sałatka - 51095 przepisów (strona:2653/3407)

Garlic rolls - ślimaczki z czosnkiem niedźwiedzim. I moje miejsce. 172

zyskują chrupiącą skórkę i puchate, delikatne wnętrze. Są cudowne! 12 sztuk rozeszło się w oka mgnieniu, zatem od razu upieczcie z podwójnej porcji. Pyszne! Idealne na majówkę, piknik, do sałatki.  Polecam Wam także domowy makaron z czosnkiem niedźwiedzim (klik) oraz przepyszną zupę (klik) . ŚLIMACZKI Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM  /na 12 sztuk/  1,5 filiżanki mąki 1/2 filiżanki ciepłej

KUCHARNIA
TU I TAM nr 23. Zielony talerz jednorazowego użytku, czyli avocado w zestawie dla 2 osób 186

przekroić na pół i usunąć pestkę. Z każdej połówki ściąć czubek, tak by powstał dość gruby plaster avocado. Miejsce po pestce powiększyć wydrążając część miąższu - można go użyć do sałatki, pasty, itp. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwę i ułożyć na niej plastry avocado. W środek każdego plastra wbić jajko, nakryć pokrywką i trzymać na średnim ogniu do momentu aż białko

KUCHARNIA
Niedziela o smaku bizcocho de albahaca. Biszkopt bazyliowy z truskawkami. 152

deserów. Jej smak nie dominuje, ale jest idealnie wyczuwalny i wspaniale komponuje się ze smakiem truskawek i bitej śmietany. Nie bójcie się tego połączenia. Pokochajcie bazylię nie tylko w sałatce caprese i na pizzy. Już sama utarta z cukrem stanowi wyjątkowy przysmak - posypcie nią lody, dodajcie do drinka... Niedziela ma teraz dla mnie smak biszkoptu bazyliowego . Nieprędko pójdę po ciastka

KUCHARNIA
Jeśli spotkacie Kiwaczka.... Arbuz z patelni. 173

bawić się w doktora" i przy pomocy strzykawki nasączać go dobrym winem lub szampanem - kto próbował wie, jakie to pyszne i jak łatwo stracić przy tym głowę;) Wersja w sałatce z fetą i miętą, wspaniałomyślnie rozpowszechniona przez Nigellę, to już klasyka w naszym letnim menu.  Nie licząc drinków, koktajli i chłodnika, arbuz jawi się jako dość mało użyteczny

KUCHARNIA
TU I TAM nr 29. Niech króluje czosnek! Pieczony. I galaretka 156

każdej porze roku.  Rozsmarowany na grzance. Pieczony z ziemiakami. Zmiksowany w zupie.  Leczący gardło w mleku z miodem.  Na pomidorach. W prowansalskim aioli.  W sałatce.  Na parapecie okna, gdzie leży w specjalnym koszyku i czeka, aż wyrwę kolejny ząbek - to chyba moja ulubiona czynność, zapewne podyktowana niesłabnącą chęcią odwetu na pewnej dentystce-sadystce

KUCHARNIA
Trudna miłość. Elżbietańska tarta marchewkowa. 165

grymasy? Sama nie wiem... Wiem jednak na pewno, że jest kilka wcieleń marchewki, które powodują u mnie szybsze bicie serca i rumieńce zachwytu. To marchewkowe gnocchi (klik) i orientalna sałatka z z baby carrots (klik) , a kilka dni temu dołączyła do nich Elżbietańska Tarta Marchewkowa. Odkąd ją ujrzałam - a minęło już kilka lat, wiedziałam, że nadejdzie dzień, kiedy będę

KUCHARNIA
Ziarnko do ziarnka. Granola w kawałkach. 171

omega-3, pozostałą część stanowi kwas linolowy z grupy omega-6. witamina E (tokoferol) - 63mg/100g Doskonale nadaje się do smażenia, pieczenia oraz przygotowywania sosów i dressingów do sałatek. Olej Beskidzki Spółki Bielmar jest dostępny w butelkach o pojemności: 0,5l, 1l, 3l i 5l. Więcej informacji na stronie producenta: http://www.bielmar.pl/produkt/olej-beskidzki-2/

KUCHARNIA
Inspiracje - Akademia Smaku Siemens. Wygraj zaproszenie na czekoladowe warsztaty. 205

stanowisko kusiło, pachniało i inspirowało.  Przygotowaliśmy zupę cebulową z brandy i serem gruyer, piersi z kurczaka owinięte pancettą i nadziewane szpinakiem i serem mozzarella, yakitoru z łososia z sałatką z owoców południowych (mój absolutny faworyt) oraz orzechowe bezy z kremem kawowym i sosem z owoców leśnych.  Było pięknie, słonecznie, niezwykle smacznie i co najważniejsze bardzo inspirująco. Wróciłam

KUCHARNIA
Kasza i spółka, warsztaty bezglutenowe. I dla kogo Toskania? 139

tartę owocowo-ziołową budyń owsiany koktajl amarantusowy batony pełne ziaren trufle z białej kaszy * w zależności od dostępności składników menu może ulec zmianie WYTRAWNIE * polentę w w dwóch odsłonach sałatka z kaszy z pomarańczami w szalotkowym vinaigrette gryczane orecchiette jaglane fish-burgery jesienne ravioli w dwóch wersjach * w zależności od dostępności składników menu może ulec zmianie Miejsce : Pracownia Manualna

KUCHARNIA
Prezenty i wspomnienia - relacja ze świątecznych warsztatów kulinarnych... 212

przesłała nam firma Krokus , P rodukty Krokusa (klik ) poznałam podczas udziału w mazowieckim szlaku kulinarnym . Gama ich przetworów jest szeroka i obejmuje tradycyjne konfitury (np. cudowną poziomkową!), dżemy, kompoty, sałatki, syropy i absolutnie bezkonkurencyjn y keczup! Co ważne, wszystkie przetwory powstają w oparciu o tradycyjne receptury, z wykorzystaniem lokalnych produktów, oczywiście wyłącznie naturalnych.  O mąkach z Młynomagu (klik) pisałam

KUCHARNIA
Japońska sałatka z ogórka 508

warzyw. Bardzo delikatnie odcisnąć sok. Składniki zalewy połączyć ze sobą, zalać ogórki, wymieszać i odstawić na chwilę do lodówki, aby się przegryzło. Przełożyć do naczynia w którym będzie podawana sałatka i posypać sezamem

Mix smaku
Limonkowa mozzarella 146

przy winie, uroczystej kolacji, romantycznym spotkaniu... Jej świeży smak pozostanie z nami na dłużej. Idealna na każdą okoliczność.  SM Mlekovita produkuje mozzarellę mini. Jest fenomenalna jako dodatek do sałatek, dań, lub jako samodzielna przekąska. Składniki: 2 opakowania mozzarelli mini Mlekovita otarta skórka z jednej limonki 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z limonki 1/2 łyżeczki miodu

Malinowe Pocałunki
Guacamole czyli pasta z awokado 203

Uwielbiam awokado- jego smak i kolor  - w pastach, sałatkach, koktajlach albo pokrojone z innymi dodatkami na kanapkach. Najprostszą pastą jest guacamole  - tu moja jej wersja podstawowa :)   SKŁADNIKI 1 dojrzałe awokado 1 łyżka oliwy 2 łyżeczki soku z limonki (lub cytryny) 1 ząbek czosnku sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Awokado obieramy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,oliwę

Moje Kuchenne Rewelacje
SOKI KGH Z GRANATU I PIGWY 140

wspomaga leczenie anginy, szkorbut. Świeże owoce zalecane są przy przeziębieniach, zwłaszcza przy gorączce.  Sok smakuje tak samo dobrze jak wygląda. Lubie granata jako dodatek do ciast, deserów czy sałatek. Wiem ze teraz w moim domu napewno będzie gościł tez ten sok, który jak sami widzicie ma wiele właściwości zdrowotnych. *Pigwa Pigwa to przede wszystkim świetne źródło witaminy C . Już

Z Majeczką w kuchni
Nadziewany por z parowaru 233

mielonego złotego odtłuszczonego  3 łyżki kiełków brokułu  1 jajko  Przyprawy : pieprz czarny  bazylia  oregano Pora myjemy, odkrajemy zieloną część, z której później można zrobić sałatkę :) W zależności jak długie mamy warzywo, możemy je przekroić jeszcze na pół i wysunąć powoli po kolei warstwy. U mnie z dwóch kawałków pora, wykorzystałem po 2 wierzchnie warstwy, reszta

Parowar Faceta

Proponowane wyszukiwania