U mnie fasolka szparagowa bardzo obrodziła.Szukam nowych możliwości jej wykorzystania.Znalazłam fajny przepis na sałatę z jej wykorzystaniem.Doskonała kompozycja składników sprawia że trudno się
Ugotujmy CośDo surówek można „przemycić” różne warzywa.Połączenie kalarepy,ogórka małosolnego papryki dało idealny smak.Kalarepa idealnie smakuje na surowo..Surówka pasuje do dań mięsnych i
Ugotujmy Cośalbo znienawidzić trzeba najpierw spróbować. Warzywa strączkowe, a więc także bób, w procesie kiszenia tracą właściwości rozdymające i stają się lżej strawne. Taki ukiszony bób można dodawać do sałatek i surówek, ale chyba najlepiej zjeść go tak po prostu bez niczego. To co, kto odważy się zakisić bób? Czekam na wieści jak Wam smakuje! Z bobu można zrobić pyszna pastę
Smaczna PyzaGdy nadchodzi sezon na prawdziwe, aromatyczne, pyszne i soczyste pomidory - surówka z pomidorów wchodzi do naszego menu natychmiast, na dłuuugo z nami zostając. Jadam
Zasmakuj KuchniW okresie młodych warzyw .zrobienie z nich surówki to samo zdrowie..Polecam surówkę z kalarepy 🙂 składniki: 1 średnia kalarepa 1 duża marchewka 1 duże jabłko składniki
Ugotujmy CośKwintesencja lata, czyli młode ziemniaki z koperkiem i mizerią - pomysł nie jest oryginalny ale prosty, smaczny i szybki w przygotowaniu. Wiem... to banalny obiad, ale
Alutka-GotujeNajbardziej zapomniane warzywo a takie smakowite i zdrowe, brukiew. Nasze babcie jadały i uprawiały w ogródkach a teraz mało jej jemy. Zakupiłam i użyłam w surówce
Moje Małe CzarowanieZnalazłam ten przepis u Dany na blogu i postanowiłam wypróbować. Kapusta wyszła znakomicie, idealna do podjadania na już, na teraz bo na zimę zakisimy jesienią. Powiedziałabym
Moje Małe Czarowaniemakaronem spaghetti. Można również użyć jako smarowidło do grzanek, chleba czy sos do pizzy. Dodając nieco octu winnego lub jabłkowego i odrobiny miodu uzyskamy doskonały sos do sałatek i surówek
Czerwień i błękitDiabelskie ogórki to idealny dodatek do grilla - ostre o delikatnym słodkim posmaku. Takie ogóreczki urozmaicą wasz grillowany posiłek, a ponadto doskonale sprawdzą się w roli przekąski
Alutka-GotujePIĆ? 🍹Proszek z zielonego jęczmienia rozpuszczamy w zimnej /ciepłej wodzie, 🍹 sokach, 🍹dodajemy do koktajli 🍹dodajemy do owsianki 🍹dodajemy do jogurtu 🍹do zup 🍹do sałatek czy surówek 🍹 NIE DODAJEMY do gorącej wody , która może spowodować straty w wartościach odżywczych TERAZ NIE POZOSTAJE NAM NIC INNEGO JA GO PIĆ , JEŚĆ I CIESZYĆ SIĘ ZDROWIEM :) SKŁADNIKI
Gotowanie PatkiMarchewka zasmażana bez zasmażki. Idealne zdrowe warzywo na ciepło lub na zimno, dziś jako dodatek do obiadu. Znacie ją pewnie jako dodatek do tradycyjnego niedzielnego obiadu
Zasmakuj KuchniOrzeźwiająca i aromatyczna surówka w stylu orientalnym z ogórka to delicje które dziś przedstawiam. Surówkę robi się mega szybko i bardzo szybko znika. Ja zajadam ją
Moje Małe Czarowaniebidi-language:#0400;} Jak zwykle, gdy zbliża się sezon na botwinkę, to musimy przynajmniej kilka razy zjeść zupę. Liście są niesamowicie smaczne i delikatne, nadają się do sałatek i surówek. Składniki 500 g żeberek wieprzowych 2 liście laurowe 1 pęczek botwinki 1 marchew 1 pietruszka 1 kawałek selera korzeniowego 1 ząbek czosnku koperek sok z cytryny sól, pieprz Dodatkowo: ziemniaki
R'n'G KitchenIdealna tradycyjna surówka, którą pamiętam z dziecinnych lat, była zawsze serwowana do smażonej ryby. W domu było nas dużo, więc i składniki są na rodzinną dwudniową
Zasmakuj Kuchni