ser - 17000 przepisów (strona:409/1134)

Młode ziemniaki faszerowane pleśniowym kozim serem 134

Czas młodych ziemniaków, proponujemy faszerowane. Skorzystaliśmy z przepisu z najnowszego magazynu " Moje Gotowanie " Użyliśmy kozi ser z pleśnią "Bresse Bleu. Palce lizać   Składniki 1 kg młodych ziemniaków 3 kozie serki z pleśnią kilka gałązek świeżego tymianku sól pieprz tarta bułka   Przygotowanie   Rozgrzałem piekarnik do 180 stopni C. Ziemniaki umyłem, osuszyłem (nie obieramy). Owinąłem każdy osobno(...)blasze, od czasu do czasu je obracałem. Jak zrobiły się miękkie odwinąłem ja z foli. Ściąłem górę, łyżką wydrążyłem pozostawiając ok. 5 mm miąższu. Wydrążone ziemniaki ugniotłem z kozim serem i listkami tymianku, lekko doprawiłem solą i pieprzem. Przygotowany farsz z powrotem włożyłem do wydrążonych łupinek. Posypałem bułką tartą i zapiekałem pod grillem ok. 7 minut

R'n'G Kitchen
Pizza bezglutenowa (bez drożdży) 251

nawet hot dog przygotowane w domu, z odpowiednich składników, mogą stać się zdrowym, pełnowartościowym posiłkiem. Taka właśnie jest dzisiejsza pizza - na cienkim, chrupiącym cieście, z umiarkowaną ilością wysokogatunkowego sera, z dobrej jakości mąki, z domowym keczupem i w towarzystwie zielonych warzyw - nie dość, że zdrowo to jeszcze pysznie, czyli to, co lubię najbardziej :) Składniki: 110 g mąki gryczanej(...)mąki kukurydzianej 25 g siemienia lnianego około 130 ml ciepłej wody 3 łyżki oliwy + 1 do posmarowania wybrane dodatki (u mnie domowy keczup, ser, oliwki, papryka, zielenina) Przygotowanie: Zmieszaj mąki i siemię lniane, dodaj 3 łyżki oliwy i stopniowo dolewaj wodę, ciasto jest twardsze niż pszenne, ale elastyczne, może się lekko kleić Z ciasta uformuj kulę i odstaw

pyszne zdrowości
Pełnoziarniste naleśniki z sosem karmelowym i czekoladą. 169

latin; mso-fareast-language:EN-US;} Ciasto: -> 1 duże jajko -> Szklanka mleka -> Szklanka mąki -> Szczypta soli  ->1 łyżeczka cukru waniliowego, Farsz -> 150g sera białego -> 1 banan -> 3-4 łyżki jogurtu naturalnego -> 3-4 kostki czekolady gorzkiej -> 1/2 łyżeczki oleju kokosowego -> Sos karmelowy * Wykonanie: Wszystkie składniki na naleśniki wrzucamy(...)śmietany. Smażymy na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oliwy z dwóch stron do czasu, aż się zarumienią. W tym czasie przygotowujemy farsz. Banana kroimy w półksiężyce. W miseczce mieszamy ser, jogurt oraz 1 łyżeczka cukru, dodajemy banana. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z   niewielką ilością oleju kokosowego, do uzyskania płynnej masy. Naleśniki nadziewamy farszem, układamy obok siebie. Polewamy sosem

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Sernik cytrynowy z roladą truskawkową 177

aluminiową. Roladę wstaw do lodówki na 2 h. Roladę pokrój na kawałki o grubości 1 cm i wyłóż nimi spód oraz boki tortownicy. masa serowa w naczyniu miksującym zmiksuj ser na gładką masę. Następnie ucieraj ser z cukrem i dodaj śmietanę, sok z cytryny oraz skórkę. Na sam koniec dodaj rozpuszczoną żelatynę, wszystko dobrze wymieszaj i gotową masą serową zalej

Niezły Młynek
MAKARON Z SEREM I TRUSKAWKAMI 152

przepadają. W sezonie na truskawki obowiązkowo na Naszym stole. A Wy? Lubicie makaron z truskawkami?   Składniki: 2 garści makaronu np świderki 3 szklanki truskawek 15 dag białego sera 1 serek waniliowy np Danio cukier puder lub miód do posłodzenia Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. 1 szklankę truskawek kroimy na połówki, resztę blendujemy, dosładzamy do smaku. Biały ser łączymy

Z Majeczką w kuchni
ŚLIMACZKI SALAMI NA OSTRO 175

szybka i smaczna przekąska którą zrobimy w zaledwie 30 minut     SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego, 10 plastrów salami (u mnie piastowskie), 3 plastry sera żółtego, 1 jajko, czarnuszka Skworcu  do posypania, ketchup WYKONANIE Ciasto rozwijamy, smarujemy cienko ketchupem, układamy plastry salami, na nich ser żółty, zwijamy w roladę lekko dociskając, tniemy w ok. 1,5 cm ślimaczki

słodki bratek
Dzikotto risotto z kalafiorem i grzybami 169

uciesze co poniektórych domowników. Dzikotto risotto z kalafiorem i grzybami 200 g ryżu 300 g różyczek kalafiora oliwa 1 por 600 ml wrzątku 2 łyżki masła 50 g sera typu parmezan (u mnie Bursztyn) 1 ząbek czosnku 250 g boczniaków, pieczarek lub innych grzybów, porwanych/pociętych na paski natka pietruszki do posypania sól, pieprz Kalafiora ścieramy na tarce lub rozdrabniamy(...)Wrzucamy grzyby, posiekany czosnek i podsmażamy na rumiano. Solimy i pieprzymy. Risotto powinno być kremowe ale nie za geste, można podlać je odrobina wody. Dodajemy łyżkę masła i starty ser, doprawiamy i mieszamy. Risotto podajemy z porcją grzybów i posypane natką pietruszki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sernik czekoladowy 239

czekoladowy i miksujemy całość. Wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia i mieszamy. Ciasto powinno być dość gęste, ale spływać z łyżki, jeśli nie spływa dolewamy odrobinę mleka i mieszamy. Ser: 50 dag sera 1/2 szklanki cukru 3 jaja 1 łyżeczka cukru z wanilią, lub kilka ziarenek wanilii Wszystkie składniki ubijamy na gładki krem. Blaszkę (23x33) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy

Cynamonowe szczęście
Biała pizza z kurczakiem i szparagami 155

szparagów * garść szpinaku  * 2-3 plastry boczku wędzonego * pół szklanki śmietany 12% * pół szklanki jogurtu greckiego * 2-3 ząbki czosnku  * łyżka przyprawy do pizzy bądź oregano  * ser żółty - tyle ile lubimy - u mnie około 300g Przygotowanie : Kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na teflonowej patelni razem z przyprawami. M ąkę wymieszać z otrębami, drożdżami , solą i cukrem(...)Odstawić do wyrośnięcia. Boczek podsmażyć, dodać szpinak i zblanszowane szparagi. Z ciasta drożdżowego zrobi ć dwie pizze. Na ka żdą wylać sos śmietanowy, dodać kurczaka i pozostałe dodatki. Posypać serem i przyprawą. Piec 20 minut w 200 stopniach. Można podawać na ciepło i na zimno

Magiczne Życie Marty
Sałatka ze szpinakiem i truskawkami 172

pełni, a więc zapraszam na bardzo szybką i smaczną sałatkę, którą możemy przygotować w kilka chwil. Składniki: szpinak świeży sałata zielona 1 ogórek 1 pomidor kilka truskawek pół opakowana sera feta pestki słonecznika oliwa z oliwek sól pieprz Szpinak i sałatę myjemy, osuszamy i rozkładamy na talerzu. Pomidora, obranego ogórka oraz ser feta kroimy w kosteczkę i układamy na listkach

Kuchnia u Bietki
Sernik na zimno z mascarpone i kremówką 413

zimno, jakoś je wygospodarowuję Drukuj Sernik na zimno z mascarpone window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Spód 100 gr rozpuszczonego masła 200 gr kakaowych herbatników lub zwykłych Masa 750 g sera białego dwukrotnie zmielonego (może być wiaderkowy) 250 gr mascarpone 200 ml kremówki 5 łyżeczek żelatyny 3/4 szkl. mleka 3/4 szkl cukru 2 galaretki truskawkowe owoce sezonowe (truskawki, maliny itp) Wykonanie(...)Masą wyklejamy spód tortownicy. Masa serowa Mleko podgrzewamy - ma być porządnie ciepłe. Rozpuszczamy w nim żelatynę i odstawiamy do ostygnięcia. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno. W misce ubijamy ser, do którego dodajemy mleko z żelatyną. Dodajemy mleko w proszku i mascarpone. Ubijamy. Śmietanę łączymy z masą serową i wykładamy na herbatniki. Na wierzchu układamy owoce. Galaretki rozrabiamy

Mieszam w Garnku
zapiekanka kalafiorowo ziemniaczana z jajkiem sadzonym na obiad... 150

Składniki: kalafior 1 mniejszy, ziemniaki ugotowane 3/4 kg/młode, przyprawa do pizzy 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy 6 łyżek, ser żółty 20 dag/zmielony, jajka 8 sztuk, szczypiorek 1 pęczek potrawa na 4 osoby - ziemniaki użyłam ugotowane dzień wcześniej na obiad, kalafior ugotowany na "al dente" w niesolonej wodzie i wystudzony do naczynia żaroodpornego(...)wlać olej, dodać przyprawy, wymieszać dodać pokrojone w talarki ziemniaki, cząstki kalafiora, delikatnie wymieszać z olejem ser żółty morski rozdrobniłam w rozdrabniaczu, posypać wierzch zapiekanki, piekarnik nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, piec około 35-45 minut zapiekankę podać z jajkami sadzonymi, posypać szczypiorkiem - obiad jest syty, smaczny i smakuje z zimną maślanką...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka makaronowa z botwiną i szparagami 151

jakie są Wasze ulubione zapiekanki? Składniki 300 g makaronu świderki 1 pęczek zielonych szparagów 1 pęczek botwiny 400 ml śmietany (dałam 18 %) 3 jajka 4 łyżki startego sera grana padano 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz papryka ostra Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić na sicie i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojoną botwinę(...)wyłożyć na botwinę. Śmietanę wymieszać z jajkami,doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Całość wlać na zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Przed końcem pieczenia posypać serem i wstawić na około 5 minut do piekarnika. Gotowe! zapiekanka makaronowa z botwiną i szparagami

O kuchni z uczuciem
Makaron z pesto z rukoli i tuńczykiem 186

smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 opakowanie makaronu spaghetti 1 puszka tuńczyka w sosie własnym starty,drobno ser – optymalnie parmezan – ja dałam jakiś tam , bo taki akurat był pesto : pęczek liści rukoli ( dwie solidne garście – młodych listków , stare będą zajeżdżać trawą ; ) ) 3 ząbki czosnku ( jeśli(...)kilka dni ) i lekko mieszamy . Przelewamy do makaronu , mieszamy , aż makaron się zazieleni od pesto " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Wykładamy na talerze i posypujemy serem . To by było na tyle " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Smacznego !     Post Makaron z pesto z rukoli i tuńczykiem pojawił się poraz pierwszy

Ogrodnik w podróży
Tarta ze szparagami i buraczkami 176

dół. Studzimy. Na farsz: pęczek zielonych szparagów buraczki z jednego pęczka botwiny dwie łyżki masła łyżkę miodu łyżkę octu jabłkowego 300 ml kwaśnej śmietany 3 jajka 3 łyżki ostrego sera, startego na drobnych oczkach ½ pęczka koperku jedna czerwona cebula pokrojona w piórka. Buraczki porządnie myjemy, przekrawamy na pół i wrzucamy do wrzącej wody doprawionej solą i cukrem. Blanszujemy około(...)ocet. Smażymy, aż pokryją się glazurą i zrobią się lśniące. Odkładamy kilka główek szparagów i kilka buraków do dekoracji. Pozostałe buraki i szparagi mieszamy z jajkami, śmietaną, cebulą, serem i koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę wlewamy na podpieczony spód, układamy buraczki i szparagi. Pieczemy 15 min w 180 stopniach. Masa lekko nam się podniesie, ale tym się nie przejmujcie

ladykitchen