najtańsze. Dziś podam serki, które zawsze można znaleźć w mojej lodówce i mają bardzo różne zastosowanie ... do płatków, kasz, past kanapkowych, sałatek itd. Serek Naturalny Bieluch lekki 130g; skład: mleko pasteryzowane, czyste kultury mleczarskie; 100g / 81 kcal. Serek Naturalny Bieluch 150g; skład: mleko pasteryzowane, czyste kultury mleczarskie
Życie na widelcusłodkie znajdziecie tutaj. Pietruszkowy omlet z pomidorami w wersji light usmażony został bez tłuszczu. Składniki: 2 jajka 1 łyżka wody natka pietruszki mieszanka ziół do w młynku do sałatek i warzyw (czosnek, cebula, pomidory, chili, rozmaryn, tymianek, bazylia, cząber, lubczyk, estragon i sól jodowana) 2 pomidorki koktajlowe Przygotowanie: 2 jajka wbijamy do miseczki i za pomocą trzepaczki lub widelca zostały
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębyć miękkie i różowe. Ugrillowane żeberka wkładamy do dużego naczynia i polewamy pozostałym sosem BBQ. Dokładnie obtaczamy w nim wszystkie kawałki mięsa. Na obiad żeberka możemy podać z kopytkami, sałatką z warzyw w sosie winegret oraz grillowanymi pieczarkami z czosnkiem, solą i natką pietruszki. Smacznego
OstryKęssposób na ostrych papryczkach chili :) Jest to fajna przekąska lub dodatek do śniadań lub kolacji. Po zjedzeniu papryczek, pozostałą oliwę można wykorzystać ponownie lub do przyprawienia sałatek. Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennagrillowane piersi z kurczaka mają wspaniały słodki smak. Mogą być rewelacyjnym składnikiem sałatek i kanapek. Składniki: 6 piersi z kurczaka ½ szklanki syropu klonowego ¼ szklanki oleju z orzeszków ziemnych 2 łyżki musztardy Dijon 2 łyżki octu balsamicznego ½ łyżeczki soli ¼ łyżeczki czarnego pieprzu Przygotowanie: Wszystkie składniki oprócz piesi połączyć w misce. W szklanym naczyniu wyłożyć piersi z kurczaka, zalać przygotowaną marynatą. Marynować
naRuszciefarsz. Złóż jak na zdjęciu, ewentualnie zabezpieczając brzegi wykałaczkami. Zanurz krokiety w jajku, następnie obtocz w bułce i usmaż na patelni do ładnego zarumienienia panierki. Podawaj gorące z ulubioną sałatką. Polecam! English version Chicken, mushroom and cheese stuffed crepes (6 crepes) Ingredients for crepes: 1 1/2 cups of all-purpose flour 1 cup milk 1/2 cup water 2 eggs
karmelowyziąb, sypiący czy skrzypiący pod stopami śnieg. Z drugiej zaś strony, lubię przyjemne ciepło, promienie słońca, letnie sukienki i kwiaty we włosach. W kuchni zaś lekkie potrawki, kolorowe sałatki i świeżo wyciśnięte soki. Tęsknie za tym. Byle do lata! Zimą zaś królują jednogarnkowe, sycące potrawy, pikantne i silnie rozgrzewające. Zauważyłam, że odkąd zrezygnowałam z mięsa, królują u mnie różnego rodzaju
W kuchni Karmel-itkiFresco znaczy świeży. Wszystko jasne i kropka. Nie ma konieczności dodawania czegokolwiek, no może poza przepisem na tą niekomplikowaną w przygotowaniu, ale bardzo odświeżającą sałatkę. Magia tkwi w prostocie. Trzy składniki z winegretem i bum na języku. Przygotujcie -ogórek zielony bez gniazda pokrojony wzdłuż na cztery części, a potem w kostkę -pół awokado, pokrojonego w kostkę -orzechy brazylijskie zgniecione
BaRepasRobi się je bardzo szybko, a wygląda i smakuje wyśmienicie. Dzięki cieście francuskim pierś nie jest wysuszona. Taką pierś proponuję podawać z pieczonymi ziemniaczkami (przepis tutaj) i lekką sałatką. Składniki: 6 pojedynczych piersi kurczaka opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 opakowania ciasta francuskiego 6 plasterków żółtego sera (ja użyłam wędzonego) 4 ząbki czosnku łyżka masła
IMPRESJA SMAKUamatorów lekkiej i zdrowej kuchni. Danie ma bardzo niską zawartość tłuszczu. Najemy się do syta, a przy tym będziemy czuć się lekko. Taka pierś proponuję podawać z letnią sałatką, oczywiście można dodać jeszcze ryż lub ziemniaczki. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka 1/4 brokuła 50 g fety (centymetrowy plaster) przyprawa do mięsa Dodatkowo: folia aluminiowa Wykonanie: Piersi kurczaka oprószamy
IMPRESJA SMAKUKaczka idealnie nadaje się zarówno na świąteczną biesiadę jak i na niedzielny obiad. Kaczkę proponuję podawać z konfiturą z żurawiny i lekką sałatką. Składniki: 1 kaczka w całości (ok. 3-4 kg) 6 jabłek 1 główka czosnku 100 g masła 300 ml wody 3 liście laurowe majeranek sól, pieprz Wykonanie: Kaczkę nacieramy solą, pieprzem i majerankiem. Główkę czosnku kroimy
IMPRESJA SMAKUKuzynka nazwała ten sos " sałatka agica"... Zresztą nazwa nie jest ważna, najważniejsze jest to, że sosik jest bardzo smaczny i z powodzeniem można go stosować jako zdrowsza alternatywa dla ketchupu. Taki sos nadaje się jako dodatek do mięs, na kanapki, na pizze, może również podkręcać smak sosów pomidorowych. Dzięki temu, że warzywa są mielone, a nie miksowane, stryktura sosu jest
IMPRESJA SMAKUprodukt może uzyskać 5 gwiazdek w każdej kategorii: funkcjonalność jakość wykonania wygląd cena Funkcjonalność - 5/5 Na półmisku o wielkości 35 cm, zmieści się spokojnie porcja makaronu, sztuka mięsa lub sałatka dla 4 osób. Dzięki temu, że półmisek nie jest idealnie płaski, możemy na nim serwować mięsa i makarony z sosem i nic nam się nie wyleje:-) Ponadto jak w opisie
IMPRESJA SMAKUprzezwyciężyć lenia i całe napięcie. A mój dzisiejszy przepis na Blue Monday? Będzie to na pewno kupny budyń waniliowy (na deser, mniam!), ale przedtem coś jeszcze szybszego niż sałatka: prosta, mega ostra warzywna chińszczyzna z ryżem. Tak, tej ostrości mi właśnie brakowało! Składniki: 1 szklanka ryżu brązowego 1 puszka fasolki zielonej (u mnie mix: żółta + zielona) 1/2 opakowania mrożonki brokułowej
Kitchens Alphabet