Dzisiaj zapraszam na przekąskę w stylu francuskim. Inspiracją do powstania dania była życzliwość firmy Ole . Składniki: 1 ciasto francuskie 200 g szpinaku 100 g schabu 1 ząbek czosnku 1 cebula 4 łyżki kukurydzy Chili, zioła prowansalskie, sól, pieprz, Pasta z suszonymi pomidorami Listki świeżej bazylii Wykonanie: Cebulkę kroimy w kosteczkę i szklimy na patelni. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy
Podróż w kulinariakiedy jadałam ją regularnie. W moim domu mama jej nie przygotowywała, ale że w latach 80-tych stołowaliśmy się w kasynie to jadałam ją jako dodatek do schabu w sosie , szynki w sosie pieczeniowym lub do sztuki mięsa . Surówka bardzo mi wtedy smakowała, więc poszłam do kuchni i poprosiłam o przepis, a że byłam wtedy bardzo miłą istotą to dostałam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięidealny. Pasztet wyśmienity. Robię go od wielu lat i 2 przygotowane keksówki znikają w mgnieniu oka. Wiem, co jem, wiem czym karmię swoją rodzinę. Pasztet można zrobić z szybki, schabu, karkówki, mięsa drobiowego. Tak na prawdę sami decydujemy jakie mięso się w nim znajdzie. Ważne by nie było go więcej niż 2 kg (łącznie – połączonych mięs
MojaQchnia.plWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 85 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 6 plastrów schabu, 2 łyżki masła, średni por, średnia marchewka, ząbek czosnku, 3 łyżki sosu sojowego, 500 ml wody, około 80 ml mleka, czubata łyżeczka mąki, oregano, papryka słodka, pieprz cayenne, sól, curry. Przygotowanie: Pora kroję w cienkie plasterki, czosnek siekam, podsmażam
JejKuchniaprzepis znalazłam na tym blogu, przyznam szczerze że na początku mnie do siebie nie przekonał... Połączenie schabu, kapusty kiszonej i sosu mącznego na pozór może wydawać się okropne, okazało się inaczej! Danie jest bardzo szybkie do tego, cała rodzina może najeść się do pełna, a smak jest zupełnie inny niż w znanych mi do tej pory zapiekankach. Czytaj więcej
Pychotkaaabardzo mi odpowiada, zabierz te wiórki. kurtyna Jak widać synkowi niezbyt podpasowały wiórki kokosowe w połączeniu z kotletem. Pozostała część rodziny jadła ze smakiem. Składniki: mięso na kotlety schab środkowy lub pierś z kurczaka, jajko, bułka tarta, wiórki kokosowe, sól. Przygotowanie: mięso zbić. jajko rozbić, dodać ciut soli, rozmącić. bułkę tartą zmieszać z wiórkami kokosowymi. Kotlet umoczyć w jajku, następnie
Państwo Wojtczuk gotująPodczas robienia zakupów zastanawiałam się z mężem co kupić na obiad... Ryba była, schab, mielone, kurczak były... Na co mąż z lodówki triumfalnie wyciągnął karkówkę i z entuzjazmem oznajmił "Będzie karkówka w sosie własnym!". Ugotowałam no i jest :) Składniki na karkówkę duszoną w sosie własnym (4 porcje): karkówka wieprzowa około 500 g 2 (większe) cebule 3 ziela angielskie 2 liście
Karola gotujelodówki na 30 minut. Tuż przed podaniem dodajemy posiekany koperek i ponownie mieszamy sałatkę. Taka sałatka z buraka i jabłka to idealny dodatek do gotowanego mięsa, np. gotowanego schabu. Smacznego! The post Sałatka z buraka i jabłka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBułki często goszczą na naszym stole ale takich jeszcze nie było... Gyros domowy możemy przygotować po domowemu... po przygotowaniach schabu na wędlinę zostały ładne ścinki :) ... Gdy mamy mięso, to przygotowujemy przyprawy lub korzystamy z gotowej... ja zrobiłem zestaw przypraw do gyrosu, który mam w szczelnym pudełku do następnego użycia... ...1 czubata łyżka papryki, do tego dodałem po 1 łyżeczce
chleba naszegowyłączamy i zostawiamy do ostudzenia. Po całkowitym ostudzeniu zagotowujemy jeszcze raz 5 min i studzimy. Wyjmujemy, osuszamy i wstawiamy do lodówki. Potem możemy się rozkoszować smakiem domowych wyrobów: schabu, szynki, karkówki... Polecam ! Smacznego
chleba naszegoczosnek, pieprz, paprykę, ziele,liście, jałowiec... wg uznania Liście, ziele i jałowiec mielimy lub rozkruszamy w moździerzu... Mięso przed przyprawianiem nakłuwamy patykami od szaszłyków... Przyprawy mieszamy i nacieramy nimi schab i szynkę...przyprawione wstawiamy do lodówki na 12-24 godz. odwracamy 2 lub 3 razy i odlewamy wydzielinę... Gdy mięso przestaje puszczać soki, to przekładamy je do parzenia
chleba naszegoPlastry schabowego rozbijam, posypuje solą, pieprzem, papryką wędzoną i odstawiam na 30 minut. W tym czasie kroję por i przesmażam na maśle klarowanym. Odstawiam do przestudzenia. Na każdym kawałku schabu układam por, łyżkę sera żółtego i na to parówkę. Zwijam ciasno w roladę i zawiązuję nitką. Roladki przesmażam na maśle z każdej strony, podlewam wodą od czasu do czasu. Roladki
wesoła kuchniawszelkiego rodzaju farsze, ze względu na swój smak i aromat. Robię często roladki z mięsa indyczego z dodatkiem białej kiełbasy czy też roladki ze schabu z pysznym środkiem z białej kiełbasy . Tym razem moje kiełbaski otuliłam sałatą i plasterkami topionego sera, co dodatkowo wzbogacio smak dania. Przepis jest prosty i może być fajną alternatywą
Walijskie Pichceniemało kalorii. Robię je przynajmniej raz w tygodniu na śniadanie lub kolację. Jeszcze w lutym podam też przepis na pyszną sałatkę z buraka i jabłka, którą podawałam do gotowanego schabu. Polecam też inne dania z burakiem: – Śledziowa sałatka z buraczkami – Sałatki z buraka à la caprese – sałatka z marynowanych buraczków, sera i pestek słonecznika – Surówka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięstopniach , termoobieg, 1h 45 minut do max 2 h. Upieczone golonki wyjąć a powstały sos zblendować z cebulką - polać danie. Smacznego! Polecam również: Pieczony udziec z indyka Schab duszony z cebulką
coolinarny