seler - 8745 przepisów (strona:450/583)

chłodnik z buraków 198

wywaru w wersji wege można dodać wodę lub wywar warzywny 3 jabłka bez gniazd - pokrojone na cztery garść suszonych śliwek garść suszonych grzybów 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera kawałek pora 2 cebule pęk świeżego kopru 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka ziela angielskiego kilka listków laurowych 4 ząbki czosnku sól , cukier , pieprz i sok z dwóch cytryn- do smaku

na gazie
Wiosenne porządki i gotowane perły. Risotto. 176

klasycznej czołówki należy gotowane z szafranem risotto alla milanese oraz risotto al nero di seppie , którego składnikiem są malutkie kałamarnice,  a także risotto al barolo z rozdrobnioną marchewką, selerem i pancettą. Ja zapraszam dziś na moją wersję - risotto dyniowe. Kremowy i rozgrzewający finał wiosennych porządków.  UWAGA! Za kilka dni zapraszam Was na jajko-niespodziankę . Kto zgadnie

KUCHARNIA
Zakochałam się. W Pizookie. Teraz kolej na Was. 196

Potem kruszeje i jest już cały mój.  Orzech, oczywiście! Miłość od pierwszego ugryzienia. Pociągający w każdym wcieleniu.  W lodach, czekoladzie, cieście, rogalikach.  W surówce z selera, w terrinie.  W duecie z jabłkiem. W zmysłowym trójkącie z gruszką i rokpolem. I oczywiście solo. Takim go poznałam i pokochałam, za sprawą Babci. Wierzyła w jego

KUCHARNIA
Galaretka drobiowa 116

Galaretka drobiowa ====Składniki==== łapki kurcząt 1 kg zamiast żelatyny , woda 2,5-3 litra udka z kurczaka lub 3-4 szt piersi kurczaka 2 sztuki marchewki, pietruszka , kawałek selera i pora , sól, pieprz , listek laurowy 2 szt ,ziele angielskie 3 szt , vegeta do smaku jak ktos chce

w mojej kuchni
ryba po grecku 136

Składniki     1,5 kg ryby-dorsza     3 duże marchewki     2 pietruszki     1 por     1 seler     3 cebule     1/2 szklanki oleju     3ajvaru     1 -2 lyżeczki musztardy     2 liscie laurowe

w mojej kuchni
TORTILLA ZAWIJANA KANAPKA 133

zawijana kanapka świetnie sprawdzi się, gdy poczujemy głód, jej przygotowanie zajmie niewiele czasu. Wykonanie: W miseczce łączymy serek kremowy z dymką i powstałą masą smarujemy tortille. Następnie dodajemy paprykę, seler i ser żółty (można też użyć wędzonego łososia lub kurczaka). Całość rolujemy i szczelnie zawijamy w folię Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Końcówki odcinamy gdyż są mało estetyczne

w mojej kuchni
sałatka jarzynowa 148

składniki: 4 ugotowane marchewki 2 ugotowane pietruszki 1 mały ugotowany seler 4-6 ogórów kiszonych 1 malutka czerwona cebula 6-8 jajek na twardo 1 jabłko 1 puszka kukurydzy 4-6 ugotowanych w mundurkach ziemniaków 1 nieduży por białą część) == = Sos: 6-8 łyżek majonezu sól pieprz trochę kwaśnej śmietany ząbek czosnku sok z cytryny === = sposób przygotowania: Ugotowane warzywa ,obieramy

w mojej kuchni
FLĄDRA W POMARAŃCZY NA WARZYWACH 151

kuchniapepin.blogspot.com/2014/03/fladra-w-pomaranczy-na-warzywach.html Składniki:  filet rybny  ( u mnie flądra  ) 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1pomarańcza pół  brokuła pół kalafiora  olej do wysmarowania formy 15 - 20 dkg sera żółtego pieprz,sol sok z cytryny Sposób wykonania: Marchewkę, pietruszkę pociąć na cieniutkie paseczki -na zapałkę,  ,  pora pokroić w cienkie półplasterki.Kalafiora i brokuła w cząstki

w mojej kuchni
Paprykarz 125

kuchniapepin.blogspot.com/2014/04/paprykarz.html   Składniki 2 makrele wędzone 3 marchewki 1 torebka ryżu(100g) 2 średnie cebule 3-4 pieczarki słoiczek koncentratu pomidorowego ćwiartka duzego selera

w mojej kuchni
GOLONECZKI INDYCZE...W WARZYWACH 134

kuchniapepin.blogspot.com/2014/04/goloneczki-indyczew-warzywach.html Składniki: 2 golonki z indyka 4 łyżki oleju 1 cebula 3-4 pomidory 2 duże marchewki 3 cukinie 1 łodyga selera naciowego 100 ml śmietanki 1 łyżka masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki czosnek zioła prowansalskie sól do smaku (rozpuszczone w odrobinie wrzątku) kilka ziarenek pieprzu 2 ziarna ziela angielskiego 1 liść laurowy

w mojej kuchni
Pejzanka - zupa 193

kawałek pora  pokrojonego w kostkę         -1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę        - nieduży kawałek selera pokrojony w kostkę      -pół głowki posiekanej kapusty               - 3 łyżki śmietany 12%      - 2 -3łyżki posiekanej pietruszki

w mojej kuchni
ZUPA Z PATELNI 101

WYKONANIE Na głębokiej  patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cebulke pokrojona w piórka  i smażymy do zarumienienia.Nastepnie dodajemy marchewke ,pietruszke i seler starkowane na dużych oczkach.Wszystko smażymy i dusimy pod przykryciem.Gdy warzywa są juz miękkie dodajemy dokładnie wymyty świeży  szczaw ,pokrojony w paski,oraz pokrojona drobno paprykę.Po kilku minutach duszenia, dolewamy  gorący bulion. Gotujemy około

w mojej kuchni
ZUPA KURKOWA 100

kuchniapepin.blogspot.com/2014/09/zupa-kurkowa.html> .........................SKLADNIKI.......................................................................................................................... 2 litry wody, 2 marchewki, korzeń pietruszki, pół korzenia selera, pół pora, pół kg ziemniaków, , sól, pieprz i kilka ziarenek ziela angielskiego, 30-40 dag kurek grzybów, 2 łyżki inuliny, 1 cebula, 1 łyżka masła, liście mięty; kilka łyżek gęstej śmietany, marchewka kawałek kurczaka, ...............................................................WYKONANIE ..................... .......................... Grzyby umyj, oczyść, osusz i pokrój dowolnie,a małe zostaw w calości

w mojej kuchni
Zielone pijemy – nie chorujemy!------Bevanda verde - non si ammalano! 103

zdrowie-zielony sok ! Szpinak, sałata, kapusta, brokuły, nać pietruszki i selera, botwina, szczaw, szparagi, brukselka - to między innymi one należą do grupy warzyw zielonych, czyli tych, których częścią jadalną są liście, łodygi lub kwiatostany. W ich zielonych liściach kryje się wytwarzany podczas procesu fotosyntezy chlorofil - żywa krew roślin, o budowie cząsteczki do złudzenia przypominającej ludzką hemoglobinę i różniącej się zaledwie

w mojej kuchni
Wstążka karbowana z gulaszem 189

czerwonego wina 6% u mnie Jamar -oliwa z oliwek z dodatkiem peperoncino i czosnku , u mnie Goccia D'Oro -czerwona i żółta papryka pokrojona w paseczki -natka pietruszki bądz seler naciowy -mielony len jako zagęstnik -ziarenka jałowca nie więcej niż 3 -parmezan Pokrojone mięsko w kawałeczki, posół . Dodaj pieprz ziołowy i przyprawę do wołowiny ,wedle uznania. Pokrop octem . Dodaj kilka

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania