sałatka - 51333 przepisów (strona:2650/3423)

Sałatka warstwowa. 2781

słoik pieczarek marynowanych 280g 1 czerwona papryka 1/2 pęczka szczypiorku Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Pora, ogórki, pieczarki, paprykę, jajka pokroić w kostkę. W szklanej misce ułożyć poszczególne warstwy sałatki. 1 fasola 2 ketchup 3 jajka 4 por 5 majonez 6 ogórek konserwowy 7 pieczarki marynowane 8 majonez 9 czerwona papryka 10 szczypiorek

O kuchni z uczuciem
Sałata z jajkiem 255

Lubicie sałatki? Bo my bardzo;) Ta, jest bardzo szybka i prosta. Idealnie pasuje do dań mięsnych. Składniki: 1 sałata masłowa 10 jajek 4 łyżki śmietany 18 % 2 łyżki kremu z gorczycy z miodem sól  pieprz Wykonanie: Sałatę wymyć i pokroić. Jajka ugotować na twardo, przestudzić. Gdy będą już chłodne ścieramy je na tarce z najdrobniejszymi oczkami, dodajemy do sałaty

Krakowskie smaki Ani
Pieczarki marynowane 130

niebo lepsze od tych kupnych, wprost idealne, bardzo aromatyczne i przede wszystkim wiemy co tak naprawdę w nich jest. Bardzo fajne jako samodzielna przegryzka bądź też dodatek do sałatek, kanapek czy obiadu. Polecam bardzo;)  Składniki: 1 kg pieczarek łyżka soli  łyżka octu  6 plasterków marchewki  łyżeczka gorczycy 2 liście laurowe 4 ziarna pieprzu  1 mała

Krakowskie smaki Ani
Sałatka z jogurtem naturalnym i słonecznikiem 256

Pyszna, prosta, szybka i bogata w składniki odżywcze sałatka. Nam bardzo posmakowała i będzie często gościła na naszym stole. Idealna na lekkie śniadanie, kolację czy przekąskę w ciągu dnia. Serdecznie polecam;)  Składniki: 180 gramów miksu sałat (frisee, escarola, radicchio, roszponka, sałata rzymska) pół kostki sera typu feta  pęczek szczypiorku  4 łyżki jogurtu naturalnego 1 duży pomidor

Krakowskie smaki Ani
Sałatka z kaszą kuskus 132

podsmażone mięso. 7. Ostygnięty brokuł pokroić na mniejsze cząstki. 8. Dodać majonez oraz doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. (Należy pamiętać aby składniki nie były ciepłe, ponieważ wchłoną majonez a sałatka będzie sucha

A Ty Smakuj Mnie
Sałatka makaronowa z brokułem 129

Makaron ugotować i wystudzić. 2. Brokuł podzielić na mniejsze części i ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. 3. Paprykę i ogórka pokroić. 4. Kukurydzę odcedzić z zalewy i dodać do sałatki. 5. Szynkę pokroić w sporą kostkę. 6. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Doprawić solą oraz pieprzem. Dodać majonez i wymieszać

A Ty Smakuj Mnie
Sałatka gyros II 195

pióra cebulę 1/3 przyprawionej kapusty - posmarować majonezem, polać ketchupem pokrojone w półplasterki ogórki pokrojoną w kostkę lub paski paprykę 1/3 przyprawionej kapusty pokrojone pomidory przyprawione świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Sałatkę przykryć i odstawić na kilka godzin do lodówki

A Ty Smakuj Mnie
Faszerowane łódeczki cykorii 175

łódeczki cykorii Cykorię najczęściej możemy znaleźć w gotowych mixach sałat, które dziś dostępne są praktycznie w każdym sklepie spożywczym. Używa się jej jak sałaty, wykorzystując do komponowania domowych lekkich sałatek. Zwiera mnóstwo cennych witamin i minerałów, w tym karoten i kwas foliowy. Składniki zawarte w cykorii korzystnie wpływają na pracę nerek oraz wątroby, pobudzając ją do wydzielania większej ilość żółci

Moje Qulinaria
Kasza gryczana z pieczarkami i oliwkami 221

zajadała ze smakiem, aż po czasie i mnie przekonała! Tak wiele mam pomysłów w głowie, krok po kroku staram się je realizować. Dzisiaj szybki pomysł na obiad czy sałatkę na ciepło. Udowadniam po raz kolejny, że kasza nie musi być podana jedynie jako dodatek do gulaszu.  Zapraszam do przygotowanie także innych moich dań z kaszą, przepisy znajdziecie  tutaj

Moja smaczna kuchnia
the best of 2015: styczeń 160

glutenu, bez laktozy) Nalewka imbirowa Tort obłędnie czekoladowy Kruszon z jabłkami Domowy budyń czekoladowy (bez glutenu, bez laktozy, bez jajek) Domowe frytki bez tłuszczu (bez glutenu, bez laktozy)! Sałatka z tortellini

Szybko Tanio Smacznie
7 powodów, dla których uwielbiam ... 462

będziecie ją mieli nie jeden raz.  7. Są uniwersalne. Świetnie smakują na ciepło, jak i na zimno. Mogą być podane w formie przystawki, obiadu (koniecznie z soczystą sałatką), kolacji lub jako przekąska na piknik. Nadzienie można dowolnie komponować, a nawet podawać w wersji na słodko, jak to się robi w m.in. w Chile i Argentynie. Mam nadzieję

KUCHARNIA
Prace ręczne. Orecchiette pomidorowe. 155

robienia na drutach. Późną jesienią szykowaliśmy budki dla ptaków, wiosną szyliśmy na maszynie letnie bluzki. Zaliczyłam też tekturowy peryskop, misę z masy papierowej i małą makietę księżyca. Raz zrobiliśmy sałatką ziemniaczaną.  Osiem lat szkoły i tylko raz dane nam było zamienić "prace ręczne" w gotowanie, a właściwie samo krojenie, bo ugotowane ziemniaki przyniosły nam ze stołówki panie kucharki

KUCHARNIA
Księga piasku i pudełko czekoladek 169

szukam... Wczoraj między kartkami, które jak mi się zadawało znam już na pamięć, znalazłam "nową" kartkę. Wyrwaną z kalendarza kartkę z 1950 roku i zapisanym na odwrocie przepisem na sałatkę. Pismo Karolki, lipiec 1950 - co wtedy robiła, jaki podała obiad? A może skorzystała z dyspozycyi KUCHARZA, który na dzień 5 lipca proponuje:  Zupę Julienne z gałkami parzonemi - Paszteciki

KUCHARNIA
TU I TAM nr 8. Avocado brioche. Wegańska. A może chleb? 206

pewni jej członkowie przejawiają nawet sezonowe oznaki nadmiernego odżywienia:)  Jakiś czas później poznałam smak awokado w uwielbianym przeze mnie guacamole. Zaczęłam też śmiało eksperymentować z dodawaniem go do sałatek i makaronów. Jednak najbardziej smakuje mi w najprostszym wydaniu  z odrobiną czosnku, soku z cytryny, szczyptą soli i pieprzu rozsmarowane na chrupiącej grzance. Mniam!  I taką wersję początkowo

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania