sałatki surówki - 5801 przepisów (strona:109/387)

surówka z kapusty pekińsiej 89

Polecam surówkę z kapusty pekińskiej..

Ugotujmy Coś
surówka z pora 99

</a Polecam surówkę z pora ..

Ugotujmy Coś
Paluszki polentowe 130

keksówce. Wygładzić wierzch polenty, dociskając kaszę do dna. Odstawić do zastygnięcia. Po kilku godzinach pokroić polentę na paluszki. Obsmażać z obu stron na rozgrzanym oleju. Paluszki podawać z surówkami lub sałatkami, np. z sałatką z makreli i warzywami . Można też podgrzać w sosie pomidorowym. Dopiero co ugotowana polenta może być podana jak puree z ziemniaków. ----- Podobne

Weekendy w domu i ogrodzie
Ocet cytrynowy 168

jest mniej popularny, oprócz walorów smakowych, posiada również dużo właściwości zdrowotnych. Idealnie sprawdza się przy oczyszczaniu organizmu z toksyn, oraz przy utrzymaniu prawidłowej wagi ciała. Nadaje rześki smak sałatką i surówką, świetnie sprawdza się jako dodatek do marynat. Składniki: skórki z 5 cytryn 1l letniej wody 2-3 łyżki miodu Sposób wykonania: Cytryny dokładnie myjemy szczoteczką, kroimy na połowę

Kuchnia Pani Wiosny
sos wiengert z syropem klonowym z sałatą 108

Polecam sałatę z trochę inna wersją sosu winegret Produkty:

Ugotujmy Coś
Mizeria z rzodkiewkami 213

Mizeria z rzodkiewkami... Plasterki świeżego, zielonego ogórka. Chrupkie, ostre rzodkiewki. Aromatyczny koperek i czosnek. Zatopione w kwaśnej śmietanie. Pyszny dodatek do obiadu! Składniki: 2 świeże, długie

Gospodyni Miejska
surówka z marchwi ,jabłka i chrzanu 119

Polecam przepis na bardzo zdrową i łatwą w wykonaniu surówkę z surowej marchwi ,jabłka i chrzanu Produkty:

Ugotujmy Coś
Kotlety mielone z marchewką, porem, natką pietruszki oraz kaszą jaglaną 238

kotlety (wyszło 5 dosyć sporych sztuk), obtaczamy w bułce tartej... ... i smażymy po ok. 7-10 minut z jednej strony. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym Podajemy z sałatką lub surówką Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Udziec indyczy w sosie śliwkowym 115

czasu do czasu obracać mięso. Kiedy mięso będzie juz miękkie, wyjąć je a sos zmiksować przy pomocy blendera. Mięso pokroić w plastry, podawać z frytkami i sałatką lub surówką. Polać sosem śliwkowym

Gotowanie jest łatwe
Pęczotto z suszonymi grzybkami na czerwonym winie 96

wodą aż kasza będzie prawie miękka. ok 30 min. Wtedy odparować nieco , wyłączyć ogień i na ok 15 min pozostawić pęczotto pod przykryciem. Podawać posypane natką pietruszki z surówką lub sałatką

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania