Dzisiaj propozycja w sam raz na obiad. Plastry schabu duszone w sosie z cebulą, podane z dodatkiem pieczonych ziemniaków. Zapewniam Was, że to idealne połączanie! Do tego ulubiona sałatka i obiad gotowy. Zachwyć najbliższych, jednocześnie nie spędzając w kuchni zbyt wiele czasu. Smacznego! Składniki /dla 2 osób/: 2 plastry schabu 2 cebule 2 łyżki mąki 1 liść laurowy kilka ziarenek
Pasja Smakukuchnia śródziemnomorska jest dla mnie nieskończonym źródłem inspiracji. Książka "Vegetarian Mediterranean Cooking" zgromadziła 180 propozycji na takie właśnie dania. Zostały one podzielone na rozdziały: przystawki, zupy, dania główne, sałatki, dodatki do dań głównych, desery, oraz pieczywo, możemy zatem bez problemu żywić się wege od rana do nocy. Większość to dania "oryginalnie" bezmięsne, jest też trochę mięsnych klasyków przerobionych
Chilli Czosnek i OliwaSałatka makaronowa ze szprotem nie dość że pyszna to bardzo łatwo i szybko można ją przyrządzić. Składniki : 20 dag makaronu wstążkowego 3 kolorowego (z pomidorem i szpinakiem) 20 dag pieczarek puszka szprota w oleju średnia cebula kilka gałązek pietruszki łyżka masła sól, pieprz Przygotowanie : Makaron gotuję zgodnie z opisem na opakowaniu, pieczarki oczyszczam i kroję w grubsze pół plastry
Mechanik w kuchniPolecam przygotowanie na Święta tego nadziewanego rogala, który na pewno będzie ozdobą na naszym stole, jak też znakomitym dodatkiem do wszelkiego rodzaju sałatek zamiast chleba. Sam w sobie jest smakowity można sobie zmienić dowolnie nadzienie na np szpinak -co doda koloru lub też zamiast sera kapustę, grzyby itd. Na zimno lub odgrzewany jak kto lubi, jest tylko
zielonacukinkaMuffiny z czarnymi porzeczkami macerowanymi w alkoholu z laską wanilii. Takie wspaniałe owoce zostają po przygotowaniu domowego cassisa :). Poza ciastami można je dodawać do mięs, sosów, sałatek, deserów oraz napoi zimnych i gorących. Rewelacyjnie smakują w połączeniu z czekoladą i dziczyzną np. Jeleń w sosie czekoladowy cassis (przepis) . W podobny sposób można wykorzystać inne owoce (bez pestek), które
SzczyptaSmaQsalatka to znak,ze wiosna rozgoscila sie na dobre.Maj w tym roku wyjatkowo nas nie rozpieszcza.Pomimo panujacego zimna rzodkiewki jednak urosly.Salatka powstala wlasnie z pierwszych dzialkowych plonow.Sam przepis jest wiekowy i tak samo na nowo zachwyca kazdej wiosny.Takiej ilosci szczypiorku nie da sie zjesc w zadnej innej kombinacji salatkowej.Idealna na kolacje pyszna z pajda chrupiacego chleba lub swieza bagietka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!winnego 1/2 lyzeczki miodu Wykonanie: Ogorki obrac od czubka w kierunku ogonka.Przy ogonku lubi zbierac sie goryczka i jesli zrobisz to odwrotnie,rozprowadzisz gorzki smak i salatka stanie sie niejadalna.Poroic w cienkie plasterki. Obrac cebule i pokroic w cienkie piorka. Cebule i pokrojone ogorki umiescic w salaterce i wymieszac z sola ( 2-3 szczypty),by zmiekly
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!temperatur oraz jesli gleba jest uboga w azot. Goryczka zlokalizowana jest zawsze w okolicach ogonka .Dlatego obieramy ogorka od czubka w kierunku ogonka,by nie rozprowadzic gorzkiego smaku.Wtedy cala salatka bylyby juz niejadalna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jest rowniez cukinia konserwowana.Robi sie ja w podobny sposob jak ogorki konserwowe. Cukinia konserwowa pokrojona w kostke z dodatkiem pomidorow i cebuli z sosem winegret to naprawde smaczna salatka. Ponizej na zdjeciu cukinia z mojego ogrodu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Cukini ciag dalszy.Ta salatka ze smazonej cukini moze byc smakowitym dodatkiem do dania obiadowego,jak tez stanowic zupelnie odrebny posilek.Nie jest to danie zbyt dietetyczne,bo smazone,ale na pewno bardzo smaczne.Dodatek orzeszkow piniowych i skorki cytrynowej w ciekawy sposob podkresla smak salatki cukiniowej. Skladniki na 2 porcje: 2 cukinie -zielona i zolta 2 lyzki orzeszkow piniowych 2 lyzki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!placki sa bardzo delikatne i wieksze ,beda sie po prostu lamaly podczas odwracania. Gotowe ukladac na papierowym reczniku do odsaczenia z nadmiaru tluszczu Swietnym uzupelnieniem tego obiadowego dania jest salatka z pomidorow.Smakuja wysmienicie takze z ketchupem.Zycze smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!lososia na patyczki bambusowe ,skrop oliwa i piecz na ruszcie po 2-3 minuty z kazdej strony. Jako,ze u mnie nadal cukiniowo podalam z risotto z cukinia i salatka z surowa cukinia.Smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pysznego i szybkiego ze sloika,awaryjna salatka z zielonej fasolki szparagowej.Ta sklepowa konserwa dostepna jest przez caly okragla rok.Lubie miec taki sloiczek w zanadrzu,bo w pare minut mozna wyczarowac swietny dodatek do obiadu.Wystarczy czerwona cebula,kilka suszonych pomidorow,smakowity winegret i gotowe.Zapraszam do przepisu,mam nadzieje ,ze i Wam posmakuje! Skladniki : 1 sloik zielonej fasolki szparagowej -pocietej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!chilijska.Dzialo sie sie to w 1712 roku. Mozemy sie nimi objadac bezkarnie,nawet powinnismy.Wyjatkowo sprzyjaja nasze figurze,sa niskokaloryczne-w 100 g 32 kcal i bardzo zdrowe .Ta owocowa salatka nie jest deserem,choc moze oczywiscie nim byc,a dodatkiem do grilowanego lososia. Skladniki dla 4 osob: 1 maly melon (np.Cantalupa,Galia) 500 g truskawek 1 limetka 2 lyzki miodu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ogorek to jeden z najpopularniejszych dodatkow obiadowych w okresie letnim.w ogole to warzywo ,ktore smialo mozna nazwac polska specjalnoscia narodowa.Czy to malosolny,czy mizeria z ogorkow..... Salatka z ogorka i jablka to smaczny dodatek do drugiego dania.Pewnie odrobine lzej strawny,bo bez dodatku cebuli,choc same ogorki sa bardzo ciezkostrawne.Znacie to polaczenie smakow?Jesli nie to koniecznie sprobujcie,a bedziecie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!