1 grapefruit czerwony 1 brzoskwinia 6 śliwek 2 kiwi 1 jabłko 2 garście winogron bezpestkowych 2 garście żurawin suszonych 1-2 łyżki pestek słonecznika 1 cytryna
Lubię to gotuję1 op. roszponki 1 granat 2 czerwone grapefruity 5 świeżych fig 3 twarde gruszki 2 łyżki cukru trzcinowego 1 kostka bryndzy owczej kilka listków mięty Figi
Lubię to gotuję200g szynki 100g groszku zielonego ugotowanego 2 średnie ziemniaki ugotowane w mundurkach 2 ogórki kiszone 2 jajka na twardo 2 łyżki słonecznika łuskanego prażonego 1
Lubię to gotuję400g. cienkich marchewek 3 łyżki cukru trzcinowego 1 limonka Marchewki obrać i pokroić na nie zbyt długie kawałki, jeśli tego wymagają to przekroić je
Lubię to gotujęopakowanie szpinaku sałatkowego 150g. 1 granat 150 - 180g. sera ( ser ulubiony: feta, bryndza owcza, lazur... ja użyłam pleśniowy kozi) sos: 40g. obranych pistacji 250g. jogurtu
Lubię to gotuję100 g. makaronu pełnoziarnistego 150 g. pieczarek 150 g. cukinii 150 g. czerwonej papryki 150 g. czerwonej cebuli 85 g. suszonych pomidorów 0,5 pęczka
Lubię to gotuję300g. oleju 100g. octu jabłkowego 80g. sosu sojowego - kikoman 75g. cukru 1 średnia marchewka (ok. 120g.) 1 średnia cebula Marchewkę i cebulę zetrzeć na tarce, na
Lubię to gotujękiełki fasoli mung marchew ogórek brokuł papryka czerwona Wszystkie składniki przygotowujemy w dowolnych proporcjach... wg. uznania. Warzywa pokroić w plasterki/paski, z ogórka wydrążyć gniazda nasienne
Lubię to gotujęNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Camilla w kuchniPasuje do każdego mięsnego obiadu w towarzystwie ziemniaczków. Znam ludzi, którzy do tradycyjnych sałat maślanych dodają śmietanę. Ja jednak wykorzystuję do tego celu jogurt naturalny, kefir
Zasmakuj KuchniRozpoczynam nowy, nietypowy tydzień konkursowy:) Co będzie się działo? Nie zdradzę za wiele, po prostu zaglądajcie 🙂 Dzisiaj zaczynam od konkursu i zarazem akcji kulinarnej o
WiszniówkaLubię nieoczekiwane połączenia smaków. Tym razem zestawiłam ogórki kiszone z pikantną, gruzińską adżiką. Efekt okazał się być zaskakujący. Dzisiejsza propozycja sprawdzi się świetnie w przypadku
Szybko Tanio SmacznieNa moim blogu znajdziecie najróżniejsze surówki idealne do drugiego dania. Ale myślę, że nigdy ich nie za wiele. Ja osobiście lubię różnorodność Dziś zapraszam Was na
Słodkie okruszkiskładniki: 300 g fasolki szparagowej 5 młodych marchewek 2 łyżki ziaren słonecznika, łuskanego, uprażone na suchej patelni 2 łyżki masła sól wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki
Domowy Smak JedzeniaPowiem tylko tyle. Uwielbiam! Składniki: 1/2 główki młodej kapusty 2 marchewki 1 mała puszka kukurydzy (200g) koperek cukier (do smaku) sok z cytryny sól
Walijskie Pichcenie