Wczoraj miałam ochotę na zrobienie dodatku z fasolki szparagowej.
Ugotujmy CośMarchewka z groszkiem to smaczny dodatek do drugich dań.
Ugotujmy CośPolecam oryginalną w smaku surówkę z rukoli ..
Ugotujmy CośBrokuł to warzywo niepospolite. Co dziwne, lubiane stosunkowo często nawet przez dzieci. Bardzo wdzięczne do przygotowania. Smakuje na surowo, może być gotowany, pieczony. Możemy z niego
Mieszam w Garnkupaseczki. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wszystkie składniki sałatki łączymy z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wierzch sałatki posypujemy ziarnami słonecznika. źródło: Encyklopedia gotowania "Sałatki i surówki" Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: 45 min. Koszt przygotowania
Pobite gary Barbarywarzywa i owoce od niepamiętnych czasów były na samym końcu mojej listy kulinarnych preferencji. Paweł co prawda od wielu lat stara się mnie "ucywilizować" przygotowując wszelkiego rodzaju sałatki i surówki lub przemycając warzywa do różnych potraw, ale oprócz sosu tzatziki i pierożków samosa (sambousa), które bardzo lubię na niewiele się to zdało. Co więcej, zdarza się nam, że co innego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataLubicie czerwoną kapustę? a kiszoną czerwoną kapustę? Ja kupują ją zawsze u pani na ryneczku a jest zjawiskowa w smaku. Często zajadam ją po prostu samą
Moje Małe CzarowanieSurówka z marchewki i pora Bardzo prosta propozycja do dań obiadowych , szczególnie dobra zimą , kiedy warzyw pod ręka jest mniej . Wiadomo, por , jabłko , marchew i jakaś
Ogrodnik w podróżySurówka z marchewki w wielu odmianach kojarzy mi się z przedszkolem. Nie powiem, żeby te przedszkolne surówki były moimi ulubionymi, ale marchewka, to niezaprzeczalnie smak dzieciństwa
Mieszam w Garnkuminut (długość pieczenia zależy od piekarnika oraz wielkości i "młodości" golonki). Po upieczeniu golonka powinna odchodzić od kości, a skóra powinna mieć ładny brązowo-czerwony kolor. Podawać z surówką lu sałatką o zdecydowanym smaku. ----- Podobne: Leszcz w pomarańczach Królik pieczony w winie Czosnkowo-miodowe pałki kurczaka Za oknem tak zimowo, że wzięło mnie na książkę Magdaleny Kordel pt. "Sezon
Weekendy w domu i ogrodzieWłoska kapusta z pieczarkami – szybka przystawka Czasami już nie wiadomo co podać do obiadu . Warzywa na parze wieją nudą , surówki odstraszają dzieci , a słoikowe marynaty
Ogrodnik w podróżyJeśli lubicie buraczki na ciepło jako dodatek do mięsnych dań, a jednocześnie dbacie o linię, to idealna propozycja dla Was. Buraczki w smaku niewiele różnią się
Mieszam w Garnku