schab - 5543 przepisów (strona:281/370)

Bułeczki z nadzieniem mięsno pieczarkowym. 135

zabierze". Kiedy ciasto już się nie klei do rąk odstawiamy na około godzinę aby wyrosło. Składniki na farsz; ok. 30 dag zmielonego w maszynce mięsa ( może to być kurczak, schab ...) 1 marchewka z rosołu 20 dag pieczarek sól, pieprz, przyprawa do gyrosa pęczek pietruszki 1 jajko 1 cebula 1 łyżka oleju 1 łyżka masła Dodatkowo; niebieski mak 1 jajko Mięso

Radość kipiąca uśmiechem.
Szynka w doskonałej marynacie 172

torebki 3/4 szklanki oliwy z oliwek 2 łyżki majeranku woda mineralna niegazowana ok. 1-2 l. ok. 1,5 kg.dowolnego mięsa (karkówka, pierś z indyka,szynka, schab) WYKONANIE  Mięso w takiej marynacie powinno leżeć 12 godzin. Szynkę pieczemy w naczyniu żaroodpornym ok.30 min. Następnie zmniejszamy do 180 st i pieczemy jeszcze godzinę. Pod koniec pieczenia odkrywamy. SMACZNEGO Czekam

W kuchennym oknie Ewy
Zupa pomidorowo-dyniowa bez zabielania ( z ryżem ) 177

Zupa nie jest zabielana śmietaną, byłby to tylko zbędny dodatek tłumiący smaki. Podałam z ugotowanym białym ryżem. Na 4 porcje: - 4-6 skrzydełek ( równie świetna będzie na kościach od schabu ) - mały pęczek włoszczyzny bez kapusty ( 3 średnie marchewki, kawałek selera, mały por, 2 małe pietruszki ) - ząbek czosnku - 300 ml passaty pomidorowej ( kartonik gęstego przecieru pomidorowego ) - 300 ml przecieru dyniowego ( przepis

kawawszklance
Schabowy 140

Kotlet schabowy po raz kolejny...tym razem do jajek dodałam troszkę śmietany i suszoną natkę pietruszki.. schab,polędwica śmietana suszone natka pietruszki sól, pieprz, vegeta mąka jajka  bułka tarta   Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić.Jajka roztrzepać , dodać troszkę śmietany i przyprawy, wymieszać.Kotlety  maczać w mące, jajkach i bułce tartej, smażyć z obu stron

Moje domowe kucharzenie
Grochówka na wędzonych kościach 126

czasu, idealnym daniem będzie zupa sycąca i rozgrzewająca mianowicie grochówka na wędzonych kościach. Uwielbiam, zwłaszcza jak sama ugoruję. Składniki: 3 l wody ok. 350 g wędzonych kości ( miałam ze schabu) 500 gram grochu łuskanego 4 ziemniaki 3 marchewki starte seler starta pietruszka starta sól pieprz biały mielony do smaku  majeranek 2 łyżki Wykonanie: Do garnka wkładam umyty groch

Różowa kuchnia
Cheupiące schabowe 123

Dziś zrobiłam na obiad kotlety schabowe w bardzo chrupiącej panierce z grubo tartej bułki. Kotlety podałam z mixem sałat i ziemniakami.   SKŁADNIKI: 4 kotlety ze schabu  1/2 szklanki bułki tartej - grubej  2 jajka 6 łyżek mleka surowego sól i pieprz olej rzepakowy do smażenia  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kotlety rozbijam dokładnie ale nie za cienko. Każdy kawałek solidnie

Gotowanie Patki
Jedzonko do pracy #48 163

Śnidanie : Sałatka krabowa (wersja light - jogurt zamiast majonezu) i dodatki, szybka, jajko na twardo, pomidor, rzodkiewka. Lunch : Wieprzowina w imbirze z ryżem.  Przepis na wieprzowinę w imbirze - Schab (2 plastry) pokroić w cienkie paski i przesmażyć, zdjąć z patelni. Na patelni przesmażyć imbir (2cm) starty na tarce, czosnek (1-2 ząbki) wyciśnięty przez praskę, wlać sos sojowy

Codzienne Gotowanie
Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem 151

Jeśli macie ochotę na szybką i smaczną surówkę do obiadu to właśnie mogę polecić Wam poniższy przepis. Surówka z kapusty pekińskiej z ananasem. Idealnie pasuje do mięsa drobiowego, czy schabu. Ja lubię ją podjadać jak mam ochotę na coś z lodóweczki:).  Hmm są takie momenty, kiedy otwieram lodówkę i coś bym zjadła... Tylko właściwie to sama nie wiem

O kuchni z uczuciem
Szynka wieprzowa. 127

minione święta Gwiazdor mi przyniósł Szynkowar, do tej pory nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje. Lubię domowe wędliny przynajmniej wiadomo co się je! Przyrządzam domowy pasztet, schab gotowany, a teraz mogę robić różne szyneczki/ kiełbasy! To moja pierwsza próba! Musiałam pomóc sobie przepisami, które znalazłam w internecie, dołożyłam trochę swoich ulubionych przypraw i myślę, że warto spróbować tej wędliny

Kuchnia Beaty
Grillowany filet z kurczaka z fenkułem i papryką 158

smak lata” w dowolnej chwili, niezależnie od aktualnej aury i tego jakie mamy dostępne warunki do grillowania. Wracamy również do fenkułu. Pojawiał się już u nas jako dodatek do schabu czy karpia, dzisiaj pokażemy go jako idealny dodatek do grillowanego białego mięsa. Koper włoski to w naszym kraju nadal jakby nieco egzotyczne warzywo i wiele osób nie bardzo

Kulinarna Pokusa
Zupa ziemniaczana na wędzonce 173

Pachnąca majerankiem i wędzonką, pełna kawałków warzyw i wędzonego mięska. Po prostu zwykła ziemniaczanka, sycąca i rozgrzewająca. Takie zupki lubię. składniki: 700 g wędzonych kości od schabu lub żeberek 2,5 l zimnej przefiltrowanej wody 2 listki laurowe 1 kg ziemniaków 2 marchewki 2 cebule 2-3 łyżki majeranku 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2-3 łyżki śmietany

Monia miesza i gotuje
Wędliny domowe 165

Wędliny wędzone dymem z drewna wiśni i olchy, na koniec podprawione gałązką jałowca.   Szynka, boczek, schab, baleron. Te mięsa poszły do solanki na 9 dni wg tabeli . Do zalewy dodałam tylko kilka ziaren ziela angielskiego i kilka listków laurowych. Słoninę nasoliłam z obu stron solą kamienną, posypałam czosnkiem niedźwiedzim i pieprzem i bardzo ciasno zwinęłam w rulon

Gotowanie jest łatwe
Gruszki w occie z goździkami 107

Gruszki w occie to nasz obowiązkowy dodatek do wszelkich świątecznych (i nie tylko) mięs i pasztetów. Słodko-kwaśne gruszki o delikatnym aromacie goździków wspaniale komponują się ze smakiem pieczonego schabu, czy boczku, sprawiając jednocześnie, że trochę zbyt tłuste mięso nie jest mdłe. Świetnie sprawdzają się także jako dodatek do pieczonego drobiu (zwłaszcza kaczki). Wypróbujcie koniecznie ten przepis, a już zawsze

MyCookBook.pl
Zrazy wołowe 304

trudne i coś „nie wyjdzie” – wykazać się inwencją jak zwinąć zraza ze „sztukowanego” mięsa. Z kolei ubijanie wołowiny tłuczkiem bywa nieco większym wyzwaniem dla rąk aniżeli w przypadku wieprzowego schabu. Wołowina w większości wypadków nie jest bowiem mięsem szczególnie miękkim. Dlatego ważną sprawą jest doprowadzenie jej do takiej kruchości, aby konsumpcja zrazów była naprawdę przyjemnością, a nie wyzwaniem dla zębów

Kulinarna Pokusa