kroimy je w kostkę. Makaron sojowy zalewamy gorącą woda. Czekamy chwile aż napęcznieje, a następnie wyciągamy makaron i kroimy na mniejsze części. Jajka gotujemy, obieramy, a następnie kroimy w kostkę. Zielony ogórek również kroimy w kostkę, dość drobną, by później nie dominował w sałatce. Ogórki konserwowe ścieramy na tarce na grubych oczkach. Koperek siekamy na małe części. Wszystkie składniki(...)razem ze sobą łączymy i intensywnie mieszamy doprawiając musztardą, majonezem i białym pieprzem. W zależności od makaronu niekiedy należy dodać więcej majonezu niż jest w przepisie. Po doprawieniu pieprzem warto odczekać nieco przed podaniem, gdyż pieprz dopiero po pewnej chwili przenika całą sałatkę
Kolizje SmakówWystarczy zaledwie kilka chwil by było smacznie. To, co najważniejsze…bezmięsnie. Smak podkręcił aksamitny majonez od Folwark . Składniki 200 g makaronu risoni 1 mała puszka brzoskwiń
R'n'G KitchenZnudziły mi się tradycyjne sałatki. W związku z tym, że jestem wielką fanką makaronów to teraz królują u mnie sałatki właśnie z makaronami w roli głównej
Gotowanie z pasjąPyszna i lekka sałatka z drobnym makaronem, tuńczykiem i soczewicą, ostatnio coraz częściej przyrządzam sałatki z olejem, smakują mi bardziej niż z majonezem. Tą przygotowałam sobie
Bajeczna KuchniaSałatka z makaronem chińskim, kurczakiem i ananasem – to pyszna sałatka z kawałkami smażonego kurczaka (można również go upiec). Więcej przepisów na surówki i sałatki znajdziecie
Kulinarne PrzebojeSałatka którą można zrobić zawsze kiedy mamy mało czasu i pustą lodówkę. Mimo że składniki nie są wyszukane jest naprawdę smaczna i nie typowa ze względu
cukrem pudrem posypaneSkładniki: 250 g makaronu 1 puszka tuńczyka 1 puszka groszku 4 pomidory 1/2 pora 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować, przepłukać zimną wodą
czarrna od kuchniTagiatelle verde ze szparagami, grejfrutem i mozzarellą to szybka sałatka makaronowa. Wstyd się przyznać ale nie jadłam jeszcze świeżych szparagów, takie marynowane ze słoiczka to i
Pieguskowa Kuchniaprzekąską, doskonałym dodatkiem do wielu dań, ale też doskonałym składnikiem zbilansowanej diety. Najlepsze i najzdrowsze są oczywiście spożywane na surowo. W kuchni można je wykorzystywać wszechstronnie – do sałatek, surówek, przystawek, pierogów, makaronów, ryżu, zup, sosów, deserów, ciast, koktajli. Przetworzone – na dżemy, konfitury, wina, nalewki, likiery . Idealne ciasto na niedzielę … i nie tylko – truskawkowo waniliowa zebra. Ciasto półkruche
mojewypiekiinietylkoNiema to jak #lubelloveinspiracje, #lubella i #lubellamini :) Bardzo trafnie się złożyło, że akurat odwiedziła mnie koleżanka z dziecięciem w wieku małoletnim . Berbeć ciągle w pojedynczej liczbie
Grunt to przepis!Lekko czosnkowa, delikatna, świeża sałatka makaronowa z ogórkiem, kukurydzą konserwową i koperkiem. Składniki: 100 g makaronu orzo (w kształcie ryżu) 1/2 długiego ogórka lub
Smak mojego domuLekka i smaczna sałatka,idealna na kolację. 100 g makaronu w kształcie ryżu 200 g wędzonego filetu z kurczaka 2 świeże ogórki 5 rzodkiewek
Kolorowa kuchnia ElkiOryginalny, a zarazem prosty i zaskakująco smaczny lekki posiłek, szybki lunch lub zdrowa przystawka. Neutralna, dobrze wszystkim znana cukinia to idealne tło dla wyrazistego pesto, które
Fitsweet.meSałatka makaronowa z ogórkiem i szynką. Delikatna nuta czosnku nadaje jej charakteru, ogórek świeżości, drobny makaron delikatności. Sałatka idealna na kolację lub imprezkę :) Składniki: 100 g
Smak mojego domublogu możecie znaleźć całkiem sporo przepisów z ich udziałem, jak na przykład tartę ze szparagami czy bardzo prostą w przygotowaniu frittatę ze szparagami , świetnie sprawdzają się w sałatkach czy w towarzystwie makaronów . Szparagi są bardzo wdzięcznym do przygotowania produktem, a dania z ich udziałem są niezwykle efektowne. Dziś postanowiłam przygotować banalnie proste, ale jednocześnie nadspodziewanie smaczne danie ze szparagami
Codzienne Gotowanie