(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 12 dużych pieczarek ok. 90 g ser feta ok. 1 szkl razowej bułki tartej 1 duża cebula 2-3 łyżeczki świeżego, posiekanego
Domowy Smak JedzeniaSernik ten jest szybki do zrobienia, bo zamiast klasycznego spodu używamy herbatników. Smak wzbogaca dodatek powideł śliwkowych i dużej ilości skórki pomarańczowej. *foremka 24*24 cm
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaskładniki: 1000 g fasolki szparagowej 100 g boczku 100 g sera żółtego 1 cebula 1 łyżka maki 200 ml mleka 3 łyżki masła 2 kromki chleba
Domowy Smak JedzeniaW sumie to miała być pizza...ale pomyślałam ,żeby zrobić takie małe rogaliki..super pomysł .. 3 szkl. mąki 5 dkg drożdży 2-3 łyżki oleju
Moje domowe kucharzenieskładniki: ok. 8 rurek makaronu cannelloni 450 g brokułów mrożonych 150 g sera żółtego np. grana padano 4 ząbki czosnku olej wykonanie: Makaron gotujemy al dente
Domowy Smak Jedzeniapokrojony w cienkie plastry ser mozzarella. Piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z posiekaną natką pietruszki. Sałatka z grillowanymi warzywami i mozzarellą Sałatka z grillowanymi warzywami i mozzarellą to pozycja obowiązkowa w menu miejsc takich jak restauracja włoska Estella . Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby podobne danie przygotować samodzielnie w domowej kuchni. Wystarczy, że posiadasz patelnię(...)oliwie z oliwek podsmaż na patelni. Jeśli korzystasz elektrycznego grilla, nie musisz już używać natłuszczenia. Gdy całość nabierze złotego koloru przełóż warzywa do miski i dodaj pokrojony w plastry ser mozzarella. Jabłko z mozzarellą na słodko Dużą zaletą sera mozzarella jest to, że z powodzeniem można go wykorzystać także do przyrządzania tak smacznych i słodkich deserów jak pieczone jabłka
Mojewlasne.pltalerz odwrócony do góry dnem. Kiedy wszystkie naleśniki będą gotowe, smarować je konfiturami, marmoladą, serem lub jakimkolwiek farszem i albo zawijać w ruloniki, albo składać w kwadraty lub trójkąty. Można przesmażyć na patelni na maśle lub zapiec w gorącym piekarniku. Naleśniki cytrynowe Naleśniki cytrynowe. Domowe naleśniki cytrynowe Usmażone jak zwykle naleśniki składać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, przesypując cukrem
Moja Książka Kucharskadietetyczne jedzenie na świecie, ale raz na jakiś czas można się pokusić na przygotowanie domowej pizzy ;-) SKŁADNIKI: - 3 dag drożdży - 300 gram mąki pszennej - ok. 1 szklanki wody - 1 łyżeczka oleju - szczypta soli dodatkowo: - pomidory z puszki - salami - cebula - pieczarki - kukurydza - oliwki - starty żółty ser - przyprawy: oregano, bazylia, zioła prowansalskie Drożdże rozpuszczam z łyżką cukru. Ostawiam na kilka minut
Wielopokoleniowonajprostsze rzeczy są najlepsze. I nie pomyliłam się; to prawdziwy, doskonały pasztet. I choć domowy, jest bardzo wykwintny. Dlatego postanowiłam nie ulepszać tego, co i tak jest perfekcyjne zbędnymi dodatkami. Zamieniłam jedynie składniki na podobne z tej samej rodziny - zamiast kołderki z masła użyłam sera topionego, zamiast szalotki dałam zieloną cebulkę, a zamiast koniaku - białego wina. Jestem jednak przekonana
Kuchnia Prezydentowejskładniki na ciasto kruche: 130 g mąki pszennej 80 g masła 50 g cukru pudru 1 łyżka śmietany 2 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1
Domowy Smak Jedzeniasera półtłustego, ja użyłam z wiaderka Wieluń (nie jest wodnisty jak inne sery)3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków4 duże jajka1/2 szklanki kremówki 36% (125 ml)2 łyżki mąki ziemniaczanej250 g chałwy sezamowej waniliowej (ja użyłam greckiej) pokruszonej na grubsze kawałki2 łyżeczki domowego ekstraktu waniliowegoWszystkie składniki oczywiście w temperaturze pokojowej.Ser miksowałam z cukrem do czasu, aż cukier przestał zgrzytać
Blondynka Gotujeskładniki: ok. kabanosów 1 ciasto francuskie ok. 50 g sera żółtego suszone oregano 1 jajko dodatkowo: ketchup wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy lekko rozwałkowujemy i kroimy na
Domowy Smak JedzeniaProste do zrobienia..a jaki efekt..na blogu w sumie już jest przepis na takie roladki ..ale warto przypomnieć..takie roladki można "nadziewać" czym się chce
Moje domowe kucharzeniewiele zmieniało, nie mieliśmy czasu żeby się zatrzymać. Tym razem planujemy pyszną kolację w domowym zaciszu, będziemy się cieszyć swoim towarzystwem, wypijemy butelkę wina, a następnego dnia będziemy spać do południa. Walentynkowego poranka nie spędzimy razem - ja w pracy od szóstej, zjem kanapkę z żółtym serem i pomidorem zastanawiając się, czym C. uraczy mnie później. Jeśli jednak Wy jesteście
Pożeraczka, czyli raz adobrzecalzone można zapiec znalezione w lodówce resztki warzyw, wędlin czy sera. Do moich calzone wybrałam tradycyjne włoskie nadzienie ze szpinaku, ricotty i parmezanu, które wzorowałam na tym przepisie . Inne popularne nadzienie składa się z ricotty, mozzarelli i kiełbasy lub salami oraz mozzarelli i pomidorów. Jak zrobić domowe calzone (krok po kroku)? Calzone ze szpinakiem i ricottą Składniki / na 4 sztuki
Chilli Czosnek i OliwaDodawać do mielonych można prawie wszystko. Dzisiaj na obiad będzie wersja z suszonymi pomidorami i żółtym serem. Dzięki tym dodatkom, mielone są miękkie, dobrze doprawione i
Magiczne Życie Martyminut w 220 stopniach. Po upieczeniu układamy na niej rukolę. Gotowe! Domową pizzę można podać z dodatkiem keczupu lub sosu tysiąca wysp . Przygotowujesz sylwestrową ucztę? Polecam inne moje przepisy: Nuggetsy z piekarnika z sosem tysiąca wysp Frytki z piekarnika Wegański malinowy „sernik” bez sera Biszkoptowa zebra Szybka i prosta szarlotka Dietetyczne trufle Chrupki z cieciorki – idealna przekąska
Dieta bez mlekamaczane w cieście kukurydzianym, a następnie smażone, to idealny zamiennik ulicznego jedzenia, to domowy Fast food. Można go wziąć go ręki i szybko zjeść. Parówki nie tylko grzejemy i jemy z musztardą, ale wykorzystujemy do przygotowania równych dań z ich udziałem: Rogaliki z parówką i serem Sałatka ziemniaczana z parówką Naleśnik z warzywami i parówką Naleśniki z parówką i serem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dzisiaj zapraszam was po przepis na pizzę o nazwie korona, która nie tylko fajnie wygląda, ale i
Marta Gotujesmaki idealnie do siebie pasują. Podajcie z kawałkiem bagietki lub innego dobrego, najlepiej domowego pieczywa.Tym daniem kapusta przełamuje stereotyp opatrzonego tła do kaczki, pieczeni czy rolad i wkracza na stół jako gwiazda pierwszoplanowa! Zasługuje na oklaski i owacje! * 1 główka czerwonejkapusty oliwa z oliwek kawałek sera gorgonzola, rokpola lub innego pleśniowego grubo mielony pieprz krem z octu balsamicznego Kapustę obrać
KUCHARNIA