Boczek A'la Panchetta-to kolejna wędlina suszona która przygotowałam,był już schab(przepis na niego znajdziecie TUTAJ ),Robiłam również karczek(przepis znajdziecie TUTAJ ) Wszystkie wyszły naprawdę rewelacyjne.....polecam gorąco Płat boczku o wadze 1,5 kg Przyprawy : 3 łyżki czarnego pieprzu młotkowanego ( 2 łyżki dajemy do mieszanki peklującej, a 1 łyżkę po opłukaniu boczku, a przed
Swojskie jedzonkokażdym razem inaczej! Wszystko zależy od dodatków które akurat mamy pod ręką i je dodamy do mięsnego sosu. Tym razem proponuje przepis podstawowy... Składniki; ok. 50 dag mięsa wieprzowego ( schab, szynka bez kości, karczek... ) sól, pieprz, liść laurowy i ziele angielskie 2 marchewki 2 małe cebule kilka pieczarek 2 łyżki mąki koperek do posypania 2 łyżki oleju Wykonanie; Mięso umyć
Radość kipiąca uśmiechem.naprawdę pyszna! Świetnie sprawdzi się podczas spotkania ze znajomymi, rodzinnej imprezki czy po prostu bez okazji :) Składniki: brokuł ok. 400g, 300g domowej pieczeni (u mnie pieczony schab), pomidor, puszka kukurydzy, 120g sera feta, 1/2 czerwonej papryki, 150g łuskanego słonecznik, sól, szczypta cukru. Sos: 2 łyżki majonezu, 4 łyżki
Z miłości do słodkościsolą i pieprzem posmarować z obu stron musztardą ,usmażyć na oleju.Paprykę pokroić w kosteczkę i wymieszać z z krążkami cebuli oraz 5 dag.sałaty.Na talerz wyłożyć makaron ,Schab i surówkę z papryki i sałaty, a także ugotowaną zielona fasolkę.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikcal Klopsiki Cielęce , 2 sztuki z sosem - 140 gram - 275 kcal Udko Kurczaka pieczone , sztuka - 100 gram - 155 kcal Antrykot Wołowy smażony , sztuka - 100 gram - 159 kcal Schab Pieczony bez tłuszczu - 100 gram - 174 kcal Dorsz po Grecku - 110 gram - 129 kcal Dorsz Wędzony - 100 gram - 56 kcal Pulpety Rybne z Dorsza , 2 sztuki - 120 gram - 134.5 kcal Łosoś
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiWieprzowina z bakłażanem, cukinią i porem Składniki: 400 g wieprzowiny (ja dałam schab) 2 bakłażany 1 cukinia 1 mały por 1 cebula 3 ząbki czosnku sól pieprz oliwa z oliwek ocet jabłkowy Bakłażana i cukinię umyłam i pokroiłam w plastry, posypałam niewielką ilością soli i odstawiłam. W międzyczasie wieprzowinę pokroiłam w kostkę, cebulkę, por i czosnek w plasterki. Na oliwie
nietadietatake dzieło, to sie zaro [3] poczuje, jak w jaki elegancki restauracji. Do tego idzie dać [4] jake miyso [5] – styknie [6] pieczōny kurczak abo [7] jaki uduszōny schab- i mołcie [8] szpan na talyrzu. Co potrza? [9] śmiytōnka [10] – 30 abo 36% fandzołle szparagowe gruszki zeler naciowy [11] pieprz Kedyjś [12] żech to robiōł
Chop w kuchnismak, inny zapach...a połączenie samo sie nasowa... Składniki na 4 osoby oczywiście w zależności od natężenia głodu :) Składniki: 4 plasterki schabu bez kości marynata do mięsa olej z oliwek sól pieprz 1 łyżka świeżo zmielona rozmaryn suszony lub Świerzy botwinka parę liści
Lajtkraft food intolerancekoloru :D Składniki pozwalają na zapełnienie sześciu brzuszków. Lub romantyczny, pikantny wieczór we dwoje z repetą! Czas przygotowania: 15-20 min Składniki: 400-500 g wieprzowiny (schab lub polędwica) - jak będzie mniej też smacznie wyjdzie 2 cm korzenia imbiru 1 litr wody (na bulion) 1/2 kostki rosołowej bezglutenowej 1 cebulka 3 łyżki stołowe sosu sojowego bezglutenowego
Lajtkraft food intolerancełyżek mielonych migdałów 3 łyżki prażonych siekanych orzechów arachidowych 1/4 łyżeczki cynamonu 1/3 szkl rodzynek 1/2 szkl przecieru pomidorowego 1 łyżka cukru brązowego sól do smaku cienkie plastry parzonego schabu Wykonanie: Do rondelka wlewamy oliwę, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, anyż, goździki, cynamon, kolendrę i pokrojoną papryczkę chili. Całość przesmażamy razem ok 5 min. Dolewamy szklankę bulionu, doprowadzamy do wrzenia
Malinowe Pocałunkijajko 2 ząbki czosnku olej do smażenia sałata do dekoracji **************************************** Do miseczki wlać sos sojowy, wsypac czarny utluczony pieprz,starty czosnek, wbić jajko i wlać 5 łyżek oleju , wymieszać.Schab pokroić na kawałki,lekko je rozbić,i włożyć plastry do marynaty,włożyć do lodówki na noc.Po tym czasie mięso usmażyć na patelni.Usmażone kawałki mięsa wbić na szpatułki do szaszłyków
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiprzyprawy mieszamy ze sobą. Mięso wyjmujemy z lodówki,płuczemy pod zimną wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem.Pojemnik ponownie myjemy oraz pokrywki.Karczek nacieramy wyciśniętym czosnkiem i otaczamy dokładnie w przyprawach.Tak obtoczony schab ponownie układamy w naszym pojemniku i chowamy do lodówki na 24 godziny.W połowie czasu ponownie obracamy. 4.Po 24 godzinach wyjmujemy karczek z lodówki i owijamy ściśle w pończochę albo gazę
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.kory olchą,bukiem ,brzozą,dębem.Pod koniec wędzenia można dodać owocowe drewno. - Po tym czasie trzeba wyjąć polędwiczki,są gotowe. - Następnie gdy mamy odpowiedni kolor wędzonek wyciągamy schaby, boczki,karkówkę i szynkę, idą do parzenia.Można też zamiast parzenia zastosować dopiekanie w wędzarni 80-90 stopni do osiągnięcia wewnątrz wędzonki 70-72 stopnie. Parzenie - Przygotowujemy duży gar do parzenia
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.każdemu to może odpowiadać. Składniki: - 500 g schabowego bez kości - 2 cebule - 750 ml mleka - mąka - jajko - bułka tarta - sól - pieprz - smalec lub olej do smażenia Przygotowanie: Schab kroimy na grubsze kotlety, rozbijamy tłuczkiem. Cebulę kroimy. Na dno miski układamy część cebuli na nią dajemy jeden kotlet, ponownie cebulę i kotlet i tak samo z pozostałymi. Na koniec
Kulinarne życiefajnie podkreśla smak chili con carne. Takie danie danie możemy zaserwować ukochanemu na Walentynki. Składniki 1 opakowanie makaronu czekoladowego 1 puszka meksykańskiego chili con carne firmy Bonduelle 200 g schabu 1 … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty