schab - 5543 przepisów (strona:186/370)

Schab pieczony 122

Składniki: 1 kg schabu 3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 3 łyżki soli zioła prowansalskie papryka słodka majeranek 2 ząbki czosnku 1,5 szklanki wody zagotować z zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Ostudzić. ! litr wody posolić i połączyć z wywarem. Schab umieścić w marynacie i nakłuć wykałaczką. Odstawić w chłodne miejsce na 12 godzin. Potem wyjąć,natrzeć przyprawami

Ewusiowe Smaki
Schab 148

Roladki schabowe Schab w sosie cebulowo-jabłkowym Schab w sosie herbacianym Makaron z woka

NA MOIM TALERZU
ROLADKI Z KISZONĄ KAPUSTĄ I CZARNUSZKĄ 120

Składniki: 5 plastrów schabu wieprzowego 500g kiszonej kapusty 2 cebule 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej czarnuszka majeranek 1 liść laurowy 2 ziela angielskie sól pieprz vegeta 1/2 szklanki wody 2 łyżki mąki Sposób przygotowania: Schab rozbić cienko, przyprawić solą i pieprzem. Kapustę gotujemy z liściem laurowym i zielem angielskim. Gdy kapusta ugotuje się to odcedzamy, studzimy, wyciskamy nadmiar wody

Prosto i Smacznie z Anetą
Schab nadziewany szpinakiem 142

plastry schabu 200 g szpinaku pół małej cebuli 1-2 ząbki czosnku 50 g sera feta sól pieprz majeranek oregano bazylia mąka do panierowania Szpinak rozmrożony przysmażamy na patelni na łyżce oleju z cebulą i czosnkiem,  do momentu aż odparuje. Kiedy przestygnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie mieszamy z rozgniecionym serem. Schab rozklepujemy jak na schabowe

Gotowanie jest łatwe
Schabowe inaczej 160

chrupkie kotlety schabowe, zaletą ich jest to, że dla amatorów schabowego nie są kaloryczną bombą, zdrowe dietetyczne kotlety w wersji light, ale w smaku....tradycyjne schabowe! Składniki: 1 kg schabu 2 jajka 4 łyżki mielonego siemienia pęczek świeżej kolendry 1 łyżeczka mielonej papryki sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Schab myjemy, kroimy w plastry 1 cm, przyprawiamy papryką, solą, pieprzem

kgwjanczewo
Bitki wieprzowe w sosie cebulowym 289

jest pyszne. Kruche mięso i pyszne coś ala sos cebulowy. Podawać z kasza lub ziemniaczkami. Do zrobiebia potrzebujemy naprawdę niewiele składników. Co potrzebujemy? pół kilo męsa wieprzowego (najlepiej schabu) 5-6 cebul (im więcej tym lepiej) pół litra bulionu sól, pieprz, olej liść laurowy, ziele angielskie Jak robimy bitki wieprzowe w sosie cebulowym? Mięso kroimy wplasterki

Snejkusiowe Przepisy
Sos tatarski najlepszy 162

którego nie może zabraknąć do karkówki, schabu czy pieczonego indyka. Doskonale smakuje z szybkami, kiełbasami i jako dodatek na kanpkę. Sos tatarski, moja miłość © Składniki:   ·          4-5 jajek ugotowanych na twardo ·          ok. 20 pieczarek marynowanych(...)drobniutko kroimy jajka, pieczarki i kapary i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Dodajemy majonez, pieprz i ewentualnie sól (choć ja nigdy tego nie robię). Podajemy z mięsami na zimno: karkówką, schabem, indykiem – na przykład z tego przepisu, czy ulubioną szybką czy kiełbasą. Doskonale nada się też na kanapkę! Smacznego

Bazując na smaku
Przyjemne, przedświąteczne zakupy w frisco.pl 144

prawie 350 km. dalej :) Ps. Mnie przede wszystkim zafascynował bardzo duży wybór przypraw i herbat, było wszystko co chciałam, a nawet więcej  :) Zakupiłam również śliwki kalifornijskie, którymi nadziałam schab na weekendowe przyjęcie, a Wam polecam taki schab na świąteczny stół. Przepis zamieszczę w kolejnym wpisie

Kuchnia z widokiem na ogród
Roladki schabowe z ketchupem i żółtym serem 137

roladek.  Oba składniki fajnie się połączyły. Jeśli ktoś lubi - można dodać suszone pomidory. Niestety w mojej rodzinie tylko ja je jadam..   (5 sztuk)   5 plastrów schabu sól, pieprz Nadzienie: 5 łyżek ketchupu 50g żółtego sera Dodatkowo:  1 jajko mąka bułka tarta olej Kawałki schabu rozklepać (dość cienko) tłuczkiem do mięsa i natrzeć (dokładnie) przyprawami

Di gotuje
Kiełbasa drobiowo wieprzowa 385

Przepis Mięso: Wieprzowina 3 kg -ścinki z szynek,z schabu(mizdra,warkocz),łopatka . Drobiowe -piersi z kurczaka 2 kg Przyprawy - peklo sól 17 g/kg do wieprzowiny -sól kamienna nie jodowana 17 g/kg do drobiu -pieprz czarny 1 g /kg -pieprz młotkowany z kolendrą 2 g/kg -gałka muszkatołowa 0,5 g /kg -czosnek wyciśnięty przez praskę ja dałem(...)całości Wykonanie  Łopatkę tniemy w  kawałki 4 x 4 cm ,ścinki z szynki i schabu pozostawiamy jakie są i peklujemy dodając odrobinę wody. Czas peklowania 48  . Mieszamy co 12 godzin . Mięso drobiowe kupujemy na drugi dzień tniemy w kostkę 2 x 2 cm i solimy.Czas w soli 24 godz.mieszamy co 12 godzin. Gdy peklowanie i solenie dobiegnie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Serowa polenta, pieczarki sauté i wieprzowina – obiad w 40 minut 179

jest świetnym dodatkiem do wielu potraw. Łączy się genialnie zarówno z wszelkim mięsem, jak i warzywami. Szybko i zdrowo, kolorowo i na pewno nie nudno! Kotlety z karkówki lub schab oczyszczamy z nadmiaru tłuszczu, rozbijamy. Mięso zasypujemy z obu stron zieloną czubrycą. Wcieramy przyprawę w mięso dłońmi, masując, lekko pieprzymy, odstawiamy żeby zdążyło przejść smakiem. Pieczarki oczyszczamy z piasku szczeciniastym(...)łyżeczki soli pieprz   250g pieczarek 30g masła 1 średnia czerwona cebula 2-3 gałązki grubego szczypioru 1 łyżka natki pietruszki   2 kotlety z karkówki lub schabu, po 180-250g każdy 2 łyżeczki zielonej czubrycą pieprz 2-3 łyżki oleju rzepakowego do smażenia

Karo in the Kitchen
Placek po CYGAŃSKU 317

placek po cygańsku oraz parę mniejszych podałam też właśnie z sosem . Nam bardzo smakował sos jak placuszek. Zamierzam zrobić go w Święta Wielkanocne :)  Gulasz: 1 kg schabu 200 g karkówki  300 g pieczarek  2 czerwone papryki marchew 4 szt pora 150 g sól i pieprz biały do smaku  3-4 ziarnka ziela angielskiego(...)smażenia Remulada Duńska 200 g Folwark Placki ziemniaczane: 1 i 1/2 kg dużych ziemniaków 2 jajka 1 cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz olej do smażenia Krok 1 Schab i karkówkę  kroimy w kostkę, przekładamy do miski i zalewamy 4 łyżkami oleju. Posypujemy papryką i sprasowanym czosnkiem,solą i pieprzem. Mieszamy i nacieramy mięso. Wkładamy szczelnie zakryte

Różowa kuchnia
Roladki schabowe z boczkiem, fasolką i kabanosami (ziołowe) 120

dość szybki i troszkę urozmaicony obiad. Roladki są miękkie, soczyste i kuszą swym smakowitym aromatem. Posiadają ziołową nutę, która idealnie współgra z całością dania. (6 sztuk) 6 plastrów schabu 1 łyżka ziół prowansalskich (płaska) sól, pieprz Farsz: 6 plastrów boczku (cienkich, wędzonego lub parzonego) 6 kawałków kabanosa (użyłam cieniutkich o smaku chorizo) 6 strąków fasolki szparagowej zielonej 6 strąków fasolki(...)żółtej 1 cebula musztarda ziołowa ( Develey ) Dodatkowo:  1 jajko mąka bułka tarta olej  Cebulę posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie. Kawałki schabu rozklepać (dość cienko) tłuczkiem do mięsa i natrzeć (dokładnie) przyprawami.  Każdy plaster mięsa posmarować odrobiną musztardy, położyć boczek i na jednym z końców: 1/6 cebuli, oba rodzaje fasoli

Di gotuje
Schab w sosie grzybowym! :) 237

Składniki: -schab (ilość zależy od tego ile chcemy zjeść) -2 garści suszonych grzybów -1 cebula -1 kostka rosołowa -1,5 łyżki majeranku -olej -1 łyżeczka mąki Sposób przygotowania: Schab myjemy i kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. a następnie obsmażamy go na odrobinie oleju z jednej i drugiej strony. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 250 ml. gorącej przegotowanej wody

Magia jedzenia.
Schabowy z pieczarkami inaczej 151

chwilę smażymy wszystko razem i dodajemy 2 łyżki sosu worcester. wszystko razem smażymy jeszcze 1-2 min. Przekładamy do miseczki. Na tą samą patelnię nalewamy olej i rozgrzewamy go. Schaby zamaczamy w jajku później obtaczamy w bułce tartej i wrzucamy na patelnię. Mi zostało trochę jajka więc je połączyłam z żółtym serem i łyżeczką papryki słodkiej. Wszystko dokładnie wymieszałam(...)taką papkę serowo jajeczną nakładałam na pieczarki. Schaby smażymy na rumiany kolor z jednej strony przewracamy i szybko nakładamy na usmażoną stronę pieczarki i na nie ser żółty. Patelnię przykrywamy i smażymy na małym ogniu do momentu jak ser się rozpuści. Podajemy np z brokułami posypanymi serem feta i pieprzem

Piekielna Kuchnia Pati