusz papierowego ręcznika kuchennego, który odsączy
Nerds KitchenSkładniki: 1 serek wiejski 1/2 puszki ananasa 100 g sera żółtego 1/2 cebuli 1 łyżka posiekanej pietruszki 1 łyżka majonezu sól, pieprz Wykonanie: Serek włożyć do miski, rozgnieść go widelcem. Ananasa pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, pietruszkę drobno posiekać. Wszystko przełożyć do serka, dodać majonez. Doprawić solą i pieprzem
magiczna kuchnia Kasidrożdży 125 ml ciepłego mleka 40 g roztopionego masła 1 jajko szczypta soli masa 200 g wędzonego boczku 3 jajka 250 ml śmietany 30% 150 g sera cheddar sól i pieprz do smaku Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Do miski odsypać pół szklanki mąki, dodać 0,5 szklanki ciepłego mleka, drożdży(...)wysmarować wcześniej masłem lub wyłożyć papierem pergaminowym). Ciasto nakłuwamy widelcem Na ciasto układamy pokrojony w kostkę boczek i zalewamy masą - w misce trzepiemy jajka dodajemy śmietanę i starty ser, wszystko ze sobą ładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Quiche pieczemy w 180 C przez 45-60 minut, aż się ładnie zarumieni. Smacznego
Niezły Młynekobiad czy śniadanie,doskonała również na wszelkie imprezki. Składniki: 1 pierś z kurczaka 3 marchewki 2 jabłka 1/2 puszki kukurydzy 5 plastrów ananasa z puszki 10-15 dag żółtego sera 2 łyżki majonezu ok 3 łyżki kwaśnej śmietany sól,pieprz Marchewkę obrać i ugotować,pierś z kurczaka również.Jabłka,ananasy,ugotowaną marchew i mięso pokroić w kostkę.Ser zetrzeć
Niespełnione zdolności kulinarnetego białej czekolady . Smakuje obłędnie i jest prosty w przygotowaniu. Składniki ; Spód ciasteczko-wy ; 150 g herbatników maślanych 50 g margaryny lub masła Masa serowa: 1kg sera trzykrotnie zmielonego paczka M&Ms lub drażetek czekoladowych (najlepiej 150 g)' 1 całe jajko 2 żółtka 150 ml śmietanki 30 % 2 tabliczki białej czekolady Sposób przygotowania : Ciasteczka(...)piasek , margarynę lub masło rozpuszczamy . Ciastka plus rozpuszczony tłuszcz mieszamy razem , wysypujemy ciasteczko-wy na blaszkę(użyłam tortownicę 22 cm ) wkładamy na 10 min do zamrażalki. Ser przekładamy do większej miski , dodajemy jajka, śmietankę . M&ms rozdrabniamy w malakserze . Powstanie m&m w postaci piasku . Dodajemy do pozostałych składników . Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej
Wypieki Uliwięcej można tam dodać zależy już od Waszej kreatywności. Moja będzie z jajkiem i ogórkiem konserwowym - rewelacja :-) Składniki: dwa opakowania krakersów po 250 g 250 g sera żółtego startego na dużych oczkach 2 cebule pokrojone w drobną kostkę ok 6-7 średniej wielkości ogórków konserwowych 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 5-6 jajek ugotowanych(...)twardo majonez ( wg uznania ) u mnie dużooooo :-) sól, pieprz Sposób przyrządzenia; Dno blaszki lub kwadratowej miski wyłożyć krakersami. Majonez wymieszać z serem żółtym i wyłożyć masą krakersy Kolejna warstwa krakersów Masa z tuńczyka, ogórka, cebuli, pieprzu Krakersy Na wierz ostatniej warstwy majonez z pokrojonym w kostkę białkiem i pokruszone żółko. Sałatka najlepiej smakuje
pieprzny smaczekmożna je zastąpić np Porto lub innym alkoholem - warto wtedy dodawać alkohol stopniowo aby nie zdominował smaku. Bardzo polecam inspirowane przepisem Marthy Stewart składniki 200 g ostrego sera cheddar, rozdrobniony lub starty 1/3 szklanki kwaśnej śmietany łyżka masła, roztopionego 2 łyżki sherry (najlepiej wytrawne) ok 1/2 łyżeczki soli Szczypta pieprzu cayenne (opcjonalnie) do obsypania: 1/3 szklanki(...)nożem) na gładką masę. Przełożyć na folię spożywczą, uformować gruby wałek, zawinąć w folię i wstawić na min godzinę do lodówki. Wysypać sezam i płatki papryki na deskę. Ser, po zdjęciu folii obtoczyć w sezamie i papryce ze wszystkich stron. Podawać z dobrym pieczywem lub krakersami. Smacznego
Stare Garytwarogiem, ale ja dodaję też ziemniaki. Przeważnie wykorzystuję te, które zostały z obiady lub specjalnie gotuję więcej, żeby potem nie marnować czasu i gotować specjalnie. Składniki: 250 g białego sera 400-500 g ugotowanych ziemniaków 1-2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek mąki pszennej Ziemniaki przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub rozgnieść w inny sposób. Ser też
talerz przyjemnościSkładniki ziemniaki ugotowane, 3-4 duże szt ser żółty, 100g mleko, 1 szkl jajka, 3 szt cebula, 1 szt czosnek, 3 ząbki natka koperku, 1 łyżka mąka pszenna, 3/4 szkl sól, pieprz Przygotowanie Wcześniej ugotowanie ziemniaki oraz żółty ser ścieramy na tarce na dużych oczkach. Cebulę i czosnek ścieramy na najmniejszych oczkach. Dodajemy natkę koperku, jajka i mleko, mieszamy. Dosypujemy
Gotowanie moimi oczamidoprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z ryżem. Przełożyć do foremki do zapiekania wysmarowanej masłem. Śmietanę wymieszać z żółtkami, doprawić solą i pieprzem. Polać śmietaną ryż, posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut, aż ser i śmietana się lekko zrumieni. Risotto można zapiekać w dużej formie, lub w mniejszych, jednoosobowych foremkach. Zamiast
królestwo garówSkładniki: mięso z 1 piersi kaczki, pieczonej lub gotowanej 1/2 świeżego ananasa pół szklanki rodzynek słoik selera w słodkiej zalewie 150 g sera żółtego ok. 1,5 szklanki ugotowanego ryżu (użyłam arborio) 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżeczka łagodnej musztardy Z kaczki zdjąć skórę, pokroić w kostkę. Ananasa obrać, odciąć miękki miąższ i pokroić w kostkę. Selera(...)odcedzić z zalewy, a rodzynki zalać ciepłą wodą do napęcznienia, po 15 minutach odcedzić. Ser żółty pokroić w grubszą kostkę. Wszystkie składniki połączyć z ryżem, majonezem, jogurtem i musztardą. Dodać sól i pieprz i dokładnie wymieszać. Udekorować natką pietruszki
Czerwień i błękitSkładniki: Po 2 garście sałaty rukoli roszponki i lodowej 1 opakowanie sera feta 10 pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula pęczek koperku świeżego sos 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki octu winnego 1 łyżeczka musztardy 2 ząbki czosnku sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Sałaty opłukujemy pod bieżącą wodą, osuszamy, przekładamy do dużej miski. Dodajemy pokrojoną(...)kostkę cebulę, pomidorki pokrojone na pół oraz ser feta. posypujemy posiekanym drobniutko koperkiem. Produkty na sos połączyć ze sobą dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie mieszamy, polewamy po sałatce. Smacznego
kgwjanczewochwil wystarczy na przygotowanie tego, aromatycznego dania. Składniki 250 g makaronu trottole 100 ml oliwy z oliwek 2 garści świeżej bazylii 100 g orzechów piniowych 100 g sera dziugas Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartym na opakowaniu. Oliwę, orzechy, bazylię i starty ser miksujemy na gładko. Do makaronu dodajemy
R'n'G KitchenPotrzebne składniki: 1 ugotowany burak 100 g sera koziego 2 łyżki pestek słonecznika 4 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Buraki kroimy w plasterki przyprawiamy pieprzem i solą, następnie układamy pokrojony w plasterki ser kozi, posypujemy słonecznikiem i zapiekamy w 180 st przez ok. 15 min. Całość polewamy marynatą: ocet balsamiczny, oliwa, pieprz
Łycha smakówmąki z ciecierzycy 100 g mąki jaglanej 40 g mąki ryżowej 2 łyżki oleju kokosowego 0,5 łyżeczki soli 1 jajko 0,5 pęczka szparagów 1 opakowanie sera koziego garść jarmużu 0,5 pęczka botwinki pieprz, sól Przygotowanie: Do miski dodajemy mąki sól, olej kokosowy, jajko i wyrabiamy ciasto stopniowo dolewając wodę. Jeżeli zajdzie potrzeba można dodać więcej(...)Szparagi gotujemy w osolonej wodzie ok. 5-6 min. Na upieczony spód tarty wykładamy pokrojoną w cieką kosteczkę botwinkę, jarmuż, posypujemy rozdrobnionym serem kozim i szparagami - całość zapiekamy w piekarniku w 180 st przez
Łycha smaków