ser - 17000 przepisów (strona:398/1134)

Sznycel 78

stopni. Po czwarte połóż polędwiczki na patelnię i obsmaż je przez chwilę z każdej strony, następnie przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, połóż kilka plastrów sera i włóż do piekarnika, a z ser się niesamowicie apetycznie przypiecze. Oczywiście w międzyczasie popijaj sznaps, bo to bardzo wyjątkowo niedobry obiad 😉 Wypij, nałóż, zjadaj. Zapraszam Cię również do obserwowania mojego 🅘🅝🅢🅣🅐🅖🅡🅐🅜🅐

RafalCook
Sernik na kruchym spodzie z jabłkową galaretką i śmietaną 67

szklanki mąki tortowej 2 łyżki cukru pudru 1 pełna łyżka miękkiego masła 1 jajko M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mielonych ulubionych orzechów ( opcjonalnie ) Masa: 50 dag sera wiaderkowego na serniki 4 jaja M 1/2 szklanki mleka skondensowanego ( używam mleka z tubki ) 2 łyżki mleka w proszku 2 łyżki budyniu śmietankowego 4 łyżki cukru pudru skórka starta(...)dość cienką warstwą  na dnie posmarowanej olejem i oprószonej mąką formy, podpiekamy na rumiano w 180 stopniach, około 10 minut. Wyciągamy i studzimy. Masa serowa: Do miski wkładamy ser, jaja, proszek budyniowy, masło,  mleko w proszku, mleko skondensowane, skórkę z cytryny  i miksujemy do dokładnego połączenia składników, nie zbyt długo - by masy nie napowietrzyć. Cztery pełne łyżki

Kronika Piekarnika
Ciasto leśny mech z brzoskwiniami 167

360g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 250g świeżego szpinaku Krem: 500g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 90g cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) 1 puszka brzoskwiń w syropie (puszka 820g) 2 galaretki(...)wodą, mieszać, aż galaretka się rozpuści, odstawić do ostudzenia. 11. Schłodzoną śmietankę wlać do miski, dodać cukier puder, cukier z wanilią i ubić, ale nie na bardzo sztywno. Dodać ser, wymieszać mikserem. Następnie w 3-4 partiach dodać galaretkę, ważne, aby nie była tężejąca (ma być ostudzona, ale płynna). Po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. Dodać pokrojone brzoskwinie

Mała Cukierenka
Sernik Dulce de Leche 82

Sernik Dulce de Leche i życzę Ci smacznego. Ps. Już nawet nie liczę, który to mój sernik w kolekcji serników 😉 a wszystkie znajdziesz tutaj . Przede wszystkim musimy przygotować składniki Ser w wiaderku 1 kg Jajka 3 sztuki Mąka ziemniaczana 4 łyżki Cukier 50-100 gram Kwaśna śmietana 200 ml Dulce de Leche hmm tyle ile zostało 😉 a przepis znajdziesz tutaj(...)niego słoiczek z kajmakiem. Pamiętaj, by co jakiś czas go zamieszać. Oczywiście czytając moje przepisy na sernik, zapewne już wiesz jak go zrobić 😉 Ale…po pierwsze wymieszaj ser z cukrem. Następnie dodaj jajka i wymieszaj. Dodaj mąkę, wymieszaj, dodaj śmietanę i znów wymieszaj 😉 Po drugie wyjmij formę z lodówki, wlej masę serową, zamieszaj Dulce de Leche i wylej

RafalCook
Kuchnia ukraińska. Co o niej wiemy? 74

się kapustą z boczkiem i zalewa często sosem jarzynowym. Z dań głównych jest jeszcze znany kotlet po kijowsku, który jest bardzo podobny do polskiego de volaille, tylko występuje bez sera i zieleniny i z samym masłem. Kuchnia ukraińska słynie również z różnorodnych pierogów, które wywodzą się z różnych tradycji. Najpopularniejsze są pielmieni, czyli niewielkie pierogi z farszem mięsnym, które mają(...)charakterystyczny okrągły kształt. Słynne są również wareniki, które mają kształt półokręgu. Są bardzo smaczne, występują w różnych wersjach smakowych np. z mięsem, podrobami, z serem, ziemniakami, grzybami, kaszą czy owocami i podawane są z omastami lub kwaśną śmietaną. Te pierogi są najchętniej jedzone i mogą występować jako przystawka, dodatek do innego dania np. zupy lub jako główne danie obiadowe. Inną

ProstePesto.pl
Zapiekanka rybna z ziemniakami 91

ziemniakami Składniki: filet z dorsza lub innej ryby: 700 – 800 g brokuł: 1 szt. ziemniaki: 400 – 500 g pieczarki: 200 – 300 g mleko: 200 ml żółty ser: 200 g musztarda Dijon: 1 łyżeczka suszony koperek: 1 łyżeczka jajka: 1 szt. sól i pieprz do smaku Zapiekanka rybna z ziemniakami – przepis Przygotowanie: Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie(...)grubsze, jak dorsz lub halibut, powinny znajdować się obok siebie. Na wierzch zapiekanki wyłóż ugotowane al dente brokuły na przemian z podsmażonymi pieczarkami. Do lekko podgrzanego mleka dodaj starty ser, musztardę Dijon, jajko oraz łyżeczkę suszonego koperku. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i bardzo dokładnie wymieszaj, tak aby jajko połączyło się z resztą składników. Sos przelej do zapiekanki pokrywając

Kuchnia Na Wypasie