lubi najbardziej. Ostatnio robiałam surówkę z czerwonej kapusty i mam dla Was na nią przepis. Serwuję ją do każdego mięsa. Najbardziej smakuje mi podawana z pieczoną kaczką a także schabowym. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Składniki: 1/2 główki kapusty czerwonej (średniej wielkości) 1 mała biała
mecooksDelikatny,soczysty kotlet ,z nutą pomarańczy i prażonej cebulki.Wyśmienity do podania na odświętny stół.Polecam. 2 łyżki oleju 8 kotletów schabowych o gr.1.5 cm.(mój akurat na zdjęciu miał chyba mniej:) ) 1/4 łyżeczki pieprzu 1 małe opakowanie zupy cebulowej o smaku prażonej cebulki(może być normalna zupa cebulowa w proszku) 8 plastrów pomarańczy bez skórki ( u mnie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiCzerwona kapusta zasmażana. Typowo polskie danie. Od dawna za mną chodziła! Lekko kwaskowata i koniecznie z zasmażką. Do mielonych kotletów lub panierowanych schabowych jak trza! Podobne danie przyrządzam z białej kapusty . Kocham kapustę w każdej postaci i w każdym kolorze! Dietetyczna i zdrowa. Idealna na surówkę lub gotowania. Czerwona kapusta z zasmażką Składniki: 1 główka kapusty 200 ml wody
codojedzeniakukurydzą. Dodać ogórek i przesmażony boczek z cebulą. Dać majonez i musztardę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Można serwować w formie sałatki lub na obiad np.: do kotleta schabowego
kuchniabellissima.wordpress.comKolejna propozycja na schab duszony z cebulą. Tym razem smaku nadaje marchewka, aromatyczny majeranek i lubczyk. Składniki: 4 - 5 kotletów schabowych (około 500 g mięsa) 3 duże cebule 2 duże marchewki 4 duże ząbki czosnku papryka słodka do posypania kotletów i dodatkowo 1 płaska łyżeczka do sosu 1 czubata łyżeczka majeranku (u mnie Skworcu ) 1 płaska łyżeczka lubczyku
Smak mojego domuteż ze dwie patelnie firmy patelnia, takie zwykłe teflonowe z marketu. 4 patelnie, wszystkie teflonowe i zawsze smażenie na adrenalinie i lekkim wkurzeniu, bo placuszki nasiąknięte tłuszczem, po dwóch schabowych trzeba było myć i wymieniać olej na patelni, bo się panierka paliła dość szybko, placki ziemniaczane to już była masakra, albo lekko przypalone, a jak ładnie to często surowe
Blondynka Gotujelepiej się zwija Przyprawy -17-20 g peklosoli lub soli -pieprz kolorowy świeżo mielony -czosnek granulowany Wykonanie Kupiony płat boczku myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Bierzemy tłuczek do schabowych i trosze się możemy wyżyć ale bez przesady. Wycinamy prostokąt. Peklowanie 17-20 g peklo na/kg boczku posypujemy z dwóch stron. Następnie posypujemy przyprawami i ciasno zwijamy pakujemy do siatki
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Składniki: 0,5 kg kości schabowych 1 szklanka ryżu 100 g świeżego szpinaku 1 brokuł włoszczyzna do zabielenia jogurt, mleko lub śmietana sól, pieprz Przygotowanie: Kości zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny … Czytaj dalej Ryżanka ze szpinakiem
czarrna od kuchniDomowy kotlet schabowy z chrupiącą panierką na zewnątrz i soczystym, miękkim mięsem w środku. Usmażony na dobrze rozgrzanej, grubej patelni nie chłonie tłuszczu i pozostaje bardziej intensywny w smaku. Aby kotlety po usmażeniu były jędrne i delikatne, najpierw należy je bardzo cieniutko rozbić, a następnie moczyć się zalewie z mleka, pokrojonej w piórka cebuli i przypraw. Rozbite kotlety
cool and mintyOdsuwając na moment smaki typowo jesienne, posyłam dzisiaj coś na absolutnie każdą porę roku. To taka pyszna, dużo lżejsza i łagodniejsza smakowo alternatywa dla ( nie tylko niedzielnych) schabowych :) Wiadomo, że tradycyjne dania są pyszne i uwielbiane przez wielu, jednak czasami warto skusić się na małe przełamanie smaków. Zdrowsze mięso indyka panierowane w lekko słodkich migdałach to świetne połączenie, które zaciekawi
Kuchnia w Słońcu Skąpanatego dnia jada się gęsinę. Mięso z gęsi jest bardzo zdrowe, to bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych i białek redukujących szkodliwy cholesterol. Jest to także miła odmiana od kurczaka czy schabowego. Mięso z tego przepisu jest bardzo aromatyczne, miękkie i skórka jest krucha. Ważne jest, aby mięso zamarynować dużo wcześniej wtedy jest jeszcze lepsze. Zapraszam :) Czytaj więcej
Biały fartuszekwrzenia . Gotujemy do czasu ,aż w kotlety będzie można swobodnie wbić widelec . Odławiamy z bulionu i odstawiamy do wystygnięcia . Teraz , kiedy kotlety już przestygły , rozbijamy jajka jak do kotletów schabowych . Bułkę tartą , łączymy z sezamem czarnym i białym . Kotlety solimy , posypujemy chilli , obtaczamy w jajku , bułce z sezamem i smażymy na dość głębokim tłuszczu – musi być mocno rozgrzany ,żeby
Ogrodnik w podróżyósemki (usunąć gniazdo). Ziemniaki wyłozyć na duży pólmisek i przybrać kawałkami podsmażonych jabłek. Posypać odłożoną częścią podsmażonych pomidorów z sałatą i cebulką. Podawać do sztuki mięsa wieprzowego lub schabowego a także do drobiu. Ja podałam dziś Stamppot z suszonymi pomidorami do drobiowej wątróbki na ostro z mleczkiem kokosowym. Przepis na wątróbkę już wkrótce
Sztuka gotowania w/g SamirySkładniki: Schab bez kości jajko mąka pszenna papryka słodka suszona czosnek suszony sól i pieprz cebula i olej Niedzielny schabowy z surówką i ziemniorami, czy z mizerią? Typowy polski obiad, prawda? Każda aspirująca kura domowa powinna wiedzieć jak się do tego zabrać. Niby nic trudnego - usmażyć kotleta. Każdy potrafi. Naprawdę każdy. A może nie? Nie ma co się wstydzić. Wystarczy
Karczma Honoriettyobłędnie podane, serwowane bezpośrednio w porcjach, a że babcia lubi sobie „trochę” pojeść i najlepiej jak na jednym talerzu jest kopa pyr, a na drugim dwie kopy schabowych, do tego na deser dwie blachy ciasta, w tym jedno z galaretką, to na widok jednej zaserwowanej jej porcji tiramisu syknęła „więcej papiru niż jedzenia”. I tak, mamy
greenscarf