zalewamy i kroimy w plasterki. Na talerzu układamy na zmianę plasterki pomidorka z mozzarellą. Między niektórymi plasterkami wkładamy świeże listki bazylii. Oliwki kroimy w plasterki i posypujemy nimi sałatkę. Polewamy olejem lnianym i posypujemy suszoną bazylią. Na koniec polewamy, robiąc zygzaki kremem balsamicznym
Aga w kuchniugotowany makaron, całość dokładnie mieszamy. Wrzucamy 3/4 startego sera, dokładnie mieszamy i przekładamy na talerze. Tuż przed podaniem całość posypujemy resztą startego sera oraz włoskimi orzechami. Podajemy z prostą sałatką z oliwkami- sałatę mieszamy z pokrojonymi w plasterki oliwkami i gotowe! Pychota
Mango PapajaPrzed pieczeniem nakrajamy jabłka w plasterki i nadziewamy nimi kurczaka, pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku (funkcja: góra+dół) przez 1,5 godziny. Podajemy na wielkim talerzu z sałatką i plastrami świeżego ogórka. Do kurczaka z jabłkami bardzo pasuje ryż kolorowy (sposób 1) lub ugotowane ziemniaki z koperkiem
Kuchnia ŁukaszaPrzepyszna sałatka z pomidorkami koktajlowymi i szparagami, a w dodatku przepyszny sos z śmietany i majonezu. Na prawdę warte wypróbowania. Składniki: 5 pomidorów 20 pomidorków koktajlowych 15 szparagów 0,5 marchewki 0,5 główki sałaty lodowej Cukinia 3 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku sól, pieprz Przygotowanie: Od szparagów odłamujemy
Kuchnia Łukaszabrzegach. Trzeba uważać aby nie spalić fety, więc zalecamy częste zaglądanie do piekarnika pod sam koniec pieczenia. 7. PODANIE: Danie dobrze smakuje z pieczonymi ziemniaczkami lub smażonym ryżem i sałatką. Mimo, iż niepozorna, jedna połówka bez problemu nasyci jedną osobę. Skórki nie jemy, gdyż w dużych i starszych okazach jest po prostu twarda. OM NOM NOM! Świeżutki post ZAPIEKANA CUKINIA
Nerds KitchenOstatnio mnie nie było, a to wszytko przez remont w mojej kuchni :) który się przeciągał ale najważniejsze, że już w niej pichcę :) Dziś szybka trzyskładnikowa sałatka zapewniam Was, że bardzo wciągająca:) Składniki: 0,5 kg kalafiora 30 dag piersi z kurczaka 5 plastrów ananasa 3 łyżki majonezu szczypiorek sól oliwa pieprz Pierś z kurczaka kroimy w kostkę solimy
Delicious TitbitsKolejny przepis na solidny kawałek wołowiny - tym razem podanej na sposób arabski - przyprawionej kminem rzymskim, miętą, kolendrą i orzechami z sosem sezamowym, dedykowaną sałatką i chlebkiem pita. Palce lizać. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram wołowiny, 75 gram orzechów włoskich, 75 gram pistacji, pęczka świeżej kolendry, pęczka świeżej mięty, pęczka świeżej pietruszki, sałaty masłowej, 250 gram pomidorków koktajlowych, 1 zielonej
Wyprawy kulinarneJestesmy w temacie Tlustego Czwartku wiec idelanym rozwiazaniem na “obiad” bedzie ANTIPASTO CAPRESE – Salatka Caprese. Nalezy ona do najpopularniejszych przystawek we Wloszech. Jako ze dzis objadamy sie paczkami, faworkami, oponkami i innymi ciezkimi slodyczami...proponuje zamiast obiadu to wykwintne antipasto italiano … Bedzie nam lekko na zoladku po prostu... i zateskinimy za latem...Do tej salatki najlepiej domowej roboty wiejski chlebek
Z Kuchni Do Kuchnimiękkości. Odkładamy na bok. Na 2 minutki wkładamy naszą folie , dodajemy sera i jeszcze na parze podgrzewamy aż do rozpuszczenia się sera. Wykładamy na talerze, podajemy z ulubioną sałatką. Taki obiad niesmażony, jest bardzo aromatyczny. Wszystkie wartości odżywcze zostają tak w warzywach jak w mięsku, które samo rozlywa się w ustach, jestmiękkie i bardzo soczyste! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniduszno... Jeść się nie chce a jeść trzeba, najlepiej aby to nie było gorące. Więc zjemy sobie coś co często gęsto podaje się na Sycylii. Robi się tą sałatkę warzywno-jarzynową nawet na kilka dni. Pyk do lodówki i święty spokój. Syci , jest zdrowa i..przede wszystkim sycąca. No i na parze! Sparujmy sobie co nam dusza zapragnie! U mnie
Z Kuchni Do Kuchniwyjeść ziarenek prosto z torebek, łyżeczką. Moja paczka zawierała trzy rodzaje mieszanek. I/ SŁONECZNE POLA - słonecznik,sezam,siemię lniane. To zdrowy,aromatyczny i chrupiący dodatek do kanapek,sałatek, zup, obiadów, muesli, wypieków ,panierek i przekąsek. Wzbogaca każdą potrawę i nadaje jej nowy charakter i smak. To bogate zródło witamin i minerałów, błonnika i kwasów tłuszczowych Omega 3 i Omega
Z Kuchni Do Kuchniprawdziwym rarytasem. Miękkie, rozpływa się w ustach, prawdziwy skarb dla naszego serca, dlatego też można spotkać karczochy w zalewie lub w oleju. Ale te dodaje się do przystawek czy sałatek. Karczoch nadziewany to zupełnie inna historia. Środek karczocha należy zjeść przy pomocy widelca... Można polać oliwą i skropic cytrynowym sokiem.Najwspanialej smakuje właśnie to nasze nadzienie z sera bądz serów
Z Kuchni Do KuchniZjem jednego krokieta w wyśmienitym towarzystwie na talerzu. Wsypałam mieszankę przypraw do miseczki i zalałam oliwą z oliwek z saszetki. Szybko, bez stresu, pośpiechu. Pomieszałam łyżeczką, polałam swoją sałatkę, a po wierzchu dałam słonecznika. Możecie sobie wyobrazić tylko jakie to dobre było. Ten mix , w sam raz na jeden raz, idealnie współgrał z całością. Krokiet moczony w oliwie z ziarnami
Z Kuchni Do Kuchnipokroojonego w paski suszonego pomidora. Całość posyp koperkiem.. Drugą połowę omletu pokrój z trójkąty, nabij na wykalaczkę w towarzystwie suszonego pomidora i ulubionych oliwek, podawaj z marynowaną sałatką z warzyw, najlepiej domowej roboty. Mój gość dostał takowe propozycje, zjadł, pomlaskał, zastanowił się...zapytał o te kiełbaski owszem...ale nie pod kątem mięsa! Zapytał o suszone pomidory itd. Jak się
Z Kuchni Do Kuchnijeśli duże przekroić na pół Pomidory umyć i pokroić na grube kawałki (wcześniej można sparzyć, by pozbyć się skórki, posypać solą, kiedy puszczą sok odlać, takie włożyć dopiero do sałatki) Cebulę drobno pokroić Składniki wymieszać, posolić, polać przygotowanym sosem ( powinien mieć smak słodko - kwaśny ), ponownie wymieszać. Gotowe :) - smacznego
Proste Potrawy