Surówka z czerwonej kapusty jest dobra o każdej porze roku, zależy tylko co do niej dodamy. Ta dziś podana może służyć doskonale jako samodzielne danie, jest
Moje Małe CzarowanieProdukty: 1 kg szparag sól sos beszamelowy -przepis podany oddzielnie..
Ugotujmy CośProdukty: 3 buraki-ugotowane w łupinie 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1/2 cytryny-sok 1 łyżeczka cukru sól ,pieprz Wykonanie:
Ugotujmy Cośmieć pod ręką, bo doskonale wzbogaci smak potraw, a nie jest tak intensywna w smaku jak tradycyjny czosnek. To absolutny bestseller, szczególnie teraz wiosną, idealna do twarożków, rzodkiewek, sałatek i surówek. Już za niedługo świetna do posypania świeżych warzyw, np. pomidorów i ogórków. Idealna do wykorzystania w okresie grillowania. Sól aromatyzowana to super przyprawa, którą w prosty sposób możesz zrobić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Przedstawiam Wam ciekawy przepis na pyszną potrawę Produkty: 2 ogórki 5 rzodkiewek 2 łyżki pokrojonego szczypiorku 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku sól.
Ugotujmy CośJako że rozpoczyna się długi, majowy weekend , podzielę się z Wami pyszną, szybką sałatką, doskonałą do grillowanych mięs i kiełbasek. Sałatka jest prosta i szybka
Takie tam pichcenieprzestrzegać przepisów. Wystarczy zapamiętać, aby do jednego lub więcej posiłków dziennie dodać jakiś super-produkt , np. do płatków na śniadanie warto dorzucić jagody goji lub acai, a do sałatek i surówek dodać siemię konopne lub aloes. Do smażenia kotletów i zabielania zup najlepszy będzie olej kokosowy (który jest jednocześnie świetnym balsamem do ciała!), a napoje zyskają na smaku i odżywczości
Qlinarnie i QlinarniePrzedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1 słoik selera krojonego 1 puszka kukurydzy 4 krążki ananasa 10 jajek 30 dag szynki 20 dag sera
Ugotujmy CośProdukty: 0,5 kg kiszonej kapusty 2 łyzki smalcu swojej roboty ze skwarkami 1/2 cebuli Wykonanie:
Ugotujmy CośPrzedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1-2 pomidory 1/2 ogórka 1 mała głowka sałaty 5-6 rzodkiewek 1 czerwona cebula pół serka fetta
Ugotujmy CośSurówka z białej kapusty z curry i sezamem... Drobno poszatkowana, chrupiąca biała kapusta. Soczyste, intensywnie pomarańczowe wiórki marchewki. Kosteczki ostrej cebuli i aromatycznego czosnku. Całość doprawiona
Gospodyni Miejskaskrop olejem. Włóż do nagrzanego piekarnika ( 190 C ) i piecz około 80 minut. Po upieczeniu rozwiąż sznurek, ponacinaj schab do końca. Udekoruj listkami zielonej pietruszki. Podawaj gorące z surówką lub sałatką. Schab ten doskonale smakuje z młodymi ziemniakami. Polecam. Życzę smacznego
Przepisy i porady kulinarne