ser - 17000 przepisów (strona:402/1134)

Placki z pieczarkami - wytrawne racuchy z pieczarkami 68

ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano, natka pietruszki Ciasto: 300 g pszennej jasnej 2 jajka 0,5 łyżeczki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g sera żółtego 250 ml wody Placki pieczarkowe – wytrawne racuchy z pieczarkami – wykonanie: Przygotujmy sobie sporą patelnię, pieczarki będą początkowo zajmowały dość dużo miejsca. Pieczarki kroimy na plasterki i podsmażamy na oleju na patelni(...)żeby się cebula i czosnek nie przypaliły. Gdy pieczarki będą gotowe, to odkładamy je na bok i czekamy aż przestygną. Zajmujemy się ciastem: Wszystkie składniki wkładamy do dużej miski (ser kroimy w kosteczkę), dodajemy podsmażone pieczarki i mieszamy łyżką aż wszystko się ze sobą połączy. Nagrzewamy olej na patelni, łyżką nakładamy porządną porcję ciasta pieczarkowego, wygładzamy, spłaszczamy i smażymy takie

Marder&Marder Manufacture
Przepisy na Tłusty Czwartek 76

serowe czyli inaczej pączki serowe z dziurką w środku, to moja kolejna propozycja słodkiego wypieku na Tłusty Czwartek. Głównymi składnikami, z których powstaje ciasto na oponki są mąka, biały ser, śmietana oraz jajka. Dobrej jakości ser oraz śmietana są niewątpliwie bardzo ważnymi składnikami oponek. Ciasto na oponki nie zawiera drożdży, zastąpione są one proszkiem do pieczenia. Przepis na oponki serowe

MeCooks
Marynowane filety z kurczaka. I o zaletach pakowania próżniowego. 88

smak, aromat oraz wartości odżywcze, produkty zapakowane próżniowo łatwiej przechowywać i przewozić nawet na duże odległości, pakowanie próżniowe chroni przed rozprzestrzenianiem się intensywnych zapachów żywności, np. wędzonych ryb czy serów, umożliwia porcjowania zakupionych produktów, nie marnujemy żywności i tym samym oszczędzamy. Jak pakować próżniowo? Do pakowania próżniowego potrzebne są specjalne zgrzewarki próżniowe i inne akcesoria. Ja od długiego czasu używam(...)nich nie tylko przechowywać żywność, ale również ją marynować (czas to kilka minut, a nie kilka godzin!). Szczerze polecam! W tych pojemnikach można przechowywać praktycznie wszystko, np. mięso, ryby, sery, owoce, orzechy, warzywa, sałatki, kiełbasę, wędlinę, obiad, ciasta, ciasteczka i wiele więcej. Przechowujemy i nie marnujemy! Pakowanie próżniowe to doskonała alternatywa dla tradycyjnych sposobów przechowywania żywności. Więcej informacji znajdziecie

Słodkie okruszki
RedRalfBurger 60

gram Cukier 50-70 gram Wino czerwone wytrawne 100-150 gram 😉 resztę wypij 😉 Chili 1 dla odważnych 2 Skórka z limonki Reszta składników Bekon wędzony w plastrach Kozi ser twardy wędzony Pomidor Sałata Radicchio Pamiętaj ❗❗❗ by było, jak najwięcej czerwonych składników 😉 w końcu to Walentynki ❤️ Ja dla przykładu mam czerwone stringi na sobie 😉 Z pewnością składniki są już gotowe, wiec(...)Teraz po trzecie bułki rozetnij i jeśli chcesz podpiecz je w tosterze lub piekarniku. Na koniec złóż RedRalfBurger. Nałóż sos na połowę bułki, następnie sałatę Radicchio, kotleta, ser, bekon, cebulę, plaster pomidora, ponownie sos i zamknij drugą połową bułki. Jak widzisz musisz zgrać się z czasem, by wszystko było ciepłe 😉 Choć jest trochę roboty, to mimo wszystko warto 🍔❤️ Zapraszam Cię

RafalCook
Deser z musem kajmakowym i jagodami 104

będę Was oszukiwać – deser z musem kajmakowym i jagodami nie jest niskokaloryczną propozycją. To prawdziwa słodka, ale jakże pyszna rozpusta. Głównymi bohaterami są tu śmietana kremówka i ser mascarpone . Kremówka jest jednym ze składników musu kajmakowego, natomiast mascarpone pojawia się zarówno w musie jak i w kremie wiśniowym. Jak więc widzicie, mając w planach podanie tego deseru, można pomyśleć(...)mogą być mrożone) 2 łyżeczki cukru pudru Dodatkowo 150 g owsianych ciasteczek kakaowych 150 g jagód Kroki Mus kajmakowy Schłodzoną śmietanę i ser mascarpone ubij na puszysty krem. Dodaj masę kajmakową i ubij rózgą tylko do połączenia składników. Krem wiśniowy Zmiksuj mascarpone z wiśniami i cukrem pudrem na jednolitą masę. Ułożenie Ułóż deser

Na-talerzu.pl
Imprezowe menu 127

Makowiec japoński Mini-ptysie Jajka z łososiem Sałatka z szynką i serem Sałatka z kabanosami i ananasem Tortille z szynką Tortille z serem i pieczarkami

czarrna od kuchni
Sernik cytrynowy z polewą lemon curd 111

surówek. Liczba porcji: 14 Czas przygotowania: 80 minut + studzenie Forma o średnicy 28 cm Przepis na sernik cytrynowy z polewą lemon curd: (składniki o temperaturze pokojowej) 1 kg sera białego twarogowego tłustego lub półtłustego (mielony) 200 g cukru 100 g masła 2 - 3 łyżeczki startej skórki z cytryny 5 jajek 3 łyżki śmietany 30% 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo(...)cukru i masa stanie się jasna. Nie przerywając ucierania cienką stróżką wlewać roztopione i wystudzone masło. Do kremu dodać skórkę, śmietanę, mąkę ziemniaczaną i krótko miksować. Następnie partiami dodawać ser i miksować tylko do czasu połączenia się składników. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i spód pokryć rozdrobnionymi i wymieszanymi z roztopionym masłem herbatnikami. Spód wyrównać łyżką, aby powstała równa

Kuchcik gotuje
Co lubią jeść włosy? 64

rozgrzewający krem paprykowy z soczewicą albo chrupiącą cieciorkę . Połowa za nami, a co jeszcze warto włączyć do swojego menu, by mieć piękne i mocne włosy? Nabiał – jaja, mięso, mleko, sery Jeśli jaja to tylko od szczęśliwych kurek, mięso najlepiej ekologiczne, a mleko i sery tłuste. Tutaj przeczytacie więcej na temat tego, dlaczego warto jeść jaja. Olej lniany, siemię lniane, awokado

Natka Pietruszki
Tortellini ze szparagami 67

ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: –  300 g gotowych pierożków tortellini (możesz użyć tych z nadzieniem serowym lub z szynką) – 7-8 zielonych szparagów – 100 g wędzonego boczku – 50 g sera gorgonzola lub podobnego sera pleśniowego – 1 łyżka oliwy – 2 ząbki czosnku – 100 ml śmietany 18% – 100 ml wody lub białego wytrawnego wina – tarty parmezan – świeżo mielony czarny pieprz PRZYGOTOWANIE

nietylkopasta.pl
Roladki z kurczaka z pesto rosso, mozzarellą i szparagami 88

efektowne, choć robi się je niezwykle prosto. Dzięki dodatkowi Pesto Rosso od Monini, które przygotowane jest na bazie suszonych pomidorów, roladki są bardzo aromatyczne. W połączeniu z ciągnącym się serem i chrupiącymi szparagami, otrzymujemy naprawdę wyjątkowe danie.  Najlepiej w tej potrawie sprawdzą się bardzo cienkie szparagi, wtedy możecie dodać je do roladek na surowo. Grubsze szparagi warto jest wcześniej(...)płaskim naczyniu), umieść w niej szparagi i blanszuj je przez 3 minuty. Odcedź i przepłucz zimną wodą.  Filety z kurczaka posmaruj pesto rosso, ułóż po 2 plasterki sera mozzarella, a na końcu po 2-3 zielone szparagi. Mięso z kurczaka zawiń w roladkę i zabezpiecz wykałaczkami.  Roladki spryskaj oliwą i dopraw solą i pieprzem. Umieść na rozgrzanym grillu

Chilli Czosnek i Oliwa
Sos z awokado i fety 68

Jamiego, o ile mnie pamięć nie myli. Nie jest to więc taki głupi pomysł. Tak… feta, awokado i świeża kolendra. Bosko. Składniki: 1 duże dojrzałe awokado 1 opakowanie sera feta 1 mały jogurt naturalny 3 ząbki czosnku sok z połowy limonki sól (opcjonalnie) pieprz Awokado kroimy na pół, wyciągamy pestkę, wydrążamy miąższ, wrzucamy do blendera. Dodajemy do niego ser

Kardamonovy