Kotlet schabowy w sosie z czarnych porzeczek

Kotlet schabowy w sosie z czarnych porzeczek

Kotlet schabowy w sosie z czarnych porzeczek

Składniki: 4 kotlety schabowe, 1 duża cebula, 2 łyżki posiekanego czosnku, 80 – 100 ml czerwonego, wytrawnego wina, 2 łyżki cukru, 2 – 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki, 60  – 80 ml winnego octu, pieprz, sok z cytryny, sól, olej do smażenia. Przygotowanie: Na patelni rozgrzać tłuszcz. Cebulę i czosnek podsmażyć na złoty kolor (ok 4 – 5 min). Dodać wino. Chwilę smażyć cały czas mieszając. Dodać cukier i dżem. Wymieszać i pogotować minutę. Następnie dodać ocet. Gotować jeszcze parę minut mieszając, aby wypa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnajamka.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.