schabowy z cebula - 625 przepisów (strona:3/42)

Schab w sosie cebulowym 146

pewno wszyscy znacie sposób marynowania schabu w mleku i cebuli. Tak, takie schabowe tradycyjne są wyśmienite 👌 Jednak można z tak zamarynowanego mięsa wyczarować delikatny schab w sosie. Wykorzystujemy wtedy nie tylko mięso, ale również cebulę. Może nie wygląda atrakcyjnie na talerzu,  ale zapewniam, że smakuje rewelacyjnie 😋 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Kulinarne przemyslenia
Cebulowy schabowy w cebulowej panierce 426

Dziś na obiad poleca się cebulowy schabowy:). Tradycyjny kotlet zyskał na cebulowym posmaku za sprawą mieszanki suszonej, sproszkowanej cebuli i cebul prażonej.  3 duże kotlety schabowe 3/4 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki mąki 1/4 szklanki mieszanki cebuli prażonej i suszonej cebuli w proszku sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 2 jajka  olej 1.  Kotlety rozbijamy niezbyt cienko

Szefowa kuchni
Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem 219

Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafioremSkładniki:  duża kość schabowa  2 małe cebule  1/4 główki młodej białej kapusty  300 g brukselki  300 g żółtej fasolki szparagowej  1/4 kalafiora  kilka ziaren ziela angielskiego  kilka ziarenek jałowca  3 listki laurowe  3 średnie marchewki   2 małe pietruszki  sól(...)Warzywa myjemy i osuszamy.  Obrane marchewki i pietruszki kroimy w kostkę razem z cebulą. Kapustę szatkujemy, z fasolki szparagowej usuwamy ogonki i kroimy na trzy części, a z brukselek usuwamy twardą część i kroimy każdą na ćwiartki. Do wrzącej wody wkładamy umytą kość schabową i gotujemy, aż mięso będzie miękkie.  Gotową kość schabową wyciągamy z wody, usuwamy mięso

Moja smaczna kuchnia
Rozgrzewająca zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagową 164

Rozgrzewająca zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagowąSkładniki:  duża kość schabowa  1 mała cebula 1/4 główki młodej białej kapusty  300 g brukselki  300 g żółtej fasolki szparagowej kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziarenek jałowca 3 listki laurowe 3 średnie marchewki  2 małe pietruszki   sól i pieprz  Przygotowanie:  Warzywa myjemy i osuszamy(...)Obrane marchewki i pietruszki kroimy w kostkę razem z cebulą. Kapustę szatkujemy, z fasolki szparagowej usuwamy ogonki i kroimy na trzy części, a z brukselek usuwamy twardą część i kroimy każdą na ćwiartki.   Do wrzącej wody wkładamy umytą kość schabową i gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Gotową kość schabową wyciągamy z wody, usuwamy mięso między kośćmi i dodajemy wszystkie

Moja smaczna kuchnia
Kotlety schabowe w cebuli bez panierki 137

ustach. Oczywiście schab moczyłam całą noc w mleku z dodatkiem jogurtu naturalnego i piórkach cebuli. Następnego dnia usmażyłam je na rozgrzanym smalcu z dodatkiem piórek cebuli. Efekt? Na obiad jedliśmy aromatyczne schabowe z miękką cebulką (coś w podobnym stylu jak wątróbka z dużą ilością cebuli). Składniki: 1 kg dobrej jakości wieprzowiny 0,5 litra mleka 2 łyżki jogurtu naturalnego(...)średnie cebule sól i pieprz do przyprawienia wedle uznania smalec do smażenia Wykonanie: Schab pokroić na 6 kotletów schabowych. Każdy z kawałków mięsa delikatnie rozbić, ułożyć w głębszej misce, polać mlekiem wymieszanym z jogurtem, dodać cebulę drobno pokrojoną w piórka. Całość przyprawcie delikatnie solą i pieprzem. Moczyć całą noc. Jak nie macie czasu a chcecie zrobić takie kotlety

Zasmakuj Kuchni
Bitki schabowe w sosie pomidorowo-paprykowym 299

Bitki schabowe w sosie pomidorowo-paprykowym to świetna, dietetyczna propozycja podania schabu. Bardzo smaczna inspiracja na jesienny obiad. Mięso rozpływajęce się w ustach i esencjonalny, aromatyczny sos pomidorowo-paprykowy, to jest naprawdę pyszne. Polecam! Składniki na 4 porcje: 8 cienkich plastrów schabu 2 mięsiste, czerwone papryki 4-5 pomidorów 1 cebula 1 ząbek czosnku smalec/olej 2 łyżki mąki 1/2 łyżeczki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety schabowe marynowane w mleku 136

postanowiłam sama spróbować. Potwierdziły się opinie że kotlet jest delikatny i pyszne, ale wyczuwalny jest smak cebuli i nie każdemu to może odpowiadać.   Składniki: - 500 g schabowego bez kości - 2 cebule  - 750 ml mleka - mąka - jajko - bułka tarta - sól - pieprz - smalec lub olej do smażenia Przygotowanie: Schab kroimy na grubsze kotlety, rozbijamy tłuczkiem. Cebulę kroimy. Na dno miski

Kulinarne życie
Roladki ze śliwką 134

panierka ,smażenie  i już . Szybko ,nawet smacznie ,ale czy o to chodzi ? . Przecież można smacznie i trochę inaczej.   Składniki na 4 porcje 4 kotlety  schabowe śliwki suszone 1 cebula 10 dkg sera żółtego sól,pieprz,do smaku 1 łyżka musztardy  2 łyżki mąki  1 łyżka oliwy do smażenia Wykonanie Krok 1 . Kotlety rozbić tłuczkiem(...)pieprzem z każdej strony. Krok 2 . Na płat mięsa dać trochę musztardy i rozsmarować ją . Następnie położyć plasterki sera żółtego,pokrojoną w piórka cebulę , na koniec śliwki. Zwinąć w rulon. Krok 3 . Każdy schabowy rulon obtoczyć w mące i smażyć . Krok 4 . Do rondla przełożyć roladki ,podlać wodą lub bulionem i przykryć.  Krok 5 . Dusić na małym ogniu

Eli Gotowanie
Schabowy po cygańsku 194

połączenie schabu, ziół prowansalskich, majonezu i sera żółtego. Finałem na talerzu był soczysty schabowy, który wszystkim domownikom smakował. Składniki:    4-5 kotletów schabowych bez kości    1-2 marchewki    2 cebule    1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej    1 łyżeczka ziół prowansalskich    sól, pieprz    2 łyżki majonezu(...)rozbić. Posolić i popieprzyć.    Marchewki pokroić w grubsze plasterki, cebulkę w piórka.    Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć marchewkę, na to cebulę. Posypać papryką i ziołami  prowansalskimi. Teraz układamy nasze schabowe. Smarujemy je równo majonezem. Posypujemy startem serem. Całość przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy około 1 godziny w 190C. 15minut przed końcem pieczenia odkrywamy folię aby serek

Amatorka kuchenna
Gulasz wieprzowy z czerwoną papryką 126

papryki. Szybko się robi, nie jest pracochłonny, więc czas w tygodniu, po pracy, na pewno się znajdzie, żeby zjeść w miarę syty obiad. Składniki: 1 czerwona papryka 1 cebula 2 kotlety schabowe (może być pierś z kurczaka) 1 woreczek ryżu białego 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka mąki 1/2 kostki rosołowej warzywnej lub wywaru mrożonego z rosołu - nasze domowe kostki rosołowe(...)równiez pokroić w kostkę Cebulkę - obrać i pokroic w kostkę Rozgrzać olej na patelni, wrzucić najpierw mięso, i gdy będzie już ze wszystkich stron podsmażone - dorzucić paprykę i cebulę. Doprawić solą i pieprzem Smażyć dosłownie chwilę, po czym dolać przegotowaną, gorącą wodę do wysokości wszystkich składników (może troszkę więcej). Dodać 1/2 kostki bulionu, lub nasze domowe kostki rosołowe Dusić

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Roladki schabowe. 169

Dziś mam dla Was pomysł na obiad. Roladki schabowe z kabanosem, cebulą i ogórkiem kiszonym. Wypróbujcie może Wam posmakują :) Składniki: Ładny kawałek schabu (ja miałam 800 g.) 1-2 cebule 2-3 kabanosy 2 ogórki kiszone musztarda trochę oleju do smażenia 1 ząbek czosnku Do zalania mięsa: 2 i 1/2  szklanki gorącej wody 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka

Agusiowe smakołyki
Schab w paście serowej 123

propozycja na obiad. Mięso nie jest suche, ale syte i smaczne. Do tego podałam surówkę z pora   i frytki pieczone w piekarniku. Składniki 4 grubsze kotlety schabowe 2 duże cebule 1 jajko 200 g żółtego sera 1 łyżka posiekanej natki pietruszki olej do smażenia sól pieprz Kotlety rozbić tłuczkiem bardzo delikatnie i każdy kotlet oprószyć z dwóch stron

O kuchni z uczuciem
Kotlet schabowy w sosie z czarnych porzeczek 172

Składniki: 4 kotlety schabowe, 1 duża cebula, 2 łyżki posiekanego czosnku, 80 – 100 ml czerwonego, wytrawnego wina, 2 łyżki cukru, 2 – 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki, 60  – 80 ml winnego octu, pieprz, sok z cytryny, sól, olej do smażenia. Przygotowanie: Na patelni rozgrzać tłuszcz. Cebulę i czosnek podsmażyć na złoty kolor (ok 4 – 5 min). Dodać wino. Chwilę

kulinarnajamka.blogspot.com
Kotlety schabowe duszone w sosie 201

kotletów; Sól; Pieprz. 1 szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Marchewkę umyć, osuszyć, obrać, pokroić w niewielką kostkę. Cebule obrać, pokroić w pióra. Pora dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Schab umyć, osuszyć, pokroić na kotlety schabowe. Każdy kotlet delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem oraz obtoczyć w mące pszennej. Na rozgrzany(...)patelni olej (3 łyżki) oraz masło klarowane (1 czubata łyżka) położyć obtoczone w mące kotlety schabowe i obsmażyć, z obu stron, na złoty kolor. Podsmażone kotlety przełożyć do średniej wielkości rondla. Na pozostały na patelni, po smażeniu kotletów, tłuszcz wrzucić pokrojoną marchewkę, pióra cebuli, plasterki pora, wymieszać i podsmażyć, dodając pod sam koniec smażenia przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Podsmażone

Gospodyni Miejska
Schabowe inaczej + film 167

Dzisiaj zapraszam na kotlety schabowe inaczej, zawijane w roladki z krążkiem cebuli i plastrem kiełbasy. Ta wersja kotletów bardzo przypadła do gustu moim bliskim dlatego serdecznie zapraszam do wypróbowania przepisu. składniki na 3 porcje 3 kotlety schabowe 3 plastry grubej kiełbasy 1 duża cebula 2 jajka sól i pieprz imbir w proszku bułka tarta (około 1/2 szklanki ) 3 łyżki oleju

Smakowite Dania