ser smażony - 2002 przepisów (strona:16/134)

Hamburger 158

szalotkę kilka listków sałaty kilka ogórków konserwowych pikantny keczup sos czosnkowy 1 niepełną łyżeczkę cukru 1 łyżkę musztardy (u mnie Dijon) 4 plastry ostrego żółtego sera (opcjonalnie) sól, pieprz olej do smażenia Mięso doprawiamy solą i pieprzem, a także dodajemy łyżkę musztardy oraz drobno posiekaną i najlepiej wcześniej zeszkloną szalotkę. Całość dobrze wyrabiamy i formujemy 4 kotlety. (Moje miały(...)nieduże i twardsze liście. Po pierwsze lepiej mieszczą się w bułce, a po drugie fajnie chrupią. Kotlety smażę po 2 minuty z każdej strony. W tym czasie bułki podpiekam na elektrycznym grillu lub w piekarniku. Na spodzie układam cebulkę, później żółty ser i kotlet. Na mięsie układam ogórki, które polewam keczupem. Układam na nim dwa plastry pomidora i sałatę. Wierzch

Ratunku obiad
Roladki schabowe 167

Małym nakładem pracy oraz niewielkim kosztem można odmienić typowy obiad i stworzyć danie inne niż zwykle. Polecamy! Roladki schabowe  SKŁADNIKI: 3 plastry schabu 100 g sera żółtego 1 czerwona cebula olej do smażenia kilka pieczarek 1 płat papryki marynowanej sól , pieprz jajko bułka tarta  PRZYGOTOWANIE: Schab rozbijamy jak na kotlety i oprószamy solą. Pieczarki kroimy na małe kawałeczki(...)połową cebuli. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Na mięsie układamy ser żółty,  następnie cebulkę pokrojoną w plasterki,  paski papryki oraz łyżkę pieczarek.  Całość zwijamy w roladkę, panierujemy w rozmąconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Placki ziemniaczano-pieczarkowe 142

łyżka kwaśnej gęstej śmietany 3 łyżki mąki pszennej sól i pieprz  do smaku           olej  do smażenia Dodatkowo: 2 łyżki majonezu 1 nieduży jasny por garść tartego żółtego sera dobry ketchup Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobniusieńko(...)pokroić  w kosteczkę. Ziemniaki wymieszać z cebulą, pieczarkami, roztrzepanymi jajkami, śmietaną  i mąką. Doprawić do smaku solą i pieprzem.  Smażyć na złoty kolor na rozgrzanej patelni z olejem. Podawać  z kleksem majonezu , startym serem, porem i ketchupem. Smacznego

Gosia gotuje
Pizza dwa w jednym 138

łyżki oliwy z oliwek do posmarowania blachy Dodatki: kilka plastrów dobrej szynki 15 dag. kiełbasy żywieckiej 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula 20 dag. pieczarek 20 dag sera mozzarella masło klarowane do smażenia pieczarek odrobina oregano Sos na spód pizzy: sos paprykowy-odsyłam do przepisu  Pasta paprykowa można również inny dowolny sos WYKONANIE Drożdże do zrobienia ciasta powinny być ciepłe(...)szynkę, na drugiej kiełbasę żywiecką. Posypujemy oregano i kukurydzą. Na całej pizzy rozkładamy pieczarki. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Wstawiamy pizzę. Pieczemy 15 min.  Następnie posypujemy startym serem  i pieczemy jeszcze 10 min. Dlaczego ser później? Ponieważ nie spiecze się i jest doskonały, mięciutki. Gotową pizzę podajemy z dowolnym, ulubionym sosem lub ketchupem. U mnie Domowy ketchup

W kuchennym oknie Ewy
Sos boloński z makaronem 256

Składniki : 1 mała puszka przecieru pomidorowego około 10-15 dag mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia, pieprz, sól papryka mielona, szczypta tymianku, rozmarynu żółty tarty ser Przygotowanie : Obraną, pokrojoną cebulę i czosnek przesmażamy na tłuszczu, dokładamy mięso- smażymy pod przykryciem, często mieszamy Przecier pomidorowy łączymy z taką ilością wody by go rozrzedzić, dodajemy do mięsa Doprawiamy

Proste Potrawy
Schab z wędzonym serem 124

solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce nałożyć do środka w każdy plaster i złożyć w koperty, Przed panierowaniem  obsypać schab odrobiną sera i panierować tradycyjnie w mące, jajku i bułce.  Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na wolnym ogniu. przed podaniem ponownie posypać serem . Podawać z surówką z kiszonej kapusty i ziemniakami z wody

Gotowanie jest łatwe
Grzanki ze szpinakiem, czosnkiem i jajkiem 178

zeszklić go. Szpinak opłukać i dobrze osączyć z wody, przełożyć na patelnię i wymieszać z czosnkiem i masłem. Szpinak powinien się tylko zaparzyć, nie smażymy go. Szpinak przełożyć z patelni do miseczki. Na patelnię wlać olej, rozgrzać go średnio i usmażyć chleb namoczony w jajku. Z obu stron na lekko(...)jajko ugotować w koszulce lub ewentualnie usmażyć na maśle.Na grzance ułożyć szpinak (można minimalnie posolić go), na szpinaku jajko. Wszystko posypać świeżo zmielonym pieprzem, startym żółtym serem i ziarnami sezamu. Podawać z pomidorem i listkami świeżego, surowego szpinaku.Takie śniadanie jest wbrew pozorom szybkie, a dodatkowo zapewni energię na cały dzień :) Jedna porcja w zupełności wystarczy, aby wstać

Codzienna kuchnia niecodzienna
POLEDWICZKA FASZEROWANA SZPINAKIEM I FETĄ 137

Jeśli zawsze się zastanawiasz co zrobić z polędwiczką wieprzową, to zrobienie  z niej takiej roladki to świetny pomysł, można podawać ją na ciepło jako danie

Z Majeczką w kuchni
Chrupiący makaron - Paccheri. 170

cebulka 1 łyżka śmietana 18% 1 żółtko 1 ząbek czosnku oregano papryka ostra sól, pieprz Panierunek: 1 jajko bułka tarta frytura do smażenia Wykonanie: Paccheri ugotować  al dente, w osolonej wodzie. Zahartować . Mięso, ser i pozostałe składniki wymieszać. Powstałą masą nadziewać makaron. Panierować w bułce, jajku, bułce. Smażyć we frytkownicy ew. na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Bardzo dobrze

Kulinarny karnet Christophera
Pljeskavica z serem 135

Zastąpiliśmy twardym serem cheddar.  Składniki 400 g łopatki wieprzowej 400 g łopatki wołowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka pepperoni 100 g twardego sera sól pieprz 2 łyżeczki słodkiej papryki oliwa do smażenia     Przygotowanie   Mięso zmieliłem na najmniejszych oczkach. Dodałem bardzo drobno posiekaną cebulę i czosnek. Papryczki pokroiłem na małe kawałki. Dodałem przyprawy. Wymieszałem składniki(...)łyżką, a następnie ręcznie dokładnie wyrobiłem. Dodałem pokrojony w kostkę ser, wymieszałem. Z przygotowanej mięsnej masy uformowałem płaskie kotlety. Na grillowej patelni rozgrzałem odrobinę oliwy z oliwek, smażyłem kotlety z obu stron

R'n'G Kitchen
Sałatka z zielonym groszkiem i brokułem 123

utraciły ładnego, zielonego koloru. Żuraawinę zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na okolo 20 minut. Po tym czasie odcedzamy i odciskamy z nadmiaru wody. Cebulę kroimy w pióra. Ser pleśniowy w kostkę. Boczek smażymy na suchej patelni tak, aby wytopił sie tłuszcz. W misce łączymy wszystkie składniki sałatki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.  Do całości możemy opcjonalnie dodać

Bon appetit mon amie
SCHAB W SEROWEJ PANIERCE 218

solą i pieprzem. Sery ścieramy na tarce na małych oczkach, mieszamy z bułką tartą. Kotlety po kolei maczamy w rozkłóconym jajku, serach, znów w jajku, znów w serach. Wkładamy na rozgrzana patelnię, smażymy na rumiano z obu stron

Z Majeczką w kuchni
Zawijane bułeczki "pizze" 163

świeżych drożdży 1/4 szklanki oliwy 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Farsz: 300 g pieczarek 1 cebula 1 papryka czerwona  2 łyżeczki koncentratu pomidorowego oliwa do smażenia sól zioła prowansalskie kulka sera mozarella Wykonanie: W niewielkiej ilości wody rozprowadzić drożdże, dodając łyżeczkę cukru. Zaczyn oprószyć łyżeczką mąki i odstawić, by "ruszył". Następnie do zaczynu wlać pozostałą wodę, dodać oliwę

kolorowotorcikowo
Naleśnikowe szaszłyki z gruszkami 164

cytryny 15 dkg śliwek 2 łyżki miodu Masło rozpuszczam w rondelku i studzę.Dolewam do ciasta. Do wysokiego pojemnika przekładam składniki ciasta i miksuję blenderem. Naleśniki  smażę na niewielkiej ilości oleju. Ser, śmietanę, cukier waniliowy, żółtko przekładam do pojemnika i miksuję blenderem. Gruszki obieram, skrapiam sokiem z cytryny i kroję w kostkę. Przesmażam na patelni z łyżką miodu

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania