Delikatny,soczysty kotlet ,z nutą pomarańczy i prażonej cebulki.Wyśmienity do podania na odświętny stół.Polecam. 2 łyżki oleju 8 kotletów schabowych o gr.1.5 cm.(mój akurat na zdjęciu miał chyba mniej:) ) 1/4 łyżeczki pieprzu 1 małe opakowanie zupy cebulowej o smaku prażonej cebulki(może być normalna zupa cebulowa w proszku) 8 plastrów pomarańczy bez skórki ( u mnie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiCzerwona kapusta zasmażana. Typowo polskie danie. Od dawna za mną chodziła! Lekko kwaskowata i koniecznie z zasmażką. Do mielonych kotletów lub panierowanych schabowych jak trza! Podobne danie przyrządzam z białej kapusty . Kocham kapustę w każdej postaci i w każdym kolorze! Dietetyczna i zdrowa. Idealna na surówkę lub gotowania. Czerwona kapusta z zasmażką Składniki: 1 główka kapusty 200 ml wody
codojedzeniakukurydzą. Dodać ogórek i przesmażony boczek z cebulą. Dać majonez i musztardę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Można serwować w formie sałatki lub na obiad np.: do kotleta schabowego
kuchniabellissima.wordpress.comJakoś ostatnio nie mam pomysłów na wymyślne obiady i robię takie nad którymi nie trzeba się dużo głowić, między innymi roladki schabowe. Zawinięte w mięsko ogórek, ser żółty i szynkę wrzucam do piekarnika, w tym czasie gotuję ziemniaki, do tego jakieś warzywka na surówkę i pyszny obiad gotowy :) Składniki na 5 roladek: ok. 400 g schabu sól, pieprz, papryka słodka
Simply FoodKolejna propozycja na schab duszony z cebulą. Tym razem smaku nadaje marchewka, aromatyczny majeranek i lubczyk. Składniki: 4 - 5 kotletów schabowych (około 500 g mięsa) 3 duże cebule 2 duże marchewki 4 duże ząbki czosnku papryka słodka do posypania kotletów i dodatkowo 1 płaska łyżeczka do sosu 1 czubata łyżeczka majeranku (u mnie Skworcu ) 1 płaska łyżeczka lubczyku
Smak mojego domusałatek, przystawek, zup i deserów. Ja zapraszam Was dziś na propozycję sałatkową: Sałatka z kuskusem, warzywami i kotletami sojowymi Składniki: 250 g kaszki kuskus 100g kotletów sojowych (a'la schabowe) 3szklanki bulionu papryka konserwowa puszka kukurydzy 2 marchewki 1 mały seler 1 cebula natka pietruszki 1 łyżka oliwy szczypta pieprzu Kotlety sojowe włóż do gotującego się bulionu i gotuj
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałateż ze dwie patelnie firmy patelnia, takie zwykłe teflonowe z marketu. 4 patelnie, wszystkie teflonowe i zawsze smażenie na adrenalinie i lekkim wkurzeniu, bo placuszki nasiąknięte tłuszczem, po dwóch schabowych trzeba było myć i wymieniać olej na patelni, bo się panierka paliła dość szybko, placki ziemniaczane to już była masakra, albo lekko przypalone, a jak ładnie to często surowe
Blondynka GotujeChyba każdy lubi paluszki. Super do pochrupania ale czy używaliście ich jako panierka do kotletów ? Kiedyś robiłam w ten sposób kotlety schabowe więc przyszedł czas na mielone. Panierka taka jest smaczna, delikatna i chrupiąca a kotlety soczyste. Ja użyłam paluszki Fanex , idealnie nadają się do panierki. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnigorgonzola Sól Pieprz ¼ szklanki orzechów włoskich 250 g pełnoziarnistego tagliatelle Pełnoziarnisty makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe). Rozbijamy tłuczkiem, bardzo cienko. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gruszkę obieramy i ścieramy na tarce na średnich oczkach. Ser gorgonzola kroimy w plastry. Na każdym płacie mięsa układamy startą gruszkę
VioletoweKucharzeniesię serwując to danie swoim gosciom. Poza tym, jest tak proste do przyrządzenia, że bez problemu poradzi sobie osoba, która dopiero zaczyna swoją przygodę z gotowaniem :) Składniki: 4 kotlety schabowe kawałek pora (około 15cm) 1 większy pomidor 50g żółtego sera 2 kopiaste łyżki kwaśnej śmietany sól pieprz Mięso umyć i osuszyć. Lekko rozbić i posypać solą. Ser zetrzeć na tarce
kuchnia doskibardzo ciekawym smaku?Zapraszam na ucztę podniebienia.Musicie to wypróbować!Czy jakaś pani domu mogłaby podać to danie swoim gościom?Po sto razy tak.Zapraszam po przepis. 4 cienkie kotlety schabowe(po ok.15dag.) sól morska pieprz ziarnisty 8 plastrów surowego wędzonego boczku 4 plastry sera edamskiego 1 cebula 2 łyżki oleju 125 ml.bulionu warzywnego 225g.mrożonego szpinaku (najlepiej liściastego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkilepiej się zwija Przyprawy -17-20 g peklosoli lub soli -pieprz kolorowy świeżo mielony -czosnek granulowany Wykonanie Kupiony płat boczku myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Bierzemy tłuczek do schabowych i trosze się możemy wyżyć ale bez przesady. Wycinamy prostokąt. Peklowanie 17-20 g peklo na/kg boczku posypujemy z dwóch stron. Następnie posypujemy przyprawami i ciasno zwijamy pakujemy do siatki
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe
Kulinarne przygody GatityBitki schabowe w sosie pomidorowo-paprykowym to świetna, dietetyczna propozycja podania schabu. Bardzo smaczna inspiracja na jesienny obiad. Mięso rozpływajęce się w ustach i esencjonalny, aromatyczny sos pomidorowo-paprykowy, to jest naprawdę pyszne. Polecam! Składniki na 4 porcje: 8 cienkich plastrów schabu 2 mięsiste, czerwone papryki 4-5 pomidorów 1 cebula 1 ząbek czosnku smalec/olej 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: 0,5 kg kości schabowych 1 szklanka ryżu 100 g świeżego szpinaku 1 brokuł włoszczyzna do zabielenia jogurt, mleko lub śmietana sól, pieprz Przygotowanie: Kości zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny … Czytaj dalej Ryżanka ze szpinakiem
czarrna od kuchni