sałatka - 52158 przepisów (strona:2391/3478)

Pomysł na… ciecierzycę z warzywami 199

traci świeżość, co mogłoby się zmarnować, stracić termin przydatności. To wszystko może trafić do jednego „gara”. Ja uwielbiam robić porządki w lodówce. Wychodzą wtedy najlepsze sałatki i dania. Dziś takie danie z ciecierzycą. W moim woku znalazły się: kapusta biała (zostały 3 liście) seler naciowy (3 mniejsze łodygi) papryka czerwona (pół małej szpiczastej) cukinia (malutka

Kucharzyca
„Gotuj zdrowo dla całej rodziny” Jamie Oliver 230

rodzinne przysmaki, które zmodyfikowałem, przetestowałem i zaadaptowałem w zgodzie ze swoją filozofią zdrowego jedzenia. Znajdziesz tu przepisy na smaczne śniadania oraz wspaniałe obiady i kolacje błyskawiczne dania, zdrową klasykę, sałatki, curry i potrawki, zapiekanki, makarony i risotta oraz zupy. Książka zawiera też bonusowy rozdział o moich ku- chennych trikach, a na końcu poradnik „Zdrowie i zadowolenie” pełen przydatnych

Ania i Marcin gotują
18 najlepszych dodatków do makaronów 237

oliwek aromatyzowana czosnkiem, oregano i chili Oliwki marynowane w oregano i majeranku Oliwki marynowane z czosnkiem i suszonymi pomidorami Pesto z pieczonej dyni Sól ziołowa Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Pasta z bobu z czosnkiem i czarnuszką Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Świeża kukurydza z gremolatą Pasta

Moja smaczna kuchnia
Sojonez – wegański majonez 268

nikomu nie zaszkodzi zjedzenie łyżeczki, łyżki czy słoika majonezu W konsystencji najbardziej przypomina mi majonez kielecki. Ja nie wykorzystywałbym sojonezu do dekoracji. Świetnie natomiast sprawdzi się na kanapki, do sałatek jarzynowych, pasty bezjajecznej czy w towarzystwie wegańskich kiełbasek. Dla mnie majonez, poza Wielkanocą, kojarzy się mocno z wypadami w dzieciństwie na narty. W przerwie między zjazdami schodziłem wraz z ciocią

Blendman
Pasta bezrybna 167

rybą i serem białym), dodawałem do środka również ketchup oraz majonez. Teraz, gdy staram się częściej stawiać na stole produkty dobre jakościowo, ale też zdrowe, ograniczam majonez ( sojonez ) do sałatki jarzynowej lub „odświętnych” nuggetsów. Tak więc pasta bezrybna, z którą masz tutaj do czynienia jest „fit”, ale przy tym bardzo smaczna, bo jednak jest to priorytet

Blendman
BURGERY OWSIANE Z CUKINIĄ I MARCHEWKĄ 217

drugą stronę i pieczemy jeszcze 5-10 min. ale już tylko z funkcją grilla.   Gotowe burgery zapiekamy razem z serem w bułce, następnie podajemy z warzywami: pomidorem, sałatką, kiełkami i czym jeszcze chcemy. Dodatkowo możemy dodać ketchup lub/i majonez

Kuchnia MagdaLeny
Kuchnia dla serca. Zdrowie z roślin - recenzja książki 215

rytuałów wprowadzić aktywność fizyczną. I wreszcie część trzecia - najobszerniejsza i pełno w niej roślin (jak to na autorów wegan przystało). Znajdziecie tu przepisy na: koktajle, śniadania, zupy, dania główne, sałatki i desery. wszystko pyszne i zdrowe, lekki i pożywne.  To co mnie najbardziej zachęciło do korzystania z umieszczonych w książce przepisów, to opis na początku każdego z nich głównego

Czary - gary w kuchni
Pomysły na Halloween 193

takiej sympatycznej i zabawnej formie ;) Przygotowywanie takich dań jest bardzo zabawne i wywołuje uśmiech na twarzach nie tylko dzieci :) Zapraszam Was na kilka moich propozycji! :) 1. Upiorrrne papryki 2. Sałatka w cytrusowych miseczkach 3. Jajka pająki 4. Tosty mumie    5.Babeczki duszki 6. Diabelskie babeczki 7. Babeczki sowy 8. Babeczki wampirki 9. Babeczki z robalami 10. Deser ogrodnika

Czerwona Porzeczka
Polecane książki kulinarne: Gotuj zdrowo dla całej rodziny – Jamie Oliver 205

Rodzina 500+” jest na wagę złota W książce znajdziecie przepisy zarówno na śniadania dla wszystkich domowników, ale na lunche, obiady, czy kolacje, a więc i kanapki, pasty, zupy, sałatki, potrawki i curry, zapiekanki czy makarony. Jak zwykle Jamie dołącza do swojej książki mnóstwo porad i trików kuchennych dotyczących przechowywania żywności, wykorzystywania resztek składników. Książka ma swoją premierę 26 października

WojnaNaSmaki.pl
81 pomysłów na ciepłe kolacje 466

brukselką Gofry z cukrem pudrem Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Grzane wino z bakaliami Grzanka z ricottą i sałatką z pomidorków Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Grillowane kanapki z cukinią i fasolką szparagową Gulasz warzywny z cukinią Gulasz z kurczaka z kaszą jęczmienną Gulasz z żółtej fasolki szparagowej

Moja smaczna kuchnia
Kapuśniak 169

umyć, obrać, odłożyć 1/2 marchewki. Resztę włoszczyzny włożyć do garnka, dodać żeberka, przyprawy, zalać wodą i gotować do miękkości żeberek. Wywar przecedzić, żeberka odłożyć. Włoszczyznę można wykorzystać do zrobienia sałatki. Kapustę kiszoną pokroić (o ile jest zbyt kwaśna, można ją wypłukać). Do gorącego wywaru włożyć kapustę i gotować około 10 minut. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Zalać gorącą wodą

królestwo garów
Sałatka z brokuła,jajka i pomidora 401

Bardzo lubię brokuły  ale muszą być lekko twardawe i chrupiące,a takie najlepiej smakują w sałatce w towarzystwie jajek i pomidora. W duecie z fetą też nieźle wypadają. 1 średni brokuł 2 pomidory 3 ugotowane jajka 50 g ziaren słonecznika sos: 200 g gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 ząbek czosnku  sól pieprz Brokuła podzielić na różyczki

Kolorowa kuchnia Elki