ser - 16500 przepisów (strona:371/1100)

KOTLETY MIELONE PO HOLENDERSKU + FILMIK 45

Smaczne, kotlety mielone z dodatkiem sera. Soczyste, idealne na obiad jak i do pieczywa.  SKŁADNIKI :  500 g mięsa, łopatki wieprzowej 1 cebula 1/2 szklanka mleka 3/2 % 3 kromki chleba tostowego 1 jajko 100 g sera żółtego, startego na tarce jarzynowej 2 łyżeczki suszonego czosnku  1 łyżeczka soli, pieprz do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli
Makowo-wiśniowa fantazja 65

drobnego cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 36% 25 dag sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej   Krem czekoladowy: 25 dag sera mascarpone 20 dag kremu orzechowo-czekoladowego typu Nutella   Nasączenie ciasta: 50 ml likieru pomarańczowego

Wanilia i Kardamon
Serniczek na zimno (bezglutenowy) 54

obręczach cukierniczych lub małej formie do tortu) spód: 150 g płatków kukurydzianych 150 g masła pół tabliczki białej czekolady masa serowa: 0,5 l śmietany 30 % 750 g sera sernikowego 3 łyżki cukru pudru sok z 1 cytryny lub limonki 5 łyżeczek żelatyny owoce (truskawki, granat, winogrona, borówki lub takie jak macie)   Przygotowanie: Płatki kukurydziane rozdrabniamy blenderem. Masło(...)czas mieszając. W mikserze ubijamy śmietanę. Do ubitej dodajemy cukier, sok z cytrusów ( do smaku – jak lubicie słodsze dajcie więcej cukru lub więcej soku). Zwalniamy obroty i dodajemy ser – po łyżce. Na koniec do lekko już przestudzonej żelatyny dodajemy dwie łyżki masy, mieszamy i dodajemy do reszty składników naszego serniczka. Teraz tylko dodajemy owoce do środka (można też

Kulinarna Patilogia
Wielkanocne zajączki 67

jeden z symboli Wielkanocy. Dorosłym zając kojarzy się z nadejściem wiosny i witalnością. Dzieci bardzo lubią to wesołe, rezolutne zwierzątka. A na drożdżowe, wielkanocne zajączki z nadzieniem z białego sera skusi się każdy. Puszyste, mięciutkie ciasto drożdżowe i delikatne nadzienie, pycha! I jeszcze ten zabawny wygląd. Kolejny przepis, który nie wymaga specjalnych foremek , tylko naszej zdolnej ręki :) Drożdżowe zajączki(...)oczy z rodzynek. Lub mój ostatni pomysł...z czerwonej fasoli. Ale takie zające wyglądają dość gro ź nie. Jak wojownicy. A dla urozmaicenia możesz dodać odrobinę cynamonu do białego sera, kropelki czekoladowe lub rodzynki. Posypać płatkami kokosowymi, tylko ostrożnie, żeby nie wyszły....baranki. Ewentualnie zrobić nadzienie z warzyw, ale wtedy na oczy trzeba wziąć np. fasolę. Lub zrobić małe, śpiące

dolcevitainmykitchen
Sznycel 60

stopni. Po czwarte połóż polędwiczki na patelnię i obsmaż je przez chwilę z każdej strony, następnie przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, połóż kilka plastrów sera i włóż do piekarnika, a z ser się niesamowicie apetycznie przypiecze. Oczywiście w międzyczasie popijaj sznaps, bo to bardzo wyjątkowo niedobry obiad 😉 Wypij, nałóż, zjadaj. Zapraszam Cię również do obserwowania mojego 🅘🅝🅢🅣🅐🅖🅡🅐🅜🅐

RafalCook
Sernik na kruchym spodzie z jabłkową galaretką i śmietaną 53

szklanki mąki tortowej 2 łyżki cukru pudru 1 pełna łyżka miękkiego masła 1 jajko M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mielonych ulubionych orzechów ( opcjonalnie ) Masa: 50 dag sera wiaderkowego na serniki 4 jaja M 1/2 szklanki mleka skondensowanego ( używam mleka z tubki ) 2 łyżki mleka w proszku 2 łyżki budyniu śmietankowego 4 łyżki cukru pudru skórka starta(...)dość cienką warstwą  na dnie posmarowanej olejem i oprószonej mąką formy, podpiekamy na rumiano w 180 stopniach, około 10 minut. Wyciągamy i studzimy. Masa serowa: Do miski wkładamy ser, jaja, proszek budyniowy, masło,  mleko w proszku, mleko skondensowane, skórkę z cytryny  i miksujemy do dokładnego połączenia składników, nie zbyt długo - by masy nie napowietrzyć. Cztery pełne łyżki

Kronika Piekarnika
Ciasto leśny mech z brzoskwiniami 132

360g mąki pszennej (użyłam tortowej) 2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 250g świeżego szpinaku Krem: 500g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 90g cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią (użyłam cukru wanilinowego) 1 puszka brzoskwiń w syropie (puszka 820g) 2 galaretki(...)wodą, mieszać, aż galaretka się rozpuści, odstawić do ostudzenia. 11. Schłodzoną śmietankę wlać do miski, dodać cukier puder, cukier z wanilią i ubić, ale nie na bardzo sztywno. Dodać ser, wymieszać mikserem. Następnie w 3-4 partiach dodać galaretkę, ważne, aby nie była tężejąca (ma być ostudzona, ale płynna). Po każdym dodaniu wymieszać mikserem do połączenia składników. Dodać pokrojone brzoskwinie

Mała Cukierenka
Sernik Dulce de Leche 68

Sernik Dulce de Leche i życzę Ci smacznego. Ps. Już nawet nie liczę, który to mój sernik w kolekcji serników 😉 a wszystkie znajdziesz tutaj . Przede wszystkim musimy przygotować składniki Ser w wiaderku 1 kg Jajka 3 sztuki Mąka ziemniaczana 4 łyżki Cukier 50-100 gram Kwaśna śmietana 200 ml Dulce de Leche hmm tyle ile zostało 😉 a przepis znajdziesz tutaj(...)niego słoiczek z kajmakiem. Pamiętaj, by co jakiś czas go zamieszać. Oczywiście czytając moje przepisy na sernik, zapewne już wiesz jak go zrobić 😉 Ale…po pierwsze wymieszaj ser z cukrem. Następnie dodaj jajka i wymieszaj. Dodaj mąkę, wymieszaj, dodaj śmietanę i znów wymieszaj 😉 Po drugie wyjmij formę z lodówki, wlej masę serową, zamieszaj Dulce de Leche i wylej

RafalCook
Kuchnia ukraińska. Co o niej wiemy? 62

się kapustą z boczkiem i zalewa często sosem jarzynowym. Z dań głównych jest jeszcze znany kotlet po kijowsku, który jest bardzo podobny do polskiego de volaille, tylko występuje bez sera i zieleniny i z samym masłem. Kuchnia ukraińska słynie również z różnorodnych pierogów, które wywodzą się z różnych tradycji. Najpopularniejsze są pielmieni, czyli niewielkie pierogi z farszem mięsnym, które mają(...)charakterystyczny okrągły kształt. Słynne są również wareniki, które mają kształt półokręgu. Są bardzo smaczne, występują w różnych wersjach smakowych np. z mięsem, podrobami, z serem, ziemniakami, grzybami, kaszą czy owocami i podawane są z omastami lub kwaśną śmietaną. Te pierogi są najchętniej jedzone i mogą występować jako przystawka, dodatek do innego dania np. zupy lub jako główne danie obiadowe. Inną

ProstePesto.pl