Pierś z kaczki suszona dojrzewająca

Pierś z kaczki suszona dojrzewająca

Pierś z kaczki suszona dojrzewająca

Pierś kaczki można przygotować podobnie jak schab , tak zwany z pończochy. . pierś z kaczki, sól*, cukier*, gaza, Pierś kaczki oczyścić, umyć, osuszyć. Mięso ułożyć w naczyniu i natrzeć solą wymieszaną z cukrem. Mięso ma być „zanurzone” w mieszance soli z cukrem.  Odstawić w chłodne miejsce na 3 doby. Po tym czasie mięso umyć, włożyć na godzinę do miski z zimną wodą – aby pozbyć się nadmiaru soli. Osuszyć. Piersi zawinąć w gazę i powiesić w przewiewnym miejscu na około 10 dni. Podawać cienko pokrojone ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję