Cream of celery with beetroot chips. Składniki. 60dag selera korzeniowego 2 cebulki 100g serek śmietankowy-serdelek 1l bulionu 1 burak 2 łyżki oliwy z oliwek 2 szczypty soli morskiej Wykonanie. Obrany seler pokroić na półplastry, cebulę w piórka. Zalać bulionem i gotować do miękkości ,20-30 min. Zmiksować, dodać serek śmietankowy i doprawić do smaku solą i pieprzem. W trakcie
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki: 1 słoik selera konserwowego, 1 puszka kukurydzy, 200 g żółtego sera- u mnie gouda, 4 plasterki szynki konserwowej, 4 łyżki majonezu, 2 łyżeczki musztardy Dijon Develey, sól, pieprz. Przygotowanie: Żółty ser i plasterki szynki konserwowej kroimy w kostkę. Dodajemy odcedzoną kukurydzę oraz odcedzony seler konserwowy. Następnie przygotowujemy sos- mieszamy 4 łyżki majonezu z 2 łyżeczkami musztardy
Aga w kuchniSkładniki: 1 słoiczek selera konserwowego, 100 g szynki konserwowej, 1/2 puszki groszku konserwowego, 3 jajka, 1 łyżka majonezu Develey, sól, pieprz, Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do nich szynkę konserwową, pokrojoną także w kostkę. Odcedzony seler konserwowy i groszek. Mieszamy. Na końcu dodajemy majonez i przyprawiamy pieprzem i solą
Aga w kuchnipoczątek zrobiłam sałatkę z makaronu, mozarelli i warzyw. Lekka a zarazem sycąca, śmiało można ją zabrać do pracy jako drugie śniadanie! Składniki: 250g makaronu (użyłam Międzybrodzkiego), 2 łodygi selera naciowego, 4 pomidory, 2 dymki ze szczypiorkiem, kulka mozarelli, sok z 1/2 cytryny, 6 łyżek oliwy z oliwek, 1/2 łyżeczki oregano, sól, pieprz(...)Wykonanie Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić, ostudzić. Seler umyć, osuszyć i pokroić w kosteczkę. Dymkę wraz ze szczypiorem drobno posiekać. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wszystko połączyć z makaronem. Dodać pokrojoną w półplasterki mozarellę. Doprawić solą, pieprzem i suszonym oregano. Sok z cytryny zmieszać z oliwą z oliwek, sosem polać sałatkę
Z miłości do słodkościSkładniki : 1 duża czerwona papryka 1 średni ogórek zielony puszka kukurydzy 3 jajka słoiczek selera marynowanego majonez + jogurt sól, pieprz Przygotowanie : Jajka, ogórek i paprykę kroimy w drobną kostkę Kukurydzę odsączamy, selera odsączamy i odciskamy z zalewy Składniki łączymy mieszając dokładnie, dodajemy sól i pieprz do smaku Zalewamy mieszanką majonezu i jogurtu, mieszamy ponownie. Smacznego
Proste PotrawySkładniki - 1 podwójna pierś z kurczaka - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka ananasa - 1 słoik selera konserwowego - 10 dag rodzynek - majonez - sól, pieprz - 1 kostka rosołowa Wykonanie Przygotować bulion z kostki według przepisu. Mięso pokroić w drobną kostkę, ugotować w przygotowanym wcześniej bulionie, odcedzić. Rodzynki sparzyć w gorącej wodzie, odcedzić, osuszyć. Ananasa pokroić w kostkę, wymieszać z kurczakiem, rodzynkami, odsądzoną kukurydzą(...)odsączonym selerem. Dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem, schłodzić. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi kanał Patentowo gdzie przedstawiam ciekawe patenty pomagające znieść trudy życia codziennego :) Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś
Świat SmakuSkładniki: 2 piersi kurczaka 5 gałązek selera naciowego 6 łyżek żurawiny suszonej 4 łyżki pestek dyni 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przepis: Piersi kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Seler naciowy kroimy w kostkę. Dodajemy go do ostudzonego kurczaka razem z żurawiną
Emcia PichciSkładniki: 1/2 korzenia małego selera 2 małe jabłka lub 1 większe 4 plastry ananasa z puszki 5 łyżek rodzynek (np. żółtych) 1 jogurt naturalny ok. 100 g (najlepiej gęsty) 1 łyżka soku z cytryny Przepis: Seler oraz jabłka obieramy i ścieramy na tarce na małych oczkach. Następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Ananasa kroimy w kostkę. Do miski przekładamy wszystkie przygotowane
Emcia PichciSałatka, którą przygotowałam na niedzielne śniadanie. Kolorowa, chrupiąca i pożywna. Składniki: 1 słoik selera w zalewie octowej po 1 puszce kukurydzy i czerwonej fasoli 2 papryki w różnych kolorach 150 g żółtego sera - Złoty Mazur, Gouda, Edamski, Morski 1/2 młodego pora kilka łyżek majonezu (można wymieszać pół na pół z jogurtem naturalnym) sól, pieprz, sok z cytryny do smaku natka(...)pietruszki do dekoracji Selera odsączyć na sicie, to samo zrobić z kukurydzą i fasolą. Fasolę dodatkowo przepłukać. Z papryk usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę. Pora przekroić wzdłuż na pół, potem posiekać w drobne paseczki i przelać wrzątkiem. Ser pokroić w kostkę. Wszystkie składniki można warstwowo układać w szklankach, zalać majonezem i udekorować porem i natką lub wymieszać
Czerwień i błękitPost Sałatka z selerem konserwowym, kurczakiem i papryką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemoże zabraknąć składników zaostrzających nam apetyt na ... więcej, nie tylko w kulinarnej przestrzeni;) Specjalnie dobrane składniki z pewnością staną na wysokości zadania - zresztą oceńcie sami! Składniki: 2 łodygi selera naciowego mała kiść ciemnych winogron 1 gruszka 1 banan 2 mandarynki garść orzechów włoskich sos: 3 suszone daktyle sok z 1/2 cytryny Łodygę selera (bez liści) przekroić wzdłuż na połowę, cienko
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaKolejna pyszna sałateczka. Tym razem z dodatkiem jajka więc idealnie pasuje również na świąteczny wielkanocny stół. składniki: 1 słoiczek selera konserwowego 1 puszka ananasa 1 puszka czerwonej fasoli u mnie Bonduelle gotowana na parze 5 jajek ugotowanych na twardo 4-5 łyżek majonezu Selera osączyć z zalewy. Fasolę opłukać i osączyć. Jajka pokroić drobno. Ananasa osączyć z soku i pokroić
Monia miesza i gotujePamiętacie taką sałatkę?:) Właśnie wczoraj sobie o niej przypomniałam. PYCHA!:) Składniki: 7-8 łodyg selera naciowego 1 cebula czerwona 300g paluszków krabowych (surimi) puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurty naturalnego 1 łyżeczka musztardy sarepskiej sól, pieprz ziołowy Wykonanie: Seler kroimy w plasterki, surimi w półokrągłe kawałeczki, cebulę w piórka. Wszystko razem mieszamy, dodajemy kukurydzę. Majonez, jogurt, musztardę mieszamy
Czerwona PorzeczkaSkładniki: 5-6 łodyg selera naciowego puszka tuńczyka w oleju czerwona papryka czerwona cebula puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sarepskiej pieprz ziołowy, sól Wykonanie: Seler kroimy najpierw wzdłuż na 3 części a następnie w kosteczkę. Cebulę i paprykę również kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Wszystkie składniki mieszamy razem
Czerwona PorzeczkaPost Sałatka z selerem konserwowym, szynką i ananasem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje