Składniki 20 dag okrągłego ryżu 1 cebula 3 łyżki oleju 3/4 litra rosołu (u mnie z kostki) 2 łyżki natki pietruszki 1/2 cytryny 1 łyżka masła 2 łyżki startego żółtego sera sól, pieprz, gałka muszkatołowa Do dzieła!!! Cebulę pokroić w drobniutką kostkę i zeszklić na patelni na rozgrzanym oleju. Dodać opłukany ryż i smażyć przez chwilę. Powoli dodać rosół. Gotować
sierotka maRysia w kuchnimnie jest ich grubość (ok.1-1,5 cm). Gdy widzimy, że mięso do polowy swojej grubości zrobiło się sine, wówczas przerzucamy je na drugą stronę. Następnie posypujemy odrobiną startego żółtego sera i przykrywany patelnię rzecz jasna przykrywką albo małą miseczką metalową. Dzięki temu mięso szybciej "dojdzie" w środku oraz ser roztopi się błyskawicznie. Smażąc mięso pamiętajmy - nie ma temperatury
Right Behind The KitchenPrzykładowo mega popularne hot-dogi ale zrobione z kiełbasy a nie parówki - duża porcja gwarantowana! Dla większych łasuchów znajdziemy chrupiącą golonkę . Serowych amatorów z pewnością zainteresuje bogaty wybór austriackich serów. Na ulicznych straganach dostaniemy także trochę łakoci, kawę i oczywiście piwo. Naschmarkt - największy miejski targ w Wiedniu Warto także odwiedzić największy targ miejski w Wiedniu nieopodal Placu Karola (Karlsplatz) zwany(...)wejść do strefy zabawy znajdziemy niewielkie budki z kiełbaskami. Raj dla tych, którzy kochają kiełbaski wieprzowe! Zdecydowanie warto spróbować kilku rodzajów. Mamy do wybory np. kiełbaskę nadziewaną rozpływającym się serem żółtym. Dzięki wpływom węgierskim dostaniemy kiełbaskę z dużą ilością mixu papryki słodkiej i ostrej, zwykłą białą kiełbaskę oraz tzw. currywurst. Klasycznie podaje się to wszystko z ketchupem i musztardą
Right Behind The Kitchenziemniaków 1 kartonik koncentratu pomidorowego ( ten w kartonach jest płynny więc istotny ) 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej sól , pieprz do smaku kawałek startego żółtego sera do posypania Kiełbasę i cebulę , kroimy w plastry , podsmażamy na złoty kolor na patelni , dodając pod koniec wyciśnięty praską czosnek . Odstawiamy do przestygnięcia . Ziemniaki obieramy i kroimy w cieniutkie
Ogrodnik w podróżyPrzepyszna sałatka z tuńczykiem, kwaśną żurawiną i chrupiącymi orzechami która równe dobrze sprawdzi się jako przystawka ale też jako znakomita pasta na chleb. Wystarczy, że dodamy do niej starty żółty ser i zapieczemy na chlebku... otrzymamy wspaniałą grzankę z ciągnącym serem ;) Składniki: 100g brązowego ryżu puszka tuńczyka w sosie własnym średnia czerwona cebulka 1/2 szklanki
Pyry na Gazwarzyw to miks tego co miałam akurat w lodówce, tak więc każdy może przygotować warzywne babeczki z własnym składem warzyw. Do babeczek dodałam wędlinę dla moich mięsożernych chłopaków i ser żółty – jesteśmy jego wielkimi wielbicielami. […] The post Warzywne babeczki appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnekmieszamy go sosem. Do każdej papryki nakładamy porcje sosu z makaronem. Wkładamy do piekarnika i podpiekamy 10-15 minut, żeby wszystko się razem zagrzało. Wierzch makaronu można posypać żółtym serem, który bardzo fajnie się rozpuści i rozpłynie ;) Gotowe! :) Życzę smacznego
Czerwona Porzeczkaznalazłam na opakowaniu kaszy jaglanej. Składniki na porcje dla 4 osób: 200 g suchej kaszy jaglanej 1 marchewka 1 pietruszka 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 50 g żółtego sera 2 jajka 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki otręby żytnie oliwa z oliwek lub olej sól, pieprz Kaszę ugotować w osolonej wodze zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudzić. Marchewkę
Ugotowaćoliwek, przyprawy włoskie do smaku, świeże oregano, chipsy serowe z jarmużu: 150 g jarmużu, 1 łyżka oliwy z oliwek, szczypta czosnku w proszku, szczypta soli himalajskiej, 10 g żółtego sera. Przygotowanie: Jarmuż myjemy, usuwamy twarde łodygi i dokładnie suszymy z pomocą suszarki do sałaty lub papierowego ręcznika. Do dużej miski wlewamy oliwę, dodajemy jarmuż, posypujemy solą, czosnkiem i delikatnie ręka
Moniki Smakołykiziemniaków i polałam je olejem. Wstawiłam do piekarnika w temp.200 stopni na około 40 minut. Pod koniec ich pieczenia włożyłam na blachę kotleta na wierzch którego położyłam plaster żółtego sera. Danie być może niezbyt dietetyczne ...ale tak polskie i ciągle na czasie ;-) Smacznego
potrawyregionalneProponuję dziś na kolacje bądź śniadanie pyszne, kolorowe i smaczne grzanki . Inwencja zależy od smaków i zawartości lodówki;-) Składniki: bułka wrocławska żółty ser suszone pomidory anchois czarne oliwki rukola czerwona świeża papryka jajko ugotowane na twardo podsmażone plasterki pieczarek podsmażone plasterki kiełbasy zielona część dymki podsmażony w łupinach czosnek ( do posmarowania bułki) pasta kawiorowa kapary majonez pieprz sól Kromki bułki
potrawyregionalneserem :) Myślę, że kotleciki wyszłyby też z piekarnika, może następnym razem zaryzykuje i sprawdzę :) Składniki (porcja - zdjęcie): 180 g mielonej piersi z kurczaka 45 g startego lub drobno pokrojonego sera żółtego 55 g posiekanych pieczarek 4 g mąki szymanowskiej (1 łyżeczka) 4 g bułki tartej (1 łyżeczka) 20 g (pół) roztrzepanego jajka sól pieprz do smażenia 1 łyżka oleju
Malowane smakiemSkładniki: na ciasto: 1,5 szklanki mleka 2 jajka 150 g mąki 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju na nadzienie: 250 g szynki 1 duża cebula 200 d żółtego sera pieprz czarny na panierkę: 2 jajka mąka bułka tarta Składniki ciasta wymieszać na gładko i odstawić na kwadrans. W tym czasie przygotować nadzienie: cebulę posiekać i zeszklić na łyżce oleju
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCiasto francuskie jest niezastąpione w mojej kuchni, zwłaszcza kiedy potrzebuję przygotować coś ekspresowo. Składniki: arkusz ciasta francuskiego 1 kiełbasa 8-10 pieczarek po kawałku żółtej i czerwonej papryki cebula kilka plastrów żółtego sera 2 łyżki oleju sól pieprz ostra papryka oregano Cebulę posiekać, kiełbasę i pieczarki pokroić w półplasterki, papryki w kostkę. Wszystko to podsmażyć na oleju i przyprawić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia