sałatka - 51777 przepisów (strona:2890/3452)

rolada serowa z kurczakiem 196

Dziś chciałam zaprezentować roladę serową, która podbiła serce mojego mężczyzny. Bardzo fajne danie, które można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Proste i szybkie

6niebo
Surówka z młodej kapusty z kiszonym ogórkiem 142

Ta surówka świetnie sprawdzi się jako dodatek do wiosennego obiadu lub lekka przekąska. Wyrazisty kiszony ogórek świetnie kontrastuje ze słodkawym jabłkiem i chrupiąca kapustą. Pycha! Składniki

Pyry na Gaz
Kebab na patyku 174

Ogólnie nie należę do kebabożerców, ale mój mąż już tak :-) I tak to jakoś poukładane, że jak on coś lubi, to ja lubię to przygotować w

Czary - gary w kuchni
SURÓWKA Z PEKINKI - KOLEJNA ODSŁONA 133

Prosta i pyszna.  Zrobiona z tego co "pod ręką" czyli dosłownie z 4 składników.  Nie wymaga, ani dużo pracy, ani nakładów finansowych.  Robię

Walijskie Pichcenie
Surówka z kopru włoskiego (fenkułu), kalarepki i zielonego jabłka z koperkiem 180

Koper włoski (fenkuł) jeszcze do niedawna znałam tylko w postaci nasion i parzonych z nich herbatek. Na kupno i spróbowanie bulwy z fenkułu wpływ miała jego

Moja Delicja
Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej z nutą musztardy 233

Dziś przepis na pyszną i szybką surówkę obiadową z kapusty pekińskiej z nutą musztardy. Spróbujcie. Przygotowuje się ja naprawdę prosto. Z podanych składników otrzymacie miskę pysznej

Słodkie okruszki
Pieczone warzywa z sosem do grilla, obiadu 173

Czasem mamy ochotę na odmianę czy to dania obiadowego czy to grilla. Tak powstał pomysł na te warzywa. Warzywa pieczone z sosem, nie wymagają dużego nakładu

Mieszam w Garnku
Surówka z kapusty pekińskiej 312

Nie wiem jak u Was, ale u mnie coś wiosny nie widać :-( zimno, pada... a szkoda... Póki co przywołajmy więc wiosnę na talerzach, np. przy pomocy

Czary - gary w kuchni
MINI SZASZŁYCZKI Z KREWETEK I AWOKADO 195

MINI SZASZŁYCZKI Z KREWETEK I AWOKADO   Prosta i efektowna przekąska, idealna na aperitif.   6 porcji Czas przygotowania: 15 minut   Składniki: 18 dużych różowych

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
TATAR Z ŁOSOSIA I MANGO 205

TATAR Z ŁOSOSIA I MANGO Prosta i zarazem niezwykle wykwintna przystawka, którą oczarujesz swoich gości.   4- 6 porcji Przygotowanie 20 minut Składniki: 600 g wędzonego

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
SURÓWKA Z MARCHEWKI I POMARAŃCZY 182

SURÓWKA Z MARCHEWKI I POMARAŃCZY Dzisiaj zapraszam Was do skosztowania aromatycznej i soczystej surówki, która może stanowić oryginalną przystawkę lub samodzielną przekąskę, na przykład na podwieczorek

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
JAJKA Z FARSZEM Z AWOKADO 208

  JAJKA Z FARSZEM Z AWOKADO Zamiast pisanek proponuję Wam dzisiaj prosty przepis na jajka faszerowane pastą z awokado, które możecie dla odmiany przygotować na wielkanocne

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Surówka z łodyżek czosnku niedźwiedziego i rzodkiewek 162

Idąc „niedźwiedzim” tropem, po wykorzystaniu do pesto liści czosnku niedźwiedziego , łodyżki kwiatów i liści przerobiłam na surówkę. Do obiadu, ale nie tylko - witaminowa bomba – surówka

mojewypiekiinietylko
Zapiekane jaja z fetą i pomidorkami 146

Zapiekane jaja w kokilkach z serem feta i pomidorkami koktajlowymi, przyprawione oregano to moja propozycja na niedzielne, leniwe śniadanie. Przypieczone pomidorki z dodatkiem fety, do tego

Moja Delicja