sałatki surówki - 5801 przepisów (strona:99/387)

Ocet cytrynowy 184

jest mniej popularny, oprócz walorów smakowych, posiada również dużo właściwości zdrowotnych. Idealnie sprawdza się przy oczyszczaniu organizmu z toksyn, oraz przy utrzymaniu prawidłowej wagi ciała. Nadaje rześki smak sałatką i surówką, świetnie sprawdza się jako dodatek do marynat. Składniki: skórki z 5 cytryn 1l letniej wody 2-3 łyżki miodu Sposób wykonania: Cytryny dokładnie myjemy szczoteczką, kroimy na połowę

Kuchnia Pani Wiosny
sos wiengert z syropem klonowym z sałatą 126

Polecam sałatę z trochę inna wersją sosu winegret Produkty:

Ugotujmy Coś
Mizeria z rzodkiewkami 233

Mizeria z rzodkiewkami... Plasterki świeżego, zielonego ogórka. Chrupkie, ostre rzodkiewki. Aromatyczny koperek i czosnek. Zatopione w kwaśnej śmietanie. Pyszny dodatek do obiadu! Składniki: 2 świeże, długie

Gospodyni Miejska
surówka z marchwi ,jabłka i chrzanu 136

Polecam przepis na bardzo zdrową i łatwą w wykonaniu surówkę z surowej marchwi ,jabłka i chrzanu Produkty:

Ugotujmy Coś
Kotlety mielone z marchewką, porem, natką pietruszki oraz kaszą jaglaną 258

kotlety (wyszło 5 dosyć sporych sztuk), obtaczamy w bułce tartej... ... i smażymy po ok. 7-10 minut z jednej strony. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym Podajemy z sałatką lub surówką Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Udziec indyczy w sosie śliwkowym 134

czasu do czasu obracać mięso. Kiedy mięso będzie juz miękkie, wyjąć je a sos zmiksować przy pomocy blendera. Mięso pokroić w plastry, podawać z frytkami i sałatką lub surówką. Polać sosem śliwkowym

Gotowanie jest łatwe
Pęczotto z suszonymi grzybkami na czerwonym winie 115

wodą aż kasza będzie prawie miękka. ok 30 min. Wtedy odparować nieco , wyłączyć ogień i na ok 15 min pozostawić pęczotto pod przykryciem. Podawać posypane natką pietruszki z surówką lub sałatką

Gotowanie jest łatwe
Tradycyjna pasta z makreli w wersji „odchudzonej” 25625

się bez tej tłustej „dobroci”, zastępując  je lekkim i o wiele zdrowszym jogurtem naturalnym .    Jogurtu używam do zabielania zupy, do polewania pierogów owocowych, do przygotowywania surówek i sałatek. Jogurtem zastępuję także majonez we wszelkiego rodzaju pastach do chleba . Moja bardziej pro-zdrowotna wersja pasty makrelowej zawiera jako „zlepiacz” właśnie jogurt naturalny zamiast majonezu. Składniki

Grunt to przepis!
Surówka do obiadu z gruszką 119

Grusza u nas obrodziła dość obficie. Gruszki są twarde, ale bardzo słodkie. Idealne do ciast , deserów ale i do grzanek czy właśnie tak jak dzisiaj będą

Magiczne Życie Marty
Surówka z radicchio i czarnej rzepy 158

Surówka szybka, zdrowa i bardzo pyszna. Nie będę za dużo zachwalać tylko krójcie warzywa i zajadamy. Surówka z radicchio i czarnej rzepy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Marchewkowe kąski w migdałach jako zdrowa słodycz 152

Marchewka jest bardzo wdzięcznym produktem w kuchni, gdyż można z niej wyczarować mnóstwo fantastycznych dań, począwszy od prostych surówek i sałatek czy wybornie smakujących zup, kapitalna jest również jako dodatek do dań mięsnych (nie wspominając już o daniach wegetariańskich!), a skończywszy na aromatycznych i słodkich wypiekach oraz deserach! Dziś marchewka gra główną rolę, tym razem jako zdrowa słodycz/przekąska

Kraina Miodem Płynąca