Dziś danie szybkie, pożywne i lekkie. Mięso duszone w winie jest soczyste i kruche, idealnie smakuje z kurkami, polecam. Kilka minut duszenia i obiad na stole. Medaliony ziołowe ze schabu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieoznacza "cienko pokrojone mięso". Do przyrządzania sukiyaki służy specjalny żeliwny garnek przypominający patelnię z wysokim brzegiem. Sukiyaki, podobnie jak zyskujące coraz większą popularność w Europie nabe i shabu schabu, należy do dań typu "hot pot" (gorący kociołek) - czyli gotowanych bezpośrednio na stole. Ten rodzaj potraw Japończycy nazywają "nabemono". Ich historia sięga czasów epoki Edo, ale popularność zyskały stosunkowo niedawno
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawreszcie spolszczony do bólu Strogonow – rosyjski gulasz z wołowej polędwicy, cebuli i pieczarek w pysznym aromatycznym sosie przeszedł już w kuchni wiele. Niektórzy robią go z kurczaka, czasami ze schabu lub wieprzowej polędwicy albo po prostu z innych, tańszych i bardziej przystępnych niż polędwica części tuszy wołowej (łata i antrykot sprawdzają się super!). Ale można go zrobić zupełnie bez mięsa
Karo in the Kitchensosem, bardzo by do tak upieczonych bakłażanów pasował. Polecam! składniki (2 porcje) 1 duży bakłażan 1 cebula czerwona, pokrojona w kostkę ok 250 g mięsa wieprzowego, zmielonego (szynka, schab) 200 g pomidorów ok 60 ml białego wina 1 łyżeczka harissy 125 g mozzarelli sól i świeżo zmielony czarny pieprz ostra papryka w płatkach duży pęczek kolendry - zostawić parę gałązek
Stare Garyłyżeczek cukru. Dodajcie także sól i pieprz. Gotowe! Taka kapusta to idealny dodatek do obiadu, jaki jadało się u mnie zawsze w niedziele popołudnie, czyli filet z kurczaka lub schab panierowany, ziemniaczki i właśnie taka kapustka! U mnie na stole pojawił się filet z indyka, oczywiście nie mogło zabraknąć także młodych ziemniaków polanych odrobiną masełka i posypanych koperkiem. Kapusta przyrządzona
Cooking Monstersoczyste i aromatyczne. A gdy takie mięsko podamy z młodymi ziemniaczkami i zasmażaną kapustką to otrzymamy obiad idealny Polecam! Przepis na zasmażaną kapustę znajdziecie TUTAJ Składniki: 3 plastry schabu 1 jajko 3 łyżki mleka 3 łyżeczki musztardy 3 łyżeczki majonezu 1 szklanka bułki tartej 3/4 szklanki mąki sól i pieprz olej do smażenia *** Mięso myjemy, osuszamy, rozbijamy
Blog z Apetytemsię zagęści . Oczywiście co jakiś czas , trzeba zamieszać . Zwykle po 3-4 minutach jest już gotowe . Wyłączamy gaz , doprawiamy pieprzem , dekorujemy koperkiem i można serwować . Samodzielnie lub z letnim schabem z grilla … cokolwiek i wszystko, będzie doskonałym , dodatkiem do tej idealnej kapusty …. Smacznego ! Artykuł Maślana młoda kapusta ,duszona w śmietanie pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżykarczek doskonale smakuje podany na ciepło z kluskami śląskimi, lub na zimno zamiast wędliny do chleba. Smacznego. Karczek pieczony w rękawie foliowym Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Schab duszony w kapuście kiszonej Golonka pieczona w piwie Pulpety w sosie pomidorowym Artykuł Karczek pieczony w rękawie foliowym pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakupolędwiczki z kurkami – polędwiczki z szynką parmeńską – boeuf strogonow – kotlet schabowy – królik w winie – pulled pork – gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji: 2-3, około 30-35 klopsików Składniki
nietylkopasta.plsprawna. Na nasz stół trafia najpierw pyszna kawa z przelewowego ekspresu - biała i czarna. Za 2 zł można później domówić dolewkę kawy. Z zestawów śniadaniowych wybieramy: śniadanie regionalne - schab musztardowo-miodowy, grillowany góralski ser, pasta z bryndzy, tosty francuskie z chałki, krem cytrynowy (lemom crud), ciemnie pieczywo (21 zł) energetyczne śniadanie - łosoś wędzony, awokado, jajka w koszulkach, kremowy serek
Kulinarne przygody Gatitysmak boczku? Niebo gębie! Kroję dopiero jak ostygnie i stężeje. Przyznam się, że skóry z boczku nie oszczędzamy. Znika wszystko! :D Polecam każdemu upiec taki boczuś. Szynki, schaby niech się chowają takie to dobre! Smacznego :D Lidka
Pieprzyć z FantazjąMoja córka troszkę mnie natchnęła, bo chciała schabowego owszem, ale bez panierki.... Ok. Jak Pani sobie życzy ;) Podumałam troszkę, poskrobałam się w głowę i zaczęłam stekować kotlety ..... * 4 porcje schabu * cebula * odrobina oleju * sól, pieprz czarny i ziołowy, tymianek * 1-2 łyżki sosu sojowego * śmietana 18 % * łyżka mąki * woda Porcje na kotlety zestekowałam. Oprószyłam solą i pieprzem. Odstawiłam na kilka
Pieprzyć z Fantazjątaką ilością mięsa jaką kupiłam nie nakarmi się rodziny, więc zrobiłam to w formie gulaszu. Jako pierwszy do głowy przyszedł mi storgonow. Zazwyczaj robiłam go z mięsa wieprzowego, ze schabu a teraz miałam okazję wykonać go w oryginale z mięsa wołowego. Oczywiście miałam dylemat co i jak z tym mięsem, ogólnie " z czym to się je". Jednak wyszło całkiem nieźle
Pieprzyć z Fantazjąsmak boczku? Niebo gębie! Kroję dopiero jak ostygnie i stężeje. Przyznam się, że skóry z boczku nie oszczędzamy. Znika wszystko! :D Polecam każdemu upiec taki boczuś. Szynki, schaby niech się chowają takie to dobre! Na wielkanocnym stole jak znalazł! Smacznego :D Lidka
Pieprzyć z Fantazjąsosie czosnkowym Dziś polecam schabowe w trochę innym wydaniu bo marynowane w sosie czosnkowym. Kotlety wychodzą kruche, soczyste i bardzo aromatyczne. Polecam! Składniki: 0,5 kg schabu 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 4-5 ząbków czosnku 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka bułki tartej 2 jajka sól, pieprz olej lub smalec do smażenia *** Mięso
Blog z Apetytem