ser domowy - 1000 przepisów (strona:18/67)

1433.Schabowe pod pierzynką 140

Pomysł na takie schabowe zaczerpnęłam od mojej Mamy..Wypróbowałam z serem startym na tarce i z serem w plasterku...i jednak lepiej spisał się ser starty

Moje domowe kucharzenie
1499. Zapiekanka makaronowa 640

Lubicie zapiekanki? jeśli tak to zapraszam...tą zapiekankę piekłam w naczyniu żaroodpornym,które dostałam dzięki uprzejmości  portalu Uroda i Zdrowie i TERMISIL z

Moje domowe kucharzenie
Rolada z ciasta francuskiego z warzywami 14426

Po prostu palce lizać:) Pomysł na szybki, pyszny oraz efektowny obiad:) Przepis który na stałe zagościł w moim codziennym repertuarze kulinarnym. Mój mąż bynajmniej nie pozwoli

Kuchnia Pełna Pasji
Sernik prawie Wiedeński 209

zmielonego twarogu (Według mnie najlepszy jest z Piątnicy, bo nie wymaga już dodatku masła, nie polecam za to Dr Oetkera, gdyż jest zbyt miękki i podchodzi wodą. Wybierz ser twardy lub średnio twardy.)7 jajek L (najlepiej z wolnego wybiegu)2 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżeczka cukru z wanilią lub kilka nasionek z prawdziwej laski wanilii2/3 szklanki cukru - najlepiej brązowego(...)stanowczo za dużo)1/2 kostki masła, jeżeli używamy masy na sernik bez dodatku masłaOczywiście najlepszy byłby mielony kilkukrotnie domowy twaróg, wtedy mamy pewność, że to najzdrowsza wersja ;)Przygotowanie:Ukręć żółtka z cukrem na jasną, puszystą masę.Dodaj zmielony ser, przesianą mąkę ziemniaczaną, miękkie masło (jeżeli ser jest bez dodatku masła).Miksując całość dodaj wanilię.Dodaj ubitą pianę z białek

Eat Shrimps
Domowe niby hot-dogi 219

dziś podaję wersję ekspresową. Podajemy na ciepło np. w towarzystwie kiszonych ogóreczków, pomidorów czy innych warzyw. Jeśli do środka włożyliśmy ser, można całość podpiec przez ok. 1 min. w mikrofali, żeby serek się rozpuścił. Mniam. Taki domowy fast-food :) Smacznego

Ratunku obiad
Czekoladowe mini serniczki z wiśniami 213

150g herbatników 1 łyżka kakao 50g topionego masła 1 łyżka cukru lub ksylitolu dodatkowo 1/2 słoika domowej konfitury wiśniowej lub frużeliny wiśniowej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Herbatniki rozdrabniamy do konsystencji piasku. Łączymy z kakao, cukrem i topionym masłem. Masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Ser, jaja, cukier, kakao oraz ekstrakt waniliowy łączymy przy pomocy trzepaczki. Dodajemy posiekaną czekoladę i wiśnie. Delikatnie mieszamy

DefinicjaSmaku
Domowa Pizza Wiejska 466

szklanki) łyżka oliwy (lub oleju) łyżka cukru łyżeczka soli ok. 150g mozzarelli (lub żółtego sera do zapiekania) ok. 100 ml sosu pomidorowego oregano, bazylia, sól, pieprz, ząbek czosnku (opcjonalnie) ponadto: po ok. 100 g: szynki, boczku, kiełbasy ok. 2-3 ogórki kiszone cebula  Najlepsza Domowa Pizza - Sposób przygotowania: Drożdże rozpuszczamy w ok. 100 ml lekko ciepłej wody (nie wrzącej(...)bazylii, pieprzu i soli. Możemy również posypać drobno pokrojonym czosnkiem.  Następnie wykładamy pokrojoną szynkę, boczek, kiełbasę, plasterki ogórka konserwowego oraz cebulę pociętą w piórka. Wszystko posypujemy startym żółtym serem lub mozzarellą (jeżeli chcemy, aby składniki były lepiej widoczne na pizzy możemy najpierw wyłożyć ser, a dopiero na niego składniki). Pizze pieczemy ok. 7-9 minut w temperaturze 250 stopni

Słodka Strona
Sałatka warstwowa ze śledziem, kapustą pekińską, jajkami i żółtym serem + film 430

tworzą niepowtarzalny smak. Taka sałatka doskonale sprawdzi się zarówno na wielkanocnym stole, jak i na domowej imprezie.     składniki na 4 porcje 500 g płatów śledziowych solonych 2 czerwone cebule 1/2 główki małej kapusty pekińskiej 5 jajek ugotowanych na twardo 150 g żółtego sera sos 100 g majonezu 200 g śmietany 18% czarny pieprz sól przepis W misce łączymy

Smakowite Dania
Burgery z grillowanym serem, czerwoną porzeczką i szpinakiem 211

grilla, przypomniałam sobie o dżemie z czerwonej porzeczki z miętą .  Jak już pisałam dżem ten jest doskonały do serów i mięs. W mojej głowie natychmiast zrodził się pomysł, by te idealnie współgrające ze sobą składniki połączyć w domowych burgerach. Na ruszt wrzuciłam także filet z kurczaka. Uzupełnieniem jest świeży szpinak i kwiaty nasturcji. Kropką nad "i" są wyśmienite, rumiane(...)bułki, oczywiście domowej produkcji. Mają bardzo chrupiącą skórkę, są bardzo puszyste i mają mięciutki środek. Są wręcz idealne do burgerów, hot dogów i zapiekanek. Tego typu burgery dobrze smakują także na zimno, jako zwyczajna- niezwyczajna kanapka do pracy. Składniki na 4 średnie burgery: Bułki: 1,5 szklanki mąki 3/4 szklanki lekko ciepłego mleka 1 łyżeczka cukru 10g drożdży szczypta soli

Wrzosowa Polana
Sernik z żurawiną 169

Składniki Spód: 140 g ciastek zbożowych 50 g roztopionego masła 2 łyżka kakao Masa sernikowa: 600 g mielonego białego sera z wiaderka 300 g gęstej śmietany 18% 170 g drobnego cukru 4 duże jajka 1 łyżeczka  domowej esencji waniliowej 3 łyżki mąki pszennej Masa żurawinowa: 300 g mrożonej żurawiny 100 g cukru 1/2 łyżeczki żelatyny Wykonanie: W blenderze miksujemy

Kulinarne przygody Gatity
sernik na biszkoptach pieczony... 191

Składniki:  jajka 7 sztuk, cukier 1 szklanka, sok z cytryny 2 łyżeczki, ser z wiaderka 1 kg, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki

W Mojej Kuchni Lubię
Pierogi ze szpinakiem i serem 191

Bardzo lubię pierogi, choć przyznam się, że bardzo rzadko je robię. Dziś proponuję wersję z serem i szpinakiem - jedne z moich ulubionych zaraz po ruskich :) Sposób

Kuchnia domowa Ani
drobiowe kieszonki z salami i mozzarellą 170

U mnie nie ma tradycji jedzenia gęsiny, zresztą nie byłoby na nią chętnych. Bardzo lubimy roztopiony, ciągnący się ser, na obiad był więc filet z kurczaka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Propozycja na śniadanie 187

się właśnie, jak je dobrze spożytkować), do tego cebulka, która świetnie współgra ze smakiem bekonu, a na wierzchu oczywiście żółty ser, który sprawia, że tak naprawdę można je jeść z samym masłem, i też będą pyszne. Uwielbiam domowe pieczywo - proces przygotowywania ciasta, dokładne wyrabianie, a później obserwowanie, jak powoli zwiększa się jego objętość. Formowanie małych lub większych bułeczek, układanie(...)równych części, z każdej uformować okrągłą bułeczkę. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do napuszenia na 20-30 minut.Wyrośnięte bułeczki opędzlować mlekiem, posypać startym serem. Piec w 190 st. C. przez 25-30 minut.Ostudzić na kratce.Smacznego!Najbardziej lubię uniwersalność bułeczek - jeśli rozgryziecie proporcje podstawowych składników i zachowanie Waszego piekarnika, pozostaje już tylko eksperymentowanie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pierożkowe cebulaczki 688

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tym razem przygotowałam mini cebulaczki w formie małych pierożków. Są małe, w sam raz na dwa kęsy Ciasto przygotowane

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania