Wiosenna sałatka jajeczna

Wiosenna sałatka jajeczna

Wiosenna sałatka jajeczna

Wiosenna sałatka jajeczna z zielonym groszkiem i szynką to idealna propozycja na Wielkanoc oraz na wszelkie rodzinne spotkania. Mimo że jest z majonezem, to w smaku jest znacznie lżejsza niż tradycyjna sałatka jarzynowa . Odświeża ją duża ilość zielonego groszku oraz dodatek chrupkich warzyw – papryki i rzodkiewki. Jej kolorowe warstwy od razu wpędzają w optymistyczny nastrój. Wiosenna sałatka jajeczna: 10 wiejskich, ekologicznych jajek 3 marchewki 3 rzodkiewki 200 g szynki w plastrach (użyłam wędzone... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szynka, sałatki, sałatka, majonez, mielone, sałatka jarzynowa, schab, wielkanoc, sałatka z szynką, przystawki, salatka z jajkiem, sałatka z majonezem, sałatka z marchewki, szynka gotowana, lekkie sałatki, mielone z warzywami, schab gotowany

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.