razem z kiszonymi ogórkami zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Do miski przełożyć śledzie, jabłko, kiszone ogórki i cebulę. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę włożyć do lodówki na około 1 godzinę, aby składniki się przegryzły. Smacznego
w mojej kuchniuformowac kubbe na kształt pyzy.. - usmażyć z obu stron na gorącej oliwie przez 2-3 minuty na złoty kolor. Pychota! Bardzo sycące, więc można do nich podać tylko sałatkę.lub sos jogurtowy z czosnkiem... Smacznego
w mojej kuchniprzyrządzany bez dodatku majonezu, nie ma w nim zatem ani grama cukru czy octu.Nie wyobrażam sobie bez niego życia! Polewam nim mięsa, ryby, warzywa ugotowane na parze, dodaję do sałatek, maczam w nim świeże ogórki, marchewki… Składniki: - ok. 130 ml gęstego jogurtu naturalnego - 2-3 ząbki czosnku - łyżka soku z cytryny - łyżka zimnej wody - łyżka oliwy z oliwek - świeża
w mojej kuchniprzygotowany ser można dodawać do sałatek lub podawać jako przekąskę. Składniki 1 kostka twarogu - 250 g - ja wybrałam taki, który jest najbardziej zwarty, żeby móc go po prostu pokroić w kostkę; 2 suszone pomidory
w mojej kuchniuformowac kubbe na kształt pyzy.. - usmażyć z obu stron na gorącej oliwie przez 2-3 minuty na złoty kolor. Pychota! Bardzo sycące, więc można do nich podać tylko sałatkę.lub sos jogurtowy z czosnkiem... Smacznego
w mojej kuchnimiejscu, w przewiewnej torbie . W cieple szybko staną się miękkie, w plastiku zepsują się, a w lodówce szybciej spleśnieją. Szalotki można jeść surowe, dodawać do sosów i sałatek. Pokrojone w talarki i zrumienione używane są jako przybranie. Można je również marynować w ten sam sposób, co cebulę, choć w smaku będą łagodniejsze. Ingredienti
w mojej kuchniwłaściwościach zdrowotnych miodu chyba każdy słyszał i każdy wie. W mojej kuchni staram się go używać jak najczęściej. Dodaję go do wypieków, sosów do sałatek lub do słodzenia napoi. Teraz mam okazję wypróbować w mojej kuchni Miody Wileńskich . Ich pasieka liczy 80 uli i znajduje się na Warmii a tradycje pszczelarskie sięgają już trzech pokoleń. W swojej ofercie mają
Ala piecze i gotujeobfita w aminokwasy siarkowe , dzięki czemu działa bakteriobójczo. Dlatego warto sięgać po te małe listki i wprowadzić je do naszej kuchni, jeśli jeszcze tego nie zrobiliśmy:) Inspiracje na różne sałatki znajdziecie na naszym blogu:) Źródło: http://vitalia.pl/artykul804_5-powodow-dla-ktorych-warto-zaprzyjaznic-sie-z-rukola.html http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/rukola-jakie-wartosci-odzywcze-ma-rukiew-siewna-przepis_36207.html function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp
CoolinarniePLMoja pierwsza sałatka ziemniaczana. Miał być jeszcze groszek konserwowy ale za późno zobaczyłam jego brak.. SKŁADNIKI 2-3 ugotowane ugotowane ziemniaki 2 kabanosy 1-2 ogórki konserwowe papryka konserwowa 1/3 czerwonej cebuli 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu 1 łyżka ostrej musztardy 1. Ziemniaki, ogórki i paprykę pokroić w kosteczkę, kabanosy w plasterki, cebulę posiekać. 2. Dodać majonez, jogurt
Kto ugości moich gości?łodygi rozmarynu. Roszponkę, marchewkę, ciecierzycę, kurczaka, pomidorki mieszamy ze sobą, polewamy łyżką aromatyzowanej oliwy z oliwek. *Tak przygotowane szaszłyki świetnie sprawdzą się jako przekąska. Nie tylko są świetnym składnikiem sałatki. Mięso jest bardzo aromatyczne
Mango Papajałyżeczek gęstego jogurtu naturalnego 6 łyżeczek posiekanej świeżej mięty łyżeczka soku z cytryny pół łyżeczki mieszanki ziół: limonka i rozmaryn sól, pieprz Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Polewamy sałatkę lub podajemy osobno. Podawać od razu po połączeniu składników. . Doskonały dodatek do ryb i drobiu
Humanistka w kuchniPodane składniki - jedna duża miska sałatki. 2 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki jasnego octu winnego 1/3 szklanki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku ½ małej cebuli sól, pieprz Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki wlewamy/ wkładamy do szklanki lub słoiczka i energicznie mieszamy. Sos można przechowywać w lodówce około 1 miesiąca, więc warto
Humanistka w kuchnipółplastry. Wszystko mieszamy, dodajemy sos z coli. sos z coli: ½ szklanki coli 4 łyżeczki octu winnego białego 2 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz Składniki mieszamy i wylewamy na sałatkę
Humanistka w kuchni