sosu dokładnie wymieszać. Propozycje podania: Tak przygotowanego kurczaka możemy podawać na wiele sposobów. Oto kilka moich propozycji: · z frytkami, ryżem i ulubioną sałatką · w picie wraz z warzywami i sosem np. czosnkowym · w tortilli(...)formie sałatki, do której możemy wykorzystać sos z podanego wyżej przepisu
Mania GotowaniaPrzepis powstał z okazji mojej nowej akcji „Makarony kreatywnie” ( http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/makaron-kreatywnie ). Połączenie makaronu oraz tuńczyka chodziło za mną już od bardzo dawna. Choć kosztowałam już sałakę z makaronem i tuńczykiem, obawiałam się jak sprawdzi się taki mix na ciepło, w formie obiadu. Wyszło naprawdę przepyszne. Wszystko pasowało do siebie idealnie. Oczywiście ryba z makaronem nie przypadnie do gustu każdemu
Mania GotowaniaKażdy zna i lubi ogóreczki kiszone czy małosolne. Są niezastąpione do kanapek, sałatek czy po prostu same jako przekąska. Jest wiele sposobów na ich przygotowanie. Przedstawiam mój przepis, którego nauczyła mnie mama. Ogóreczki wychodzą przepyszne i twarde. Do przetworów używam ogóreczków z odmiany śremski. składniki: ogórki gruntowe do każdego słoika o pojemności 1,5 litra : 2 gałązki kopru z nasionami
Monia miesza i gotujeOgórkowy sezon nam się właśnie kończy, a to wróży rychłą jesień. Już inaczej pachnie w koło, już ptaszki zbierają się w grupki, już mamy przerośnięte ogórki
Farmażonygrzać się ciepłem dobiegającym czy to od palnika, czy to buchającym z gara ! Faszerowane warzywa to danie szybkie i "jednoblaszkowe", że tak napiszę :) Wystarczy porcja świeżych warzyw lub lekka sałatka i cały obiad gotowy ! Składniki: * około 5-6 małych patisonów i 2 kabaczki ( lub mniej jeśli są większe ) * 1,5 szklanki ugotowanego pęczaku * 250-300 g mięsa mielonego ( u mnie(...)farszem. Posypać po wierzchu tartym serem. Zapiekać w temperaturze 170 stopni C przez około 30-45 minut. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości warzyw. Podawać same lub z ulubioną sałatką. Smacznego
kolorowotorcikowoSkładniki: - orzechy włoskie - Mozzarella - oliwki zielone - czerwona papryka - zielony ogórek - sałata Dresing: - ocet balsamiczny - oliwa z oliwek - sok z limonki - sól i pieprz Smacznego!
SMYKWKUCHNISkładniki: - tortellini grzybowe (ugotować) - 5 grubych plastrów szynki (pokroić w kosteczkę) - czarne oliwki - 4 jajka ugotowane (pokroić w kosteczkę) - puszka kukurydzy - słoik marynowanych prawdziwków (pokroić) - sos
SMYKWKUCHNISzybka w wykonaniu, bardzo smaczna, rewelacyjna na różnego rodzaju imprezy. Polecam! Składniki: - opakowanie paluszków o smaku krabowym - 4 jaja ugotowane na twardo - 1/2 czerwonej
SMYKWKUCHNICYKL DIETA NISKOKALORYCZNA Składniki: - sałata lodowa - fasolka szparagowa - kalafior - truskawki - kapary dresing: ocet balsamiczny, sok z cytryny, sól, pieprz, oliwa z oliwek, musztarda kremska Smacznego! Pozdrawiam
SMYKWKUCHNILekko, smacznie i zdrowo! Jednym słowem ZIELONO MI ;-) składniki: - garść ugotowanego i obranego bobu - garść rukoli - 1/2 papryki zielonej - 1 łyżka kaparów - łyżeczka soku z cytryny
SMYKWKUCHNIRewelacyjna sałatka, bomba proteinowa I witaminowa. Lekka I przepyszna, nadaje się na lunch do pracy, do obiadu I na przyjęcie. Polecam. Zaczynamy: Składniki: rukola 10 szt pomidorków koktailowych 3 jajka puszka tuńczyka w sosie własnym 6 rzodkiewek 0,5 czerwonej cebuli pieprz 2-3 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Do miski dajemy rukolę, pomidorki kroimy na pół, kroimy(...)cebulę w piórka, rzodkiewkę w talarki. Drobnimy tuńczyka, dodajemy jajka. Dodajemy pieprzu do smaku I oliwy. Sałatka gotowa :) Smacznego
Smaki EdytyZdrowo , pysznie I kolorowo- czyli szaszłyki z grilla. Przepyszny obiad, ale tez I propozycja na spotkanie ze znajomymi na wieczorne grillowanie. Podajemy z sałatką i dipem czosnkowym. Polecam :) Zaczynamy: Składniki: 2 piersi z kurczaka kawałek bekonu- boczku około 500 gr wieprzowiny- ja użyłam polędwicy wieprzowej 2 papryki sól, pieprz, papryka, czosnek 2-3 łyżki oliwy z oliwek
Smaki EdytyJedna z popularniejszych sałatek z mozzarella. Mozzarella orginalnie pochodzi z Italian Buffalo, czyli włoskich krów z południowych Włoch. Pierwsza wzmianka o mozzarelli siege roku 1570. Sałatka z mozzarella, zawiera dużo witamin I białka. Jest prosta, rewelacyjna jako przystawka, dodatek do obiadu czy grilla. Polecam. Zaczynamy Składniki : Sałata lodowa czarne oliwki mozzarella - małe kulki pomidorki koktailowe sól, pieprz oliwa(...)oliwek Wykonanie: Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, pomidorki kroimy na pół, dodajemy odsączone oliwki I mozzarella. Doprawiamy solą I pieprzem. Dodajemy oliwę z oliwek. Sałatka gotowa. :) Smacznego
Smaki Edytywarzywniaczka zebrałam starą rukolę, która jest już twardsza i bardziej ostra i już nie nadaje sie do sałatek. Swój zbiór wykorzytałam do zrobienia pesto. Podobne pesto robiłam już w małych ilościach przygotowując makaron z pesto czy łososia z pesto zapiekanego w cieście francuskim . Teraz zrobiłam dużą porcję i dałam nieco inne składniki. Wkrótce przedstawię przepisy w których
Monia miesza i gotuje