Biel, szarości i czerń za oknem powodują, że człowiek zaczyna tęsknić za kolorami. A te mogą pojawić się na talerzu i w ten sposób cieszyć oko. Sałatki nie dość, że kolorowe, to szybko się je robi, zawierają sporo różnych minerałów i mogą być pełnowartościowymi posiłkami. Składniki (na 2 porcje): 4 plastry okrągłego sera wędzonego (np. oscypek, serek górski) opakowanie
Weekendy w domu i ogrodziemożliwości danego owocu. Zauważcie też, że używam sformułowania „pomaga w zwalczaniu xxx” lub „leczy yyy” – jest to skrót myślowy, gdyż leczyć mogą jedynie leki, a nie suplementy bądź sałatka ... [Read more
Gotuj z Blue Ravenfasolką szparagową ? Dzisiaj polecam Wam kolejną wersję roladek z piekarnika. Tym razem do środka dałam suszone śliwki a roladki owinęłam wędzonym boczkiem. Gotowe roladki podałam z pesso oraz sałatką z roszponki i pomidorków skropioną olejem rydzowym. składniki: 2 podwójne duże piersi z kurczaka (ok 1,2 kg) ok 220 g boczku wędzonego parzonego w cienkich plastrach ok 250 g suszonych
Monia miesza i gotujewszystkich odmian tych cytrusów. Są nieco słodsze od tradycyjnych pomarańczy, a ich piękny kolor zawdzięczamy antocyjanowi. Do tej pory z czerwonymi pomarańczami robiłam koktajl jogurtowy z kukurydzą , sałatkę z granatem i szybkie tarty . Dziś natomiast zapraszam moich czytelników na szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami i jogurtem naturalnym. Ciasto jest mocno cytrusowe, wilgotne i pięknie pachnie pomarańczami. I oczywiście
Kulinarne przygody Gatitypuszka czerwonej fasoli 4 korniszony 4 jajka 150 g dobrego salami (u mnie deluxe z Lidla) 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować … Czytaj dalej Sałatka z salami
czarrna od kuchnibulion odcedzić i przelać do osobnego pojemnika. Jeżeli zrobimy bulion z podwójnej porcji możemy go z powodzeniem zamrozić. Warzywa z bulionu możemy wykorzystać na kilka różnych sposobów: galaretka, pasztet , sałatka warzywna
Pij soki wyciskaneMeksyku i Środkowej Ameryki. Jak jeść? Można owoc obrać i pokroić w plastry lub przekroić na pół i wyjadać miąższ łyżeczką. Owoce jada się głównie na surowo, w sałatkach owocowych, w deserach lodowych. Można ją również znaleźć w kisielu i sokach. Z owoców produkuje się również wino. Pitahaja smakuje słodko, trochę mdło, delikatnie gruszkowo, nie jest kwaskowata (porównywana jest
Qlinarnie i Qlinarnienich jest to co bardzo lubię, czyli kilka słów od autorki na temat dania, precyzyjne proporcje i kilka dodatkowych wskazówek. Podzielona jest na rozdziały: Wprowadzenie Uwagi i wskazówki Śniadania Sałatki Kanapki, tarty,pizze Dania główne: wegetariańskie Dania główne: owoce morza, drób, mięso Słodycze Ciasteczka Placki i tarty Ciasta Puddingi i inne słodkości Przekąski i napoje na przyjęcia Miary Stwórz swoją
Blondynka GotujeSałatkę robiliśmy już nie raz, ale czytając relację znajomych z Tajlandii, uświadomiliśmy sobie, że dla nas było to coś tak oczywistego, że przepis nigdy nie wylądował na blogu 😉 No to teraz ląduje. I może dobrze, że tyle czasu to … Czytaj dalej
slodkokwasnaplwarsztatach w Villi Intracie, to bym nie polecała, ale jest niespodziewanie smaczna i praktyczna – doskonale sprawdzi się jako pyszny dodatek warzywny. Można na niej ułożyć kawałek mięsa, albo sałatkę. Bardzo podobny przepis jest w nowej książce Allaina Ducasse’a . Tylko tam nacięcia w dyni robi się korkociągiem i dodaje do filecików jeszcze czarne oliwki i boczek. Myślę
Ugotowane pozamiatanelubię przepisy z bonusem, którym jest pyszny produkt uboczny – w tym przypadku dostaniemy sok z buraków, który można przerobić na barszczyk. Dodatkowym powodem, dla którego zrobiłam tą sałatkę był nieplanowany zakup dużej ilości buraków odmiany słodki zwyrol. Zachwyciła mnie ich nazwa. jak się można było nie zakochać? Jeśli mamy słoik kiszonych buraków, można go długo przechowywać i mieć
Ugotowane pozamiatanemusztardą, miodem, wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku i sokiem z cytryny. 4. Sałatę rwiemy na kawałki. 5. Na sałacie układamy grzanki, kurczaka, polewamy przygotowanym sosem i posypujemy kiełkami. Sałatka Cezar jest bogata w: - jednonienasycone kwasy tłuszczowe (pochodzące z oliwy z oliwek), która działają przeciwmiażdżycowo, - pełnowartościowe białko (pochodzące z kurczaka), które jest składnikiem budulcowym. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachJego przygotowanie zajmuje jedynie 15 minut! Wykonany z mąki Szymanowskiej ekologicznej i Polskiego Oleju Rzepakowego. Można podawać go na ciepło lub zimno, sam lub jako dodatek do zup czy sałatek. Smakuje wyśmienicie 😋 Idealny zarówno na pierwsze jak i drugie śniadanie 😉 Składniki: 2 szklanki mąki Szymańskiej ekologicznej 4 jajka 1/2 szklanki Polskiego Oleju Rzepakowego 1/2 szklanki białego wina wytrawnego
Kuchnia MagdaLenywszystkich odmian tych cytrusów. Są nieco słodsze od tradycyjnych pomarańczy, a ich piękny kolor zawdzięczamy antocyjanowi. Do tej pory z czerwonymi pomarańczami robiłam koktajl jogurtowy z kukurydzą , sałatkę z granatem i szybkie tarty . Dziś natomiast zapraszam moich czytelników na szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami i jogurtem naturalnym. Ciasto jest mocno cytrusowe, wilgotne i pięknie pachnie pomarańczami. I oczywiście
Kulinarne przygody Gatitywarzywa i posolić. Gotować około 20 minut z przyprawami (liście laurowe, ziele angielskie). Warzywa wyciągnąć i pokroić w plasterki. U mnie w zupie została marchewka, a z reszty powstała sałatka. Grzyby suszone już ugotowane zostały mi po robieniu farszu do wspomnianych wyżej potraw wigilijnych. Jeśli ktoś miałby w planach gotowanie to trwa ono około 30 minut. Wody nie wylewać! Grzyby
Karola gotuje