ser żółty - 6379 przepisów (strona:247/426)

Drobiowy filet faszerowany warzywami i serem 132

Dziś mam taki filecik nadziany mieszanką chińską i żółtym serem. Do tego ziemniaczki lub frytki oraz ulubiona surówka i mamy super obiad na każdą okazję. Takie danie poprawi nam humor tym bardziej, że u mnie strasznie dziś wieje i ciągle miga prąd i na dodatek woda z kranu kapie a nie leci.' Dawno takiej pogody nie było, wczoraj deszczowo

Ewa w kuchni
Jajka zapiekane po wiejsku 180

kapusty pekińskiej Składniki: 10 średnich ziemniaków ziemniaków 250 g wędzonego boczku 4 jajka 4 łyżki śmietany 1 łyżka oleju 1 cebula 2 łyżki posiekanego koperku 100 g startego żółtego sera sól pieprz Ziemniaki ugotować, odcedzić i ubić ze śmietaną na puree. Boczek pokroić w kostkę i zrumienić na oleju., a następnie dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę i zeszklić. Całość

O kuchni z uczuciem
Najprostsza zapiekanka makaronowa z szynką 176

trochę więcej, na zapas. Najprostsza zapiekanka makaronowa z  szynką Czas przygotowania : 45 minut Składniki: 400 g makaronu, u mnie rurki 300 g dobrej wędzonej szynki 300 g starego żółtego sera 400 g jogurtu typu greckiego 200 g śmietany 18 % 2 jajka pieprz 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżeczki suszonej bazylii ew. sól morska masło do posmarowania naczynia Wykonanie: Piekarnik

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka warstwowa 1815

aromatu. Składniki: 2 jajka ugotowane na twardo 3 łyżki majonezu 2 łyżki mleka 4 łyżki kukurydzy z puszki 100 g kiełbasy bamberskiej Tradycyjne Jadło kawałek pora 80 g żółtego sera 3-4 rzodkiewki  Przygotowanie: Jajka zetrzeć na drobnych oczkach. Kukurydzę odsączyć z nadmiaru zalewy. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Por pokroić w cienkie paseczki. Ser i rzodkiewki zetrzeć

Ala piecze i gotuje
Pierogi z kaszą jaglaną, twarogiem i oscypkiem 152

łyżki oleju łyżeczka soli 2/3 szklanki bardzo ciepłej wody Nadzienie: 1,5 szklanki kaszy jaglanej 300 g półtłustego twarogu 150 g oscypka lub rolady ustrzyckiej lub innego wędzonego żółtego sera 2 średnie cebule sól i pieprz do smaku 1/4 łyżeczki kminku (niekoniecznie) masło klarowane lub olej do smażenia Kaszę dobrze opłukać na gęstym sicie i przelać wrzątkiem. W garnku zagotować

Czerwień i błękit
sałatka z mandarynkami 172

mgnieniu oka. Znaczy więc, że była pyszna.  Składniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej puszka mandarynek w syropie szklanka tortellini z szynką 300 g szynki konserwowej w kawałku 200 g żółtego sera w kawałku puszka kukurydzy 4-5 łyżek majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku łyżka chrzanu pieprz sól Tortellini ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić i wystudzić. Kapustę poszatkować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Brokułowa zupa krem 103

Łatwa do zrobienia, sycąca, idealna na chłodne dni. Po prostu zupa krem z brokułów!   1 duży brokuł ok. 0,5 kg ziemniaków 1 cebula tarty żółty ser olej   Brokuły obgotować tak, żeby zachowały kolor i pozostały lekko twarde. Oddzielić miękką górę, od łodygi. Łodygi pokroić na mniejsze części. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć

Polska Zupa
Zupa krem z zielonego groszku;) 90

gładkość kremu. Dopiero teraz doprawiamy solą i sporą ilością mielonego pieprzu. Dodajemy oliwę z oliwek i masło. Zupę podajemy z gęstą śmietaną. Jeśli lubicie możecie dodać grzanki oraz starty, żółty ser. Wersji podania jest mnóstwo, wybierzcie więc taką, która najbardziej Wam odpowiada. Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
Tarta z warzywami! 123

Jajko roztrzepujemy ze śmietaną, solą, pieprzem i sezamem. Masę śmietanową wylewamy na warzywa. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza ok. 20-30minut. Na koniec pieczenia możemy dodać starty żółty ser. Kruchy spód, przypieczone warzywa i lampka wina to idealne połączenia na sierpniowe gorące wieczory. Pyszna, lekka kolacja! Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
Kurczak, holenderski ser i suszone pomidory! 127

uczucie. I jeszcze bardzo lubię jesień. I suszone pomidory. I Ciebie - mój drogi czytelniku - też lubię :) Składniki dla 4 osób: 3 połówki piersi z kurczaka 1 słoik suszonych pomidorów żółty ser 3 ząbki czosnku oliwa z oliwek oregano chili sól pieprz Sposób wykonania: Pierś z kurczaka dokładnie myjemy. Każdą połówkę nacinamy nożem i tworzymy kieszonkę wewnątrz. Ważne żeby nie rozciąć

Kuchnia Pani Wiosny
Sałatka a'la Gyros 155

Ketchupu Pikantnego  Pieprz, Sól - Tylko Do Smak u SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kurczaka umyć, pokroić w kostkę, posypać wegetą, usmażyć. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć wsypać do miski. Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach. Przygotować Sos z podanych składników.  Całość wymieszać oraz doprawić

Gotowanie Patki
Sałatka z łososiem na pieczywie chrupkim 154

odpowiadało :) Można pieczywo wcześniej pokroić i używać mniejszych kawałków, na pewno ułatwi to krojenie ;) Składniki: 1 opakowanie pieczywa chrupkiego ze słonecznikiem Chrupak , 1 puszka łososia, 4 jajka, 20 g żółtego sera, 8 łyżeczek majonezu, szczypiorek. Przygotowanie:  Każdy kawałek pieczywa chrupkiego smarujemy 1 łyżeczką majonezu. Układamy na desce dwa kawałki koło siebie i posypujemy startym serem. Następnie układamy kolejne

Aga w kuchni
naleśniki z leśnymi grzybami 157

tłuszczu smażymy cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor. składniki na farsz: 300 g grzybów, borowików leśnych 1 marchewka 1 por, biała część 150 g cebuli 150 g sera żółtego 1 łyżka natki pietruszki, posiekanej sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Grzyby oczyszczamy, dokładnie myjemy i drobno kroimy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy

Domowy Smak Jedzenia
Minipizze z ciasta francuskiego 272

prezentuje się na talerze. Dzięki czemu świetnie nadaje się imprezę lub podwieczorek dla milusińskich. Składniki - 20 dag pieczarek - 2 cebule - 4 parówki ( ok.20 dag ) - 1 żółta papryka - opakowanie ciasta francuskiego - 20 dag startego żółtego sera - ketchup - suszona bazylia - masło Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz  wziąć

Świat Smaku
Dynia makaronowa pieczona z sosem serowym 172

programach kulinarnych. W końcu (jak możecie się domyślać) dynia została przekrojona, a przy okazji nikt nie ucierpiał podczas tej czynności. Dynia okazała się dość słodka, delikatna w smaku. Ma żółty miąższ, trochę przypominający smakiem melony. To jednak nie czyni jej jeszcze cudem natury. Dynia makaronowa staje się wyjątkowa po upieczeniu, gdy miąższ dzieli się na pojedyncze włókna, które przypominają makaron(...)porcje: 1 dynia makaronowa (ok.1,2 kg) 20 g masła 1 posiekany ząbek czosnku 1 łyżeczka posiekanej ostrej papryczki 2 łyżki mąki 1 szklanka mleka 75 g żółtego dojrzewającego sera , drobno startego (u mnie manchego pomieszany z pecorino) plus dodatkowo 2 łyżki do posypania 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz gałka muszkatałowa Dynię ostrym nożem przekroić na pół. Uważajcie

Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania