sałatka - 51333 przepisów (strona:2658/3423)

Twarogowe placuszki z ryżem, papryką i porem 329

powinna być gęsta, dość ,,zbita". Usmażyć na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor (po kilka minut z każdej strony), kładąc po 1,5 łyżki masy. Gotoweplacuszki można podać z sałatką i sosem, np. jogurtowo czosnkowym (jogurt+zmiażdżony czosnek+sól i pieprz), ale... równie dobrze smakują same w sobie. ;)  Smacznego

Kuchnia Ellie
Zaskocz bliskich 208

podczas smażenia. Po obtoczeniu, w jajku i bułce z odrobiną mąki, usmaż na złoty kolor z dwóch stron (tuż przed podaniem). Przedostatni etap to odrobina zieleniny na talerzu czyli sałatką z rukolą . Przygotuj suszone pomidory pokrojone w paski, gruszkę pokrojoną w plastry i pokrusz na drobno ser pleśniowy z niebieską pleśnią. Rukole po umyciu i osuszeniu nałóż na przygotowany talerz

Gotuj z Natką
Brokuł w roli głównej 192

Zapraszasz znajomych na wieczór? Chcesz przygotować coś szybkiego do jedzenia? Ten przepis jest dla Ciebie. Sałatka sprawdza się na każdą okazję, nie raz podbiła serca osób, dla których ją przygotowałam :) Główne składniki to brokuł, ser feta, kukurydza i prażone migdały (*z prażonym słonecznikiem lub dynią smakuje równie wyśmienicie). Brokuł podziel na drobne kawałki, ugotuj w lekko osolonej wodzie

Gotuj z Natką
Nabiał. Co wybrać ? 177

najtańsze.                Dziś podam serki, które zawsze można znaleźć w mojej lodówce i mają bardzo różne zastosowanie ... do płatków, kasz, past kanapkowych, sałatek itd. Serek Naturalny Bieluch  lekki 130g; skład: mleko pasteryzowane, czyste kultury mleczarskie; 100g / 81 kcal.  Serek Naturalny Bieluch  150g; skład: mleko pasteryzowane, czyste kultury mleczarskie

Życie na widelcu
Pietruszkowy omlet z pomidorami 218

słodkie znajdziecie tutaj. Pietruszkowy omlet z pomidorami w wersji light usmażony został bez tłuszczu. Składniki: 2 jajka 1 łyżka wody natka pietruszki mieszanka ziół do w młynku do sałatek i warzyw (czosnek, cebula, pomidory, chili, rozmaryn, tymianek, bazylia, cząber, lubczyk, estragon i sól jodowana) 2 pomidorki koktajlowe Przygotowanie: 2 jajka wbijamy do miseczki i za pomocą trzepaczki lub widelca zostały

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Żeberka w sosie BBQ 248

być miękkie i różowe. Ugrillowane żeberka wkładamy do dużego naczynia i polewamy pozostałym sosem BBQ. Dokładnie obtaczamy w nim wszystkie kawałki mięsa. Na obiad żeberka możemy podać z kopytkami, sałatką z warzyw w sosie winegret oraz grillowanymi pieczarkami z czosnkiem, solą i natką pietruszki. Smacznego

OstryKęs
Papryka faszerowana serem feta z czosnkiem i ziołami prowansalskimi 381

sposób na ostrych papryczkach chili :) Jest to fajna przekąska lub dodatek do śniadań lub kolacji. Po zjedzeniu papryczek, pozostałą oliwę można wykorzystać ponownie lub do przyprawienia sałatek. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Słodkie klonowe piersi z kurczaka 228

grillowane piersi z kurczaka mają wspaniały słodki smak. Mogą być rewelacyjnym składnikiem sałatek i kanapek. Składniki: 6 piersi z kurczaka ½ szklanki syropu klonowego ¼ szklanki oleju z orzeszków ziemnych 2 łyżki musztardy Dijon 2 łyżki octu balsamicznego ½ łyżeczki soli ¼ łyżeczki czarnego pieprzu Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz piesi połączyć w misce. W szklanym naczyniu wyłożyć piersi z kurczaka, zalać przygotowaną marynatą. Marynować

naRuszcie
Krokiety z kurczakiem, serem i pieczarkami / Chicken, mushroom and cheese stuffed crepes 1659

farsz. Złóż jak na zdjęciu, ewentualnie zabezpieczając brzegi wykałaczkami. Zanurz krokiety w jajku, następnie obtocz w bułce i usmaż na patelni do ładnego zarumienienia panierki. Podawaj gorące z ulubioną sałatką. Polecam! English version Chicken, mushroom and cheese stuffed crepes (6 crepes) Ingredients for crepes: 1 1/2 cups of all-purpose flour 1 cup milk 1/2 cup water 2 eggs

karmelowy
WEGETARIAŃSKA ZUPA MEKSYKAŃSKA 274

ziąb, sypiący czy skrzypiący pod stopami śnieg. Z drugiej zaś strony, lubię przyjemne ciepło, promienie słońca, letnie sukienki i kwiaty we włosach. W kuchni zaś lekkie potrawki, kolorowe sałatki i świeżo wyciśnięte soki. Tęsknie za tym. Byle do lata! Zimą zaś królują jednogarnkowe, sycące potrawy, pikantne i silnie rozgrzewające. Zauważyłam, że odkąd zrezygnowałam z mięsa, królują u mnie różnego rodzaju

W kuchni Karmel-itki
Fresco z zielonego ogórka z awokado i orzechami brazylijskimi. 175

Fresco znaczy świeży. Wszystko jasne i kropka. Nie ma konieczności dodawania czegokolwiek, no może poza przepisem na tą niekomplikowaną w przygotowaniu, ale bardzo odświeżającą sałatkę. Magia tkwi w prostocie. Trzy składniki z winegretem i bum na języku. Przygotujcie -ogórek zielony bez gniazda pokrojony wzdłuż na cztery części, a potem w kostkę -pół awokado, pokrojonego w kostkę -orzechy brazylijskie zgniecione

BaRepas
Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem pieczone w cieście francuskim 261360

Robi się je bardzo szybko, a wygląda i smakuje wyśmienicie. Dzięki cieście francuskim pierś nie jest wysuszona. Taką pierś proponuję podawać z pieczonymi ziemniaczkami (przepis tutaj)  i lekką sałatką. Składniki: 6 pojedynczych piersi kurczaka opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 opakowania ciasta francuskiego 6 plasterków żółtego sera (ja użyłam wędzonego) 4 ząbki czosnku łyżka masła

IMPRESJA SMAKU
Piersi kurczaka faszerowane fetą i brokułami 192

amatorów lekkiej i zdrowej kuchni. Danie ma bardzo niską zawartość tłuszczu. Najemy się do syta, a przy tym będziemy czuć się lekko. Taka pierś proponuję podawać z letnią sałatką, oczywiście można dodać jeszcze ryż lub ziemniaczki. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka 1/4 brokuła 50 g fety (centymetrowy plaster) przyprawa do mięsa Dodatkowo: folia aluminiowa Wykonanie: Piersi kurczaka oprószamy

IMPRESJA SMAKU
Kaczka pieczona z jabłkami 138

Kaczka idealnie nadaje się zarówno na świąteczną biesiadę jak i na niedzielny obiad. Kaczkę proponuję podawać z konfiturą z żurawiny i lekką sałatką. Składniki: 1 kaczka w całości (ok. 3-4 kg) 6 jabłek 1 główka czosnku 100 g masła 300 ml wody 3 liście laurowe majeranek sól, pieprz Wykonanie: Kaczkę nacieramy solą, pieprzem i majerankiem. Główkę czosnku kroimy

IMPRESJA SMAKU

Proponowane wyszukiwania