mięsa..ale przepis na nie jest...mam okazję opublikować zaległy przepis..w sumie to tylko parówka w cieście drożdżowym..moje córki nie lubią typowych hot godów z sałatkami itp..i ja robię tylko takie bułki z parówką w środku , ewentualnie z serem..Moje ciasto wyrabiał automat do chleba.. 525 g mąki pszennej 50 ml wody
Moje domowe kucharzenietarce o grubych oczkach.Wymieszać, skropić sokiem z cytryny. Dodać sól , pieprz, odrobinę cukru , wymieszać. Dodać olej i zieleninę, wymieszać. Surówka bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.pl na blogu Majanowe Pieczenie. Oświadczam, że akceptuję regulamin konkursu
Moje domowe kucharzeniewszystko mieszamy i dolewamy do mięsa. Intensywnie wszystko mieszamy aż sos nam zgęstnieje. Doprowadzamy do wrzenia i ściągamy z ognia. Gotowe! Do dania wspaniale pasują domowe ogórki kiszone lub sałatka z kiszonej kapusty z marchewką. Podsumowanie: Danie gotowe "Babci Zosi" okazało się naprawdę wyśmienite. Dodatek suszonych pomidorów i soczewicy nadał wyjątkowy smak i kolorów do mojego dania :) Gorąco polecam
Emcia PichciChin i mają czereśniowy smak. Jagody Goji , które otrzymałam dzięki uprzejmości sklepu Gillian McKeith są absolutnie naturalne, przepełnione witaminami i minerałami i nadają się do wielu rodzai deserów, sałatek oraz owsianek. Więcej informacji na ich temat znajdziecie tu . Moje testowanie na pewno nie zakończy się na tym jednym występie. W głowie rodzą się kolejne pomysły na wykorzystanie tych pysznych maleństw
Emcia PichciDodajemy przyprawy i mieszamy. Kilka słów o suszonych ziemniakach firmy SyS Otrzymałam je w ramach testowania od firmy SyS. Stanowią wyśmienity dodatek do dań z mięsem jak również do sałatek czy zup. Smak mają taki sam jak "normalne" ziemniaki :) Zabierają dużo mniej miejsca i są bardziej praktyczne w przechowywaniu. Jak dla mnie bomba
Emcia PichciJabłko również trzemy na tarce na dużych oczkach. Dodajemy miodu, rodzynek i cynamonu. Orzechy obieramy i miażdżymy w woreczku foliowym za pomocą tłuczka lub noża. Dodajemy do sałatki i wszystko dokładnie ze sobą mieszamy. W wersji standard możemy ograniczyć się w dodatkach do samego cukru :) insertCookd("b5a1e734e3d049aad72a7cdffb04ab43
Emcia PichciSante są źródłem cennych składników odżywczych jak: błonnik pokarmowy, białko czy węglowodany oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, magnezu, żelaza i cynku. Otrębami możemy posypywać zupy, chleb z masłem, surówki, sałatki. Możemy używać ich jako składnik panierki. Są doskonałym dodatkiem do jogurtów, kefirów i mleka. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 856kJ/ 205kcal Białko 15,0g Tłuszcz w tym kwasy
Emcia Pichcijest źródłem białka i błonnika pokarmowego, witamin: niacyny, kwasu foliowego, witaminy B1 i B6 oraz składników mineralnych: potasu, magnezu, fosforu, żelaza, cynku i wapnia. Wyśmienicie smakuje jako dodatek do sałatek lub rozdrobnione ze szczyptą soli i posypane na kanapce. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 2115kJ (513 kcal) Białko 19,8g Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone
Emcia Pichciosolonej wody i gotujemy przez 5-7 minut, a następnie odcedzamy. Wszystkie przygotowane składniki po ich całkowitym ostygnięciu łączymy w misce, dodajemy majonezu i doprawiamy sałatkę do smaku . insertCookd("da70f3cb482ad65846bb4db077c441e3
Emcia Pichcizrumienią. Delikatnie przekładamy placuszki z patelni (uwaga! gorące), najlepiej na- jak było w moim przypadku - butelkę od oliwy tak, aby uformować miseczki. Chwilę odczekać, aż ostygną. Wypełnienie miseczek to sałatka z porwanej rukoli, pokrojonych orzechów włoskich i pomidorów suszonych w oliwie, kawałków sera cheddar, a wszystko to otulone delikatnym sosem na bazie oliwy z oliwek, soku z cytryny oraz soli
Moja smaczna kuchniaCzas wykonania: 5 minut Składniki(2 osoby): 2 duże pomidory 250g mozzarelli kilka listków świeżej bazylii 2 łyżki oliwy z oliwek suszone oregano, zioła prowansalskie (według
Gorący kąsekCzy zdarza Wam się , że czasem zostaje Wam mięso, na którym gotowaliście zupę ? W takich sytuacjach nigdy nie marnuję jedzenia... zawsze da coś się z
Delicious TitbitsUpały ustąpiły, ale podejrzewam, że to chwilowa sytuacja. Dlatego już teraz spieszę z bardzo prostym acz smacznym i przede wszystkim orzeźwiającym daniem. Doskonale się sprawdza w
Przysmaki KarolkiDzisiaj na kolacje króluje przepyszna sałata rzymska z warzywami. Łatwa w wykonaniu, smaczna, pożywna i przede wszystkim dietetyczna! Pomysł na kolacje w wersji FIT już macie
SMYKWKUCHNItrafia jest świeże i sezonowe. Korzystamy, że nasz domowy niejadek jest na wakacjach i w końcu na naszych talerzach gości to, czego Viki by nie zjadła. Jest więc dużo sałatek, których Ona nie lubi. Mam nadzieję, że zanim skończy się lato zdążę się nimi z Wami podzielić. W przeciwnym wypadku poczekają do następnego roku. Tym czasem zapraszam na zapiekankę
Przysmaki Karolki