sałatka - 51035 przepisów (strona:1805/3403)

Sałatka z groszkiem i ryżem 139

sałatka to świetny pomysł na przyjęcia ale też obiad do pracy. Stanowi zbilansowany posiłek ze złożonymi węglowodanami z ryżu, zdrowymi tłuszczami omega z orzechów i świeżymi warzywami. Składniki: 2 szklanki zielonego groszku (świeży lub mrożony) 200g ryżu (u mnie brązowy ale może być również biały) jabłko szklanka orzechów włoskich 100g żółtego sera 4 jajka 4 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego

Pyry na Gaz
Sałatka ziemniaczana z wędliną 141

pokroić w kostkę. Jabłka i ogórki opłukać, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Groszek odsączyć, jajka ugotowane na twardo obrać i posiekać   i połączyć z sałatką. Dodać majonez sól, pieprz i razem wymieszać wszystko

Camilla w kuchni
Surówka z brokuła 208

jadałam gotowanego, nigdy na surowo i to był błąd. Surowy brokuł drobno posiekany jest chrupiący i obłędny w smaku. Do niego kilka dodatków i surówka zamiast obiadu stanie się sałatką. Możecie kombinować jak lubicie i jak chcecie oby tylko efekt zaspokoił Wasze gusta smakowe. Polecam gorąco na gorące dni dobrze schłodzoną. Surówka z brokuła. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Dlaczego warto jeść owoce morza? 216

niskokaloryczne. Zawierają pełnowartościowe białko przy naprawdę niskiej zawartości węglowodanów. Do ich jedzenia można namówić nawet najmłodszych, którym zapewne posmakuje pizza z krewetkami i pieczarkami. Starsi smakosze mogą zafundować sobie sałatkę z frutti di mare, rosół z krewetkami czy małże po nowozelandzku. Owoce morza świetnie nadają się również na grilla. >>>Zobacz przepis na pyszne mule i krewetki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka serowo – kukurydziana 159

szklanki Pieprz kolorowy Sól Ser żółty pokroić w paski. Kukurydzę odsączyć z zalewy i wsypać do miski z serem. Jajka obrać, posiekać razem z cebulą dymką i dodać do sałatki. Dodać majonez wymieszany z przeciśniętym czosnkiem, sól i pieprz, dokładnie wymieszać, Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce

Camilla w kuchni
Groszek z ricottą i pomidorkami 167

Najprostsze danie zwykle są najlepsze. Tak jest też w przypadku tej pysznej sałatki z zaledwie kilku składników. Gorąco polecam! Składniki: szklanka groszku 2 opakowania ricotty 300g pomidorków koktajlowych oliw a z oliwek sól, czarny pieprzem Sposób przygotowania: Pomidorki i groszek myjemy. Groszek gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem ½ łyżeczki cukru przez około 6-8 minut. Przelewamy zimna wodą. Pomidorki rozkrawamy

Pyry na Gaz
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami 168

miski z ryżem. Oliwę połączyć z sokiem z cytryny, sola i pieprzem. Oliwki pokroić w plasterki i dołożyć do miski. Majonez wymieszać z jogurtem. Oliwę z dodatkami wymieszać z sałatką, na koniec dodać majonez z jogurtem i dobrze wymieszać

Camilla w kuchni
Sałatka z kurczakiem i fetą 154

Przepyszna sałatka z ciepłym kurczakiem i fetą. Idealna na letnie przyjęcia czy grille. Polecam, bo jest szybko, smaczna i zdrowa! Składniki : * mix sałat * 0,5kg mięsa z uda kurczaka * ulubiona przyprawa do kurczaka  * kilka pomidorków koktajlowych * 100g sera feta * 3 łyżki pestek dyni  * 3 łyżki pestek słonecznika * oregano, sól, pieprz  * świeży koperek  Przygotowanie : Kurczaka pokroić

Magiczne Życie Marty
Sałatka owocowo-warzywna z indykiem 124

Sałatka Składniki: mix sałat piersi z indyka pomidory suszone pomidory świeże papryka zielona czerwona porzeczka arbuz nasiona słonecznika sól oliwa z oliwek olej rzepakowy ocet jabłkowy Pierś z indyka podsmażyłam na oleju rzepakowym. W osobnym naczyniu wymieszałam oliwę z oliwek z octem jabłkowym i solą. Sałatę polałam wymieszaną oliwą z octem, dodałam pokrojone pomidorki suszone oraz śwież, paprykę, arbuza, porzeczki

nietadieta
Słoneczna sałatka z quinoa i ciecierzycą 195

Dziś zapraszam Was na aromatyczną letnią sałatkę z ciecierzycy, komosy ryżowej, pomidorów, papryki, z dodatkiem rozmarynu, szczypiorku i pieprzu kajeńskiego. Do jej przygotowania użyłam cieciorki z nowej linii « Warzyw Gotowanych na Parze » proponowanych przez markę Bonduelle. Zajrzyjcie także na stronę www.warzywneinspiracje.pl , znajdziecie tam wiele przepisów z warzywami Bonduelle.   Dla 4 osób Przygotowanie: 30 minut Gotowanie: 1 godz

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kotlety z botwinki i ziemniaków z pieczonymi marchewkami i bobem 118

świeżego koperku 3 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1/4 łyżeczki suszonych płatków cebuli 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki sól i pieprz do smaku Sałatka z bobu i rzodkiewki: szklanka ugotowanego bobu pęczek rzodkiewek łyżka pikantnej salsy paprykowej sól i pieprz do smaku Pieczone marchewki: pęczek młodych marchewek łyżka oliwy łyżka miodu łyżka soku

Mienta blog
SAŁATKA CURRY Z TUŃCZYKIEM 163

Ryż ugotować, odlać olej z tuńczyka i wodę z kukurydzy. Pokroić w kosteczkę ogórek i paprykę. Wymieszać, dodać jogurt i mnóstwo curry/kurkumy. Doprawić do smaku :) Wartość energetyczna* porcji (1/4 sałatki): 210 kcal 12 g białka 4 g tłuszczów 35 g węglowodanów ogółem 5 g błonnika IG** = 50 (niski górna granica) Ładunek glikemiczny porcji

Vroblewska-fitlife
SAŁATKA Z SERKA WIEJSKIEGO 144

kosteczkę. Cebulkę drobno posiekać. Połączyć z serkiem. Popieprzyć, soli nie dawałam z racji, że sam serek wiejski jest już słony. SMACZNEGO ! Polecam z pełnoziarnistym chlebkiem posmarowanym oliwą :) Wartość energetyczna* sałatki: 154 kcal 18 g białka 4,5 g tłuszczów 9 g węglowodanów ogółem 2,1 g błonnika WAPŃ 137 mg FOSFOR 213 mg POTAS

Vroblewska-fitlife
SAŁATKA OWOCOWA DO LUNCHBOX'A 179

pół, a następnie w plasterki. Z połowy jabłka usuwamy gniazdo nasienne, kroimy na pół, a następnie w plasterki. Plasterki ogórka również możemy przepołowić. Sałatę rwiemy na mniejsze cząstki. Sałatkę skrapiamy oliwą, sokiem z cytryny oraz posypujemy słonecznikiem i siemieniem lnianym. SMACZNEGO! Wartość energetyczna*: 251 kcal 5,2 g białka  15,2 g tłuszczy

Vroblewska-fitlife
Sałatka z surowego kalafiora i sera blue 142

ząbek czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Kalafior, ser oraz koperek szatkujemy na drobne kawałki. Śmietanę łączymy z majonezem i zmiażdżonym czosnkiem. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Zamiast sałatki równie dobrze smakuje jako pasta na kanapkach. Wystarczy wszystko zmiksować przy użyciu blendera

Qchnia po prostu