duże jajko 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli NADZIENIE: 3-4 cebule 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki cukru sól pieprz 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki startego żółtego sera mak do posypania Ciasto. Mąkę przesiewamy do sporej miski i robimy w niej wgłębienie. Z cukru, drożdży i ciepłego mleka robimy rozczyn i wlewamy do mąki, przykrywamy
Rozpustne gotowanieczęsto będzie gościł w naszym domu. Zapraszam!!! Składniki: 3 szkl. startej cukinii, 3 jajka (oddzielnie żółtka i białka), 3 marchewki, 1,5 szkl. bułki tartej, 200 g żółtego sera, 3 ząbki czosnku, 0,5 selera ( większego), 3 cebule, 0,5 szkl. oleju, 3 łyżki ziół prowansalskich, sól, pieprz Wykonanie: Cukinię dokładnie myjemy. Nie obieramy ale ścieramy na grubych
Passion of Cookingeuro passata – 1 euro (750 ml) piwo – 0,50 euro (mała puszka, 0,70-1 euro (duża) ryż – 0,80 euro ser żółty – 10 euro (kg) sok – 1,20 euro (1 l) wino – 1,20 – 5 euro (750 ml) woda – 0,50 euro (1,5 l) W restauracji zapłacimy odpowiednio za: lasagne
Bon Ton Italia200g makaronu spaghetti 40 dkg mielonej szynki 1 papryka czerwona 3 pomidory 3 ząbki czosnku 1 mała czerwona cebula 3 łyżki pasty pomidorowej Sól, pieprz do smaku 10 dkg sera żółtego mozzarella 2 łyżki oliwy z oliwek Kilka listków świeżej bazylii Sposób przygotowania: Paprykę i pomidory myjemy i kroimy w kostkę, wszystko przekładamy do nagrzanej głębokiej patelni z dodatkiem oliwy
Kuchnia w czekoladziemomentu aż szpinak straci wiotkość, wlać śmietankę, zagotować i ewentualnie doprawić do smaku. Makaron przyrządzić wg instrukcji na opakowaniu. Wymieszać makaron i mięso i podawać. Można posypać startym żółtym serem lub parmezanem. Smacznego
na moim stole...jest metoda. Przede wszystkim dlatego, że niezależnie od pochodzenia zarówno solone śledzie (nawet te łagodniejsze a la matias) jak i konserwowe zielone oliwki to jednak wytrawne smaki. Pomidory i żółty ser mają tu więc na celu również pewne złagodzenie bardzo wyrazistych smaków śledzia i oliwek. Z jednej strony jest to „zestaw imprezowy” i nadaje się jako zakąska do alkoholu. Jednak
Kulinarna PokusaCiasto na pierogi: mąka 300 g wrzątek 250 ml 1/4 łyżeczki soli Nadzienie: 200 g kaszy gryczanej Bio 400 g ugotowanych prawdziwków 100 g startego żółtego sera 1 jajko olej do smażenia kostka rosołowa grzybowa pieprz ziołowy szczypta sól do smaku majeranek 1 łyżeczka natka pietruszki posiekana bardzo drobno cebula 2 szt Wykonanie
Różowa kuchniaNadzienie: 30 dkg fileta z kurczaka łyżka jasnego sosu sojowego 1 cebula ząbek czosnku 2 pomidory 1/2 puszki kukurydzy 1/2 papryki czerwonej ( zapomniałam dodać:) ok. 25 dkg sera żółtego lub mozzarelli ( najlepiej zetrzeć - lepiej się stopi) oregano, suszona bazylia, sól i pieprz tłuszcz do smażenia Zacząć od pokrojenia mięsa w drobną kostkę. Posolić, oprószyć pieprzem i dodać
Maślane ciasteczkomusicie spróbować! ;) Składniki: Mięso-marynata: 1,5kg schabu 2-3 ząbki czosnku rozmaryn sol, pieprz 2 łyżki oleju Farsz: 200g mięsa mielonego 200g szpinaku świeżego lub mrożonego cebula 200g sera żółtego startego na tarce 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryki sól pieprz jajko 2 łyżki bułki tartej Dodatkowo: 300ml bulionu kilka listków laurowych kilka ziarenek ziela angielskiego 2 łyżki
Czerwona Porzeczkagości. Nikt nie zdoła oprz eć się pokusie skosztowania tej potrawy. Efektowna i smaczna przekąska. Można dowolnie modyfikować nadzienie dodając na przykład paprykę lub ser. Składniki: 8 gniazd makaronu wstążki 10dkg sera żółtego Składniki na farsz: 50 dkg mięsa mielonego 20 dag pieczarek jajko 1 cebula 3 łyżki bułki tartej 4 ząbki czosnku sól, pieprz, chili, oregano, bazylia Składniki
Podróż w kulinariasosem z pieczonej papryki i pomidorów, z pieczonym kurczakiem i fetą Zielony makaron ryżowy z kruczkiem i warzywami w mleczku kokosowym Makaron w sosie pomidorowym z tuńczykiem i serem żółtym
More food, love and dreamsfermentowane A co ogranicza wchłanianie? Niekorzystny wpływ mają z kolei następujące czynniki: fityniany (otręby, płatki owsiane, rośliny strączkowe), szczawiany (szczaw, rabarbar, szpinak), taniny (czarna herbata), fosforany (coca-cola, sery żółte, słodkie płatki, jogurty owocowe - warto czytać etykiety), niektóre białka roślinne (np. sojowe nieprzetworzone - mąka sojowa), wapń (produkty mleczne), zasadowe pH żołądka - występuje najczęściej u osób biorących leki na zgagę
Powiedz dietom nieDziś zdecydowanie królują u mnie jesienne smaki i kolory! :) Składniki: 1,25 kg dyni, 3 łyżki mąki, 2 łyżki smalcu, 1 pęczek warzyw, zielony groszek, 10 dag żółtego sera, 3 łyżki przecieru pomidorowego, sól do smaku, pieprz do smaku, olej do smażenia, papryka mielona słodka do smaku Wykonanie: Dynię oczyścić, pokroić, doprawić do smaku, panierować w mące i usmażyć
Tradycyjna Kuchnia