makaronu Bartolini muszle 20 dag szynki drobiowej 1 puszka pomidorów bez skóry ( 300ml) 2 małe czerwone cebule natka pietruszki ok. 5 łyżek startego żółtego sera sól i pieprz do smaku oliwa z oliwek 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka miodu Przygotowanie; Na rozgrzaną patelnię wlać ok 3 łyżek oliwy i dodać pokrojoną w cienkie paski szynkę(...)sosu dodać oregano, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Dodać miód, wymieszać i gotować około 15 minut na małym ogniu. Kiedy sos będzie już gotowy, wrzucamy szynkę, starty ser oraz makaron. Delikatnie mieszamy. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy! Smacznego! Wpis powstał we współpracy ze sklepem Bee.pl
Radość kipiąca uśmiechem.najczęściej można je kupić w postaci puree uformowanego w kostki o wadze 225 g, przypominające kostki daktyli. Szczelnie owinięte, dobrze przechowują się w chłodnym miejscu. TOFU- Świeże tofu, czyli ser otrzymywany z mleka sojowego, popularny w całej Tajlandii, jest sprzedawane wprost z otwartych pojemników stojących w ladach chłodniczych, zalane czystą, świeżą wodą. Ma raczej nieokreślony smak, jest za to bogatym(...)źródłem protein i może być przechowywane w lodówce trzy, cztery dni, pod warunkiem że codziennie zmienia się wodę, która je przykrywa. Ser sojowy smażony w głębokim tłuszczu dodaje się do bardzo wielu potraw. TRAWA CYTRYNOWA- Świeże łodygi palczatki cytrynowej, popularnie zwanej trawą cytrynową, są dostępne w sklepach z orientalną żywnością i niekiedy w supermarketach. W ciepłym klimacie rośnie
ClauditteMissCookingSkładniki Kruchy spód 180 g mąki 4 łyżki cukru 80 g masła (zimnego) 1 szt. jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa makowa 450 g masy makowej 150 g sera ricotta (lub mascarpone) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 60 g czekolady gorzkiej 40 g czekolady mlecznej 50 g orzechów włoskich 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 szt. jajek 1 łyżeczka pasty(...)ciasto pokryło do i boki formy. Resztkę ciasta odciąć i pozostawić do dekoracji wierzchu (opcjonalnie) Masa makowa Orzechy oraz czekoladę drobno posiekać. Masę makową włożyć do miski, dodać ser, mąkę ziemniaczaną, pastę waniliową, drobno posiekaną czekoladę, orzechy włoskie i skórkę pomarańczową. Wszystko zmiksować lub wymieszać łyżką. Do masy dodać jajka i znów krótko zmiksować do połączenia się składników. Masę wyłożyć
Wypieki i Rumieńcenadaje się na imprezę ze znajomymi , zapraszam do wypróbowania . Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżka przyprawy gyros 2 plastry sera żółtego 2 placki tortilli 2 łyżki ketchupu 2 łyżki majonezu Wykonanie Pierś z kurczaka kroję w drobną kostkę , posypuję przyprawami i przekładam na rozgrzaną patelnie(...)smażę około 15 minut , następnie usmażoną pierś z kurczaka przekładam na jeden placek tortilli i przekładam na patelnie z odrobiną oleju i układam ser, polewam ketchupem , majonezem i zakrywam drugim plackiem i smażę po obu stronach na złoty kolor , po usmażeniu przekładam na deskę i kroję na trójkąty i gotowe do podania
Mój Smakkanapek, a także można zjeść na ciepło jako mięsko do obiadu :) Roladki idealnie sprawdzą się na świątecznym stole :) Składniki: 3 pojedyncze piersi kurczaka, ok. 50 g SEROWAR PODLASKI - Ser Koryciński Swojski Krystyny Łukaszuk, ok. 4-5 suszonych pomidorów (z oliwy), 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu. Przygotowanie: Piersi kurczaka układamy koło siebie, przykrywamy(...)było prześwitów). Następnie przyprawiamy z obu stron przyprawą do drobiu i natką pietruszki. Układamy je na folii aluminiowej, tak by jedna pierś zachodziła na drugą. Na środku układamy kawałki sera korycińskiego (ja użyłam z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem) i kawałki suszonego pomidora. Zawijamy mięso w roladę i owijamy ciasno folią aluminiową. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy
Aga w kuchnikarmelowa na ciężkim (kompletnie bezglutenowym) orzechowym spodzie. Przepyszne karmelowe drobinki rozpływają się w ustach i nadają sernikowi świątecznego charakteru i przytulności, a wyrazisty orzechowy spód wspaniale kontrastuje ze śmietankowym serem, przywołując wspomnienia orzechowych prezentów z dzieciństwa. Sernik to jedno z tych ciast, które kojarzą się z miłością i domowym kątem, a przecież te Święta właśnie na miłości najbardziej się opierają(...)ciasta i piecz prze 10min w 200*C. Masa serowa: 1. Twaróg podziel na mniejsze kawałki i rozgnieć widelcem bądź umieść w robocie kuchennym i rozdrobnij. 2. Do sera dodaj resztę składników (oprócz karmelowej posypki) i miksuj razem do uzyskania gładkiej konsystencji. 3. 3/4 posypki wmieszaj w masę serową. 4. Masę serową wylej na upieczony orzechowy spód. 5. Wierzch sernika
Kuchnia w Słońcu Skąpanajajku i bułce tartej. Smażyć do zarumienienia. Pieczarki pokroić w paski i podsmażyć na patelni. Przełożyć usmażone pieczarki na filety znajdujące się na rozgrzanej patelni, nałożyć po trzy plasterki sera i przykryć. Smażyć pod przykryciem 2 - 3 minut do rozpuszczenia sera. Ja zaserwowałam kurczaka z frytkami (których dawno nie jadłam) i sałatką z kapusty kiszonej oraz domowej produkcji buraczkami
Karola gotujeSkładniki: brokuł żółty ser 3 łyżki czubate majonez pieprz sól Sposób przygotowania: Ugotować brokuł. Ostudzić. Pokroić ser w kostkę. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku
Przepisy kulinarne babci Antoninyoleju 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka oregano 100 g kabanosów wieprzowych 4 pieczarki 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 50 g sera cheddar szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości, odcedzamy, dodajemy śmietanę i gałkę muszkatołową. Tłuczemy(...)Dokładnie ze sobą mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W naczyniach żaroodpornych (takich na jedną osobę), na dnie układamy farsz. Na wierzchu układamy warstwę z ziemniaków, posypujemy startym serem, zapiekamy 20 min w 180°C. Posypujemy szczypiorkiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchenprzepis na idealny początek dnia. Dziecinnie proste danie i fantazja w smaku. Składniki na 1 porcję: 2 jajka - u mnie rozmiar L 2 kromki chleba pełnoziarnistego 2 plastry sera feta 2 plasterki pomidora szczypta bazylii Rama "smaż jak szef kuchni" - do posmarowania grzanek Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do temp. 240 stopni - opcja grill. W garnku zagotuj wodę. Ser i pomidora ułóż
Alutka-GotujeSkładniki: ciasto francuskie 1 rolka/nie mrożone, sos pomidorowy 200 ml, przyprawa do pizzy 1/2 opakowania, ser mozarella 20 dag/starty, olej rzepakowy 4 łyżki, cebula 3 sztuki, sól czosnkowa 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki cebule pokroić w pół talarki i na oleju podsmażyć na złocisto pieczarki pokrojone wsypać do cebuli i na większym ogniu(...)pieczenia i ułożyć na blaszkę, ciasto posmarować sosem pomidorowym, posypać przyprawą do pizzy (użyłam swój sos domowy ze zmiksowanych pomidorów) wystudzone pieczarki z cebulą rozłożyć na cieście posypać startym serem mozzarella, piekarnik elektryczny nagrzany na 220C, grzanie góra/dół, piec pizzę około 30-35 minut, kroić ciut przestudzoną - na szybki obiad dobra pizza............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięidealnie pasuje do niego sos pomidorowy. Składniki: – 1/2 kapusty białej, ok. 1,5 kg – 8 liści kapusty włoskiej – 200 g grochu żółtego – 100 g sera żółtego – 2 cebule – 2 ząbki czosnku – 4 łyżki oliwy – 4 jajka – 4 łyżki bułki tartej – 1 łyżeczka majeranku – 1/3 łyżeczki kminku(...)mielenia mięsa zmielić kapustę, groch i cebulę z czosnkiem. – Do kapuścianej masy dodać jajka, bułkę tartą i starty na grubej tarce żółty ser. – Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. – Małą okrągłą tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć na dnie i bokach liśćmi kapusty włoskiej. Do środka nałożyć masę
To co kochamjeśli masa się zwarzy to nic nie szkodzi)dodajemy mak i mieszamy. Do drugiej miski wkładamy wszystkie składniki masy serowej. Blenderem miksujemy aż masa będzie gładka. (dzięki blenderowi ser nie musi być wcześniej mielony, jeśli używamy miksera należy wcześniej ser zemleć 3 razy) Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Do każdej wkładamy po łyżce masy makowej a na nią
Radość kipiąca uśmiechem.masło. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy równomiernie do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Pieczemy przez ok. 20 min w 170 st. C. składniki na masę serową: 1000 g białego sera (trzykrotnie zmielonego) 160 g cukru 30 g cukru z prawdziwą wanilią 60 g maki ziemniaczanej 1 łyżka mąki orkiszowej lub pszennej 3 jajka sok z 1/2 cytryny 50 g rodzynek(...)żurawiny, namoczonej w letniej wodzie wykonanie: Rodzynki oraz żurawinę odsączamy, osuszamy i oprószamy mąką. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem z wanilią na puszystą masę. Dodajemy stopniowo ser i miksujemy do połączenia się. Dodajemy obie mąki, masło oraz sok z cytryny i miksujemy. Na końcu dodajemy żurawinę z rodzynkami i mieszam. Całość przekładamy na upieczony spód i pieczemy przez
Domowy Smak Jedzeniajajek cukier waniliowy 4 łyżki masła 100-150 g wiórek kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego Polewa: 100 g białej czekolady 100 ml śmietanki 36 % posypka Decorada "tutti frutti" Ser zmielić na maszynce. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę, dodać miękki masło i dobrze wymieszać. Wiórki kokosowe zmielić na mąkę (użyłam młynka do kawy). Do masy(...)jajecznej stopniowo dodawać zmielony ser, a następnie zmielone wiórki kokosowe. Dodać likier kokosowy i dobrze wymieszać. Masę serową przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec 60-70 minut w temperaturze 160-170 stopni (to zależy od piecyka, lepiej piec w niższej temp., a dłużej). Sernik po wystudzeniu polać polewą: śmietankę podgrzać i rozpuścić w niej pokruszoną czekoladę, polać
talerz przyjemności