sałatka - 52158 przepisów (strona:2392/3478)

Sałatka ziemniaczna z kiszonymi ogórkami 252

Witajcie w piękną, słoneczną październikową niedzielę!. W weekend lubimy zjeść coś dobrego, niekoniecznie wychodząc z domu, dlatego mam dzisiaj dla Was bardzo prostą, szybką i tanią sałatkę, która smakuję naprawdę wybornie, a składniki są tak banalne, że pewnie większość z Was ma je w domu, tak więc zapraszam do kuchni!. Składniki: - 8 średnich ziemniaków - 5 jaj - 30 dag dobrego wędzonego

Apetyczna babeczka
Galareta drobiowa 196

również mięso i warzywa. Czasami gotowane udka z rosołu lądują na talerzu jako drugie danie - opanierowane i usmażone, albo upieczone w piekarniku z chrupiącą skórką. Warzywa najczęściej wykorzystuję do sałatki warzywnej. Można również, a nawet trzeba!, przygotować galaretę drobiową - przystawkę w czasach PRL-u serwowaną na imieninach u cioci, weselach, czy też będącą zakąską do wódeczki. Czasy się zmieniły

W kuchni Katie
Kluski dyniowe z serem pleśniowym 329

farsz do naleśników. Dopiero po upieczeniu lub ugotowaniu dynia zyskuje inny wymiar smakowy. Przy okazji kupienia dyni, możemy również wykorzystać jej pestki, które wysuszone nadadzą się do różnych sałatek. Jednak dzisiaj, przedstawiam przepis z wykorzystaniem miąszu dyni, który dodałam do klusek. Podałam je w kremowym, lekko słodkim, serowym sosie na bazie śmietanki 30%. Efekt końcowy jest ukazany na zdjęciu. Miłego

Jaglusia
Warszawska Halka i gęsina w roli głównej 171

pojawią się  w listopadzie. Na dobry początek  pojawiła się zupa, czyli krupnik na gęsich żołądkach. Następnie były przystawki: gęsia wątróbka duszona z malinami w occie balsamicznym sałatka z pieczoną dynią, owocami suszonej białej morwy, sałatą dębową, roszponką i oliwią z pestek dyni, posypana chrustem z gęsiny Na danie główne podano nam: pierś z gęsi sous vide

Kulinarne przygody Gatity
Placki ziemniaczane 269

kulinarnych umiejętności. Odmiany dostępne na rynku różnią się kształtem, kolorem, smakiem i zapachem. Są mięsiste albo mączyste, duże albo małe, białe albo żółte, niektóre bardziej nadają się na sałatkę, inne na puree lub na pyzy, jeszcze inne do gotowania, pieczenia albo na frytki.” Placki ziemniaczane. Składniki: - ok. 1,2 kg ziemniaków - 2 jajka i 1 żółtko - 1 duża cebula

mojewypiekiinietylko
Sałatka z jarmużem, szpinakiem i serem Ricotta 290

talerzu kładziemy jarmuż i szpinak, skrapiamy je sokiem z limonki i oliwą z oliwek, nakładamy nasze pomidorki, migdały, ricottę (poszarpaną) Posypujemy pieprzem oraz chili ( rozbitym w moździeżu)  Sałatka gotowa! Smacznego

pichciszto
Makaron z warzywami, łososiem o nucie cytrynowej (z lekko słodko gorzkim posmakiem) 220

często w mojej kuchni gości, a wybieram te o najwyższej jakości. Na  al dente je gotuję i na różne sposoby przygotowuję. Używam makaronu do zup, dań drugich i sałatek bo to znakomity dodatek. Kształty maja przeróżne, świderki, kokardki, okrągłe czy podłużne, więc dania z nimi wyglądają znakomicie i smakują wyśmienicie. Czas dań wykonania, prostota przygotowania, w mojej kuchni

Moniki Smakołyki
Klasyczna surówka z kapusty pekińskiej, z jabłkiem i marchewką 257

Kapusta pekińska bardzo fajnie komponuje się w sałatkach i surówkach. Dzisiaj mam dla Was przepis na klasyczną surówkę z kapusty pekińskiej. Przyprawiłam ją pieprzem ziołowym, octem winnym i oliwą z oliwek. Prosta, lecz smaczna surówka. Składniki: mała główka kapusty pekińskiej 1 duża marchewka 1 jabłko 1 średnia cebula czerwona sól i pieprz do smaku pieprz ziołowy do smaku 2 łyżeczki

Smak mojego domu
“Zupy odchudzające” – recenzja 282

dzień i przepisy na nabiał roślinny, bo śmietana będzie na naszej diecie zakazana. Ważne jest też, żeby nie łączyć mięsa, węglowodanów i warzyw w jednym posiłku. Typowe menu to sałatka lub inne warzywne śniadanie, koktajl na drugie i sok na podwieczorek, a na obiady i kolacje pyszne zupy. Magdalena Makarowska pozostaje wierna swoim hedonistycznym przepisom, więc myślę, że te dania

Ugotowane pozamiatane
Zdrowy tryb życia to nie jest fanaberia - jesteś tym, co zjesz i wypijesz KONKURS z marką Fitaqua 185

waga szybuje w górę. Jedzmy co 3-4 godziny, ale rozsądnie, bez przesadzania w żadną ze stron. Dzień zaczynajmy od węglowodanów w postaci produktów zbożowych, na drugie śniadanie przygotujmy sałatkę owocową lub warzywną czy też świeże warzywa z jogurtowymi dipami. A na obiad niech to będzie coś białkowego z warzywami, np. chude mięso z surówkami. Unikajmy łączenia mięsa z węglowodanami

Codzienna kuchnia niecodzienna
Buraczki marynowane z czosnkiem 214

Pyszne buraczki na zimę, marynowane z czosnkiem, delikatne, świetne do kanapek, sałatek, do obiadu. Idealne są te najmniejsze, ale jeśli mamy duże to możemy je pokroić i też będą super. Nie wyobrażam sobie zimy bez buraczków w piwnicy, czy to marynowanych w całości jak te, czy tartych z papryką (przepis tu: KLIK ). Spróbujcie! Zalewa: 3/4 szklanki octu 3 szklanki wody

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Sake 162

dojrzałych nad kantalupa, spadzi i wiciokrzew. Okrągła i gładka na podniebieniu, z medium, kremowy ciała. Wykończenia długie i gładkie, z nutą gruszki. - delikatne aromaty Hořín uzupełniają delikatnie doprawione przekąski, sałatki, homara i łagodne dania rybne, przeszklone wieprzowe, świeże owoce i lżejsze posiłki stylu. - Horin jest sake ultra-premium i jest najlepiej podawać schłodzone

królestwo garów
Aksamitny krem z dyni z mleczkiem kokosowym 174

ciasto z tym warzywem koniecznie zróbcie sobie  przyprawę do ciasta dyniowego  ! Dynia na wytrawnie: Tarta dyniowa z serem pleśniowym Tarta dyniowa z szynką i ryżem Sałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe

Kulinarne przygody Gatity
Caprese z pesto 148

Zerwałam ostatnie słodkie pomidorki i kwiaty nasturcji. Narwałam cały pęk rukoli i zrobiłam  duży słoik pesto. Trzeba nacieszyć podniebienie tymi wyjątkowymi smakami i czekać na następny sezon. Do sałatki użyłam własnego pesto z rukoli ale można użyć dowolnego, takiego jakie lubimy. składniki: 1 kulka mozzarelli 2 nieduże pomidory 2 łyżki pesto z rukoli 2-3 kwiatki nasturcji Pomidory dokładnie

Monia miesza i gotuje