Por nie gości zbyt często na naszym stole. Mąż czasem marudzi, że jest za ostry. Surówka z dodatkiem pora również rzadko kiedy dzieciom przypada do gustu
Mieszam w Garnkupokrojeniu pomarańczy. Pomarańcza nie zdąży się przypiec, ale stanie się bardziej soczysta i słodka. Odda część swojego soku rybie . Rybę podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika z sałatką lub surówką. Polać go sokiem wyciśniętym z cytryny i ułożyć na nim cząstki pomarańczy, z którymi się piekł. ----- Podobne: Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie Królik pieczony w winie Karp pieczony
Weekendy w domu i ogrodziePrzyrządzając surówki kieruję się tym, aby wyglądały kolorowo. Ta surówka to nieliczny wyjątek. Może nie wygląda zbyt apetycznie, ale jest doskonała a do tego idealna na
Mieszam w GarnkuŚledzie z selerem, jakoś nie bardzo mi pasowało to połączenie ale jak zapewniała osoba od której jest przepis że są znakomite i warte spróbowania i że
Moje Małe CzarowanieWbrew pozorom nie pachnie metalem i na próżno szukać w niej śrubek. ;) Jest jednak prawdziwą „żelazną damą” wśród innych surówek. A żelazo, jak wiadomo szczególnie tym
Smakuje zdrowoW dzieciństwie nie lubiłam brukselki. Kojarzyła mi się z rozgotowanymi, gorzkimi kulkami pływającymi w zupie. Później jej charakterystyczny smak stał się dla mnie intrygujący. Ale absolutnie
Smakuje zdrowoKapusta jest jednym z najwdzięczniejszych warzyw. Zrobić z niej można niemal wszystko. Można ja kisić, zasmażać, gotować, dusić... Niezliczoną ilość surówek i sałatek można z łatwością z niej przygotować. Kiedyś była bardzo pospolitym składnikiem, traktowanym z jednej strony po macoszemu (bo taka pospolita), a z drugiej strony tworzono najpyszniejsze potrawy. Dzisiaj, kiedy coraz więcej z nas przechodzi stopniowo na wegetarianizm
Codzienna kuchnia niecodziennajako pierwszy węgierski uczony, otrzymał nagrodę Nobla. Dzięki zawartym w książce przepisom bez problemu przygotujecie specjały węgierskiej kuchni - od zup przez przystawki, dania mięsne i rybne, po sałatki i surówki, na ciastach i deserach kończąc. Tej pozycji nie powinno zabraknąć w biblioteczce miłośników kuchni, a nie tylko kuchni węgierskiej. Jó étvágyat czyli smacznego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataefektu jakby „retro” tworzy ciekawy klimat. Przepisy (jest ich ponad 100) są bardzo różnorodne i nieskomplikowane więc każdy bez problemu sobie z nimi poradzi. Miłośników sałatek i surówek a pewno ucieszy fakt, że znajdą ich tu ponad 20. Ja od razu skusiłam się na kotleciki z kaszy gryczanej i groszku. Uwielbiam wegetarianskie kotlety a […] Artykuł Zielenina
Mienta blogSzybka i pyszna a to podstawa gdy mało mamy czasu rano, a śniadanie trzeba koniecznie zjeść. Składniki : * 2 jajka ugotowane na twardo * papryka czerwona
Magiczne Życie Marty