sałatka - 51333 przepisów (strona:2393/3423)

Falafele - chrupiące kotleciki z ciecierzycy 234

każdej strony (olej będzie się redukował, dlatego po przełożeniu placuszków na drugą stronę dodałam jeszcze 2 łyżki oleju kokosowego) Po usmażeniu odkładałam do odsączenia na ręcznik papierowy Podałam z sałatką z rukoli, pomidora, papryki, kiełkami rzodkiewki i polałam oliwą truflową Na zdrowie :) Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
Sałatka warstwowa ze śledziem i kukurydzą 165

Bardzo szybka w przygotowaniu sałatka śledziowa z chrupiącym świeżym ogórkiem i słodką kukurydzą. Przełożona warstwami wygląda bardzo efektownie.  2 płaty śledzia marynowanego 1 puszka kukurydzy 4 łyżki majonezu 1 ogórek zielony ½ pęczka natki pietruszki Pieprz Na dnie miseczki rozsmarowujemy 2 łyżki majonezu. Następnie rozkładamy odsączona z zalewy kukurydzę. Kolejną warstwa jest pokrojony w paseczki i obrany ze skóry śledzik

VioletoweKucharzenie
Zawijany indyk z majerankiem 145

ulubionym zestawem ziół, przypraw, suszonych owoców lub warzyw. Ilość kombinacji jest naprawdę ogromna. Indyka spożywamy głównie na zimno jako wędlinę do kanapek lub serwujemy jako mięsny dodatek do sałatek.  Przechowujemy w lodówce do max. tygodnia

Pij soki wyciskane
Pulled pork 201

przez 9 godzin. Po upieczeniu wyjąć mięso  i po około 30 minut za pomocą 2 widelców postrzępić mięso.Podawać np. w bułkach  z dodatkiem różnych warzyw lub sałatek

Moje domowe kucharzenie
"Wytrawne potrawy wigilijne 2016" - podsumowanie akcji 194

Uszka z oscypkiem i żurawiną ; blog SZÓSTE NIEBO ŚLEDZIE Śledzie po kaszubsku w formie roladek ; blog Weekendy w domu i ogrodzie Śledzie z koperkiem ; blog Moje domowe kucharzenie Śledziowa sałatka z fasolą ; blog Ewa w kuchni Śledzie z suszonymi pomidorami i orzechową nutą ; blog Ewa w kuchni Śledzie z grzybami w sosie śmietanowym ; blog Czerwień i błękit śledzie z orzechami

Weekendy w domu i ogrodzie
"Schronisko smaków" Magda Gessler 312

podanego jak zawsze oraz bardziej nowoczesne przepisy - krewetki z czosnkiem i chilli, podpalane brandy, na grzance, z czerwonym pesto i sałatą, łosoś marynowany w imbirze i chilli z orientalną sałatką z fenkułu i sosem mango. Nie zabrakło też deserów i tu mamy - pączki zbójnickie, diabelski mus czekoladowy i inne :-) Podsumowując - świetna pozycja z pięknymi zdjęciami Tatr, ich kulturą. Ja uwielbiam

kruche babeczki
Sałatka z oscypkiem 247

Sylwester już za nami , ale na taką sałatkę można się skusić w każdej chwili , znakomicie się sprawdza jako śniadanie do pracy , czy na kolację z rodziną , połączenie słodkiego ze słonym , mniam więc zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki 10 liści sałaty lodowej  1 gruszka  garść żurawiny  10 sztuk winogrona  3 sztuki małe oscypka  balsamico

Mój Smak
Krewetki z mango i awokado 250

Karnawał w kuchni kojarzy mi się zawsze z różnymi przystawkami, najczęściej typu finger food, oraz kolorowymi sałatkami. Na blogu również karnawałowo, dlatego też proponuję karnawałowe krewetki podane w minikieliszkach. Wyglądają obłędnie, tak też smakują, a to za sprawą musu z mango o lekko żywicznym posmaku, i limonkowego awokado. Kropka

To co kocham
Salsa słodko - kwaśna 218

słodkiej konfitury dało tyle radości, że do chrupiących domowych nuggetsów nie mogliśmy się jej wręcz oprzeć! Salsę można z powodzeniem wykorzystać do mięsno-serowych calzone, quesadilli, krokietów, kotletów, sałatek. Jeśli macie ochotę na pikantniejszą wersję dodajcie chili według upodobań.   Składniki: 500 g passaty 2,5 łyżki majonezu 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżeczki z lekką "górką" konfitury truskawkowej

Zasmakuj Kuchni
Woda z kumkwatem 98

dlatego, że pokrywa jest miękka skórka o bogatym, bardzo słodkim smaku, która jest całkowicie jadalna. To czyni kumkwaty wyrafinowanym dodatkiem do wielu potraw. Znakomicie nadają się jako dodatek do sałatek, surówek itp dań. My wykorzystaliśmy właśnie w ten sposób. Schłodzona smakuje wybornie. Składniki 200 g owoców kumkwat 1,5 l wrzątku Przygotowanie   Owoce sparzamy, dokładnie czyścimy, osuszamy. Następnie kroimy

R'n'G Kitchen
Kiszone cytryny 211

smaku ukiszonej cytryny. Moja miłość rozkwitła na dobre kiedy przygotowałam je samodzielnie, choć musiałam powstrzymywać swoją niecierpliwą duszę przed codziennym zaglądaniem na górną półkę spiżarki. Dodaję kiszone cytryny do sałatek, rybnych i mięsnych burgerów, sosów, gulaszy, pieczonych bakłażanów, wszędzie tam gdzie intensywny, cytrynowy smak jest pożądany, nie należy jednak przesadzać, 1-2 ćwiartek wystarczą w zupełności. Przechowujemy w lodówce, bardzo

Słodki Kompromis
Warsztaty - czyli dlaczego mnie zawsze ciągnie do kuchni 127

powstają śliczne dania: Małgosia rozprawia się z kalmarem, żeby zachwycić makaronem barwionym sepią A to danie inspirowane jednym z moich idoli kulinarnych Hestona Blumenthala i jego jadalny ogród.  sałatka z rostbefem i konfitowanym żółtkiem pierogi z wolno gotowanego i skompresowanego selera z farszem grzybowym i pure z marchwi  lody chałwowe z biszkoptem z syfonu i kawiorem z blue

Słodki Kompromis
Rustykalna tarta z botwinką 113

wszelki wypadek, na pewno coś z niej wymyślę. Tym  razem liście i łodygi do tarty, a buraczki na hummus, okazało się, że połączenie doskonałe. Do dania pasuje również sałatka z młodej kapusty z winegretem. Lekkie i zdrowe, wiosenno-letnie danie, nie wymaga dużego nakładu pracy.    Składniki na 2-3 porcji Czas przygotowania

Słodki Kompromis
Chipsy z jarmużu 148

omijać na warzywniaku. Jarmuż ma mnóstwo zastosowań, świetnie nadaje się na smoothie czy sok, traktujemy go jak szpinak, blanszujemy, krótko gotujemy, pieczemy lub jemy na surowo. Doskonale urozmaici wszystkie sałatki, a chipsy jarmużowe zawojują niejedną imprezę.  Składniki  Czas przygotowania: 15 min świeże liście jarmużu 1 l oleju rzepakowego  Przygotowanie: 1. W szerokim rondlu rozgrzewamy olej rzepakowy

Słodki Kompromis
Tajska zupa z wieprzowiną, ryżem i kolendrą 151

ryż stanowi podstawę wielu znanych dań we wszystkich chyba kuchniach Świata. Z ryżu powstaje kremowe risotto, paela, sushi, arancini, pilaw, gumbo czy jambalaya, dodaje się go do zup, sałatek i farszu, należy po prostu do tych znanych i lubianych przez wszystkich. Składniki: 4 porcje Czas przygotowania: 20 min 60 ml oleju rzepakowego 6 ząbków czosnku 2 l bulionu warzywnego

Słodki Kompromis

Proponowane wyszukiwania