jeszcze zostanie. :) Składniki: 0,5 kg dorsza sól, pieprz do smaku do obtoczenia mąkę pszenną do smażenia olej rzepakowy Rapso 4 marchewki 1 pietruszka 0,5 selera 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego 1 puszka pomidorów bez skórki 2 łyżki sosu cygańskiego 2-3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej
Ala piecze i gotujewarzywa zmiękną dajemy do niej opakowanie kremowego serka Arla Apetina "Naturalny". 5. Miksujemy. Doprawiamy do smaku. /Wersja na wywarze mięsnym - ugotowałyśmy indyka i kaczkę z dużą ilością warzyw (marchew, seler, por, pietruszka, kapusta). Doprawiłyśmy. /Zarówno wersja mięsna jak i jarska mają delikatny, aczkolwiek dość charakterny smak. Dla nasz obie opcje są przepyszne! Wybitne smaki zamknięte w kremowej odsłonie
Wypisz WymalujRyby po grecku też nie mogło zabraknąć na wigilijnym stole..Przepis stąd . 3 duże filety np.tilapii 4 marchewki 1/2 pietruszki 1/2 selera 1 por 4 łyżki koncentratu pomidorowego sól świeżo zmielony pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego olej jajko, mąka i bułka tarta do panierowania Warzywa umyć, obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pora
Moje domowe kucharzenieSkładniki: włoszczyzna na bulion (połówka selera, 1 pietruszka, 2 marchewki, por) 1 mała cebula kilogram szczawiu mąka pszenna - 2 łyżki śmietanka kremówka około pół szklanki (albo śmietana 12/18 %) 1 łyżka masła pieprz kilka jajek - ilość wg upodobań. Gotujemy w wodzie włoszczyznę. W osobnym rondelku podsmażamy na maśle pokrojoną w kostkę cebulkę
Bon Appetit Małgorzatysłoika :) Składniki: 1 kg dojrzałych pomidorów ( u mnie malinówki z działki) ćwiartka kurczaka (może być inne mięso np. wołowina z kością), 2 marchewki, 1 pietruszka kawałek selera, por, liść laurowy, 2 ziela angielskie, pieprz, sól, 2 łyżki margaryny ok. 3 łyżki śmietany 1 łyżka mąki pszennej bazylia albo natka pietruszki Kurczaka umyć, zalać zimną wodą, dodać
Bon Appetit Małgorzatynóżek wieprzowych. Od lat podawane na stole w moim rodzinnym domu. Idealne na zakrapiane imprezy a także na chore stawy :) Składniki: 4 nóżki wieprzowe włoszczyzna ( 2 marchwie, pół selera, 1 pietruszka, por) 2 cebule 6 ziaren pieprzu 4 ziarna ziela angielskiego 4 liście laurowe 1 główka czosnku natka pietruszki i cząstki cytryny do dekoracji sól, pieprz ocet, sok z cytryny
Bon Appetit Małgorzatychłodne dni! Dobra zupa, rozgrzewa i poprawia krążenie oraz oczyszcza drogi oddechowe :-P Składniki: mięso na zupę (u mnie 2 udka z kurczaka) włoszczyzna (2 marchewki, 1 pietruszka, pół selera, cebula) sól, pieprz 1 łyżka papryki słodkiej w proszku 4 cm paska świeżego imbiru opakowanie pasty pomidorowej albo sło iczek przecieru pomidorowego 1 papryczka chili albo pół łyżeczki przyprawy chili
Bon Appetit MałgorzatyLubię połączenie niekonwencjonalnych smaków. Maj to miesiąc rabarbaru, szczawiu i ..... pokrzywy :) Składniki: włoszczyzna na bulion (połówka selera, 1 pietruszka, 2 marchewki, por) 1 kg szczawiu 1 wiązanka młodej pokrzywy 1 cebula 2 gałązki rabarbar u 2 łyżki mąki pszennej 1/2 szklanki śmietanki kremówk 2 łyżki masła pieprz ugotowane na twardo jajka - ilość wg uznania Składniki
Bon Appetit Małgorzatywłoski rosół: 2 skrzydełka kury 2 pałki kurze kawałek wołowiny z kością 2 golonki z indyka 2 średnie marchewki 1 duża pietruszka (sam korzeń) 1/2 średniego selera 1 cały por ze 3 przypalone cebule 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 4-5 ziaren czarnego pieprzu 5-6 liści świeżego lubczyku świeżo zmielony czarny pieprz sól Włoskie dodatki: żółtka
Bon Appetit MałgorzatyPożywna zupa na pokrzepienie w chłodne dni. Jest bardzo smaczna i zdrowa. Lubią ją dzieci :) Składniki: 0,5 kg mięsa mięsa z indyka włoszczyzna: pół selera, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 por 1 litr bulionu (u mnie rosół z poprzedniego dnia) 3 duże ziemniaki 1 cały dorodny kalafior 1 duża cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz
Bon Appetit Małgorzatysię z zimowego letargu i podążać w krainę fantazji! Erotyzm oznacza brak monotonii w kuchni. Wprowadzaj afrodyzjaki do codziennego menu. Do najpopularniejszych należą: ostrygi, kawior, chili, wanilia, figi, truskawki, seler, szparagi, kawa, czekolada, gałka muszkatołowa, cynamon i imbir, które pobudzają krążenie krwi. . Bawcie się jedzeniem, róbcie bałagan, śmiejcie się i eksperymentujcie z przepisami. Nie zwracajcie uwagi na sąsiadów ;) Dziś
Bon Appetit Małgorzatyszparagami rzecz jasna ;) Dziś uszlachetniony z ostrzejszym w smaku porem i z pikantna pianką. Składniki: 1 wiązanka zielonych szparagów zielona częśc pora włoszczyzna na bulion (1 pietruszka, 1/4 selera, 2 marchewki) 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 łyzka masła 2 białka szczypta chili w proszku sól, pieprz zioła prowansalskie Włoszczyznę myjemy, obieramy i gotujemy w 1 l wody
Bon Appetit Małgorzatysmaku w ogóle nie jest dziwny a wręcz przeciwnie bardzo dobry :) Jest bardziej delikatny od dzikiego. Znaleźć go można w ciemnych miejscach w lesie. Składniki: włoszczyzna ( mały kawałek selera, 1 pietruszka, 2 marchewki, 1 mały por) 1 opakowanie świeżego albo mrożonego szpinaku w liściach listki z 4 młodych pokrzyw 1 pęczek czosnku dziwnego śmietanka do zabielenia zupy 1 łyżka
Bon Appetit Małgorzatysucha marynata: sól, pieprz, kolendra · 2 marchewki · ½ selera · 1 pietruszka · 1 por · 1 łyżka oleju Karpia nacinamy w dzwonka. Przyprawy
Bon Appetit Małgorzaty