sałatka to świetny pomysł na przyjęcia ale też obiad do pracy. Stanowi zbilansowany posiłek ze złożonymi węglowodanami z ryżu, zdrowymi tłuszczami omega z orzechów i świeżymi warzywami. Składniki: 2 szklanki zielonego groszku (świeży lub mrożony) 200g ryżu (u mnie brązowy ale może być również biały) jabłko szklanka orzechów włoskich 100g żółtego sera 4 jajka 4 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego
Pyry na Gazpokroić w kostkę. Jabłka i ogórki opłukać, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Groszek odsączyć, jajka ugotowane na twardo obrać i posiekać i połączyć z sałatką. Dodać majonez sól, pieprz i razem wymieszać wszystko
Camilla w kuchnijadałam gotowanego, nigdy na surowo i to był błąd. Surowy brokuł drobno posiekany jest chrupiący i obłędny w smaku. Do niego kilka dodatków i surówka zamiast obiadu stanie się sałatką. Możecie kombinować jak lubicie i jak chcecie oby tylko efekt zaspokoił Wasze gusta smakowe. Polecam gorąco na gorące dni dobrze schłodzoną. Surówka z brokuła. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieniskokaloryczne. Zawierają pełnowartościowe białko przy naprawdę niskiej zawartości węglowodanów. Do ich jedzenia można namówić nawet najmłodszych, którym zapewne posmakuje pizza z krewetkami i pieczarkami. Starsi smakosze mogą zafundować sobie sałatkę z frutti di mare, rosół z krewetkami czy małże po nowozelandzku. Owoce morza świetnie nadają się również na grilla. >>>Zobacz przepis na pyszne mule i krewetki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szklanki Pieprz kolorowy Sól Ser żółty pokroić w paski. Kukurydzę odsączyć z zalewy i wsypać do miski z serem. Jajka obrać, posiekać razem z cebulą dymką i dodać do sałatki. Dodać majonez wymieszany z przeciśniętym czosnkiem, sól i pieprz, dokładnie wymieszać, Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce
Camilla w kuchniNajprostsze danie zwykle są najlepsze. Tak jest też w przypadku tej pysznej sałatki z zaledwie kilku składników. Gorąco polecam! Składniki: szklanka groszku 2 opakowania ricotty 300g pomidorków koktajlowych oliw a z oliwek sól, czarny pieprzem Sposób przygotowania: Pomidorki i groszek myjemy. Groszek gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem ½ łyżeczki cukru przez około 6-8 minut. Przelewamy zimna wodą. Pomidorki rozkrawamy
Pyry na Gazmiski z ryżem. Oliwę połączyć z sokiem z cytryny, sola i pieprzem. Oliwki pokroić w plasterki i dołożyć do miski. Majonez wymieszać z jogurtem. Oliwę z dodatkami wymieszać z sałatką, na koniec dodać majonez z jogurtem i dobrze wymieszać
Camilla w kuchniPrzepyszna sałatka z ciepłym kurczakiem i fetą. Idealna na letnie przyjęcia czy grille. Polecam, bo jest szybko, smaczna i zdrowa! Składniki : * mix sałat * 0,5kg mięsa z uda kurczaka * ulubiona przyprawa do kurczaka * kilka pomidorków koktajlowych * 100g sera feta * 3 łyżki pestek dyni * 3 łyżki pestek słonecznika * oregano, sól, pieprz * świeży koperek Przygotowanie : Kurczaka pokroić
Magiczne Życie MartySałatka Składniki: mix sałat piersi z indyka pomidory suszone pomidory świeże papryka zielona czerwona porzeczka arbuz nasiona słonecznika sól oliwa z oliwek olej rzepakowy ocet jabłkowy Pierś z indyka podsmażyłam na oleju rzepakowym. W osobnym naczyniu wymieszałam oliwę z oliwek z octem jabłkowym i solą. Sałatę polałam wymieszaną oliwą z octem, dodałam pokrojone pomidorki suszone oraz śwież, paprykę, arbuza, porzeczki
nietadietaDziś zapraszam Was na aromatyczną letnią sałatkę z ciecierzycy, komosy ryżowej, pomidorów, papryki, z dodatkiem rozmarynu, szczypiorku i pieprzu kajeńskiego. Do jej przygotowania użyłam cieciorki z nowej linii « Warzyw Gotowanych na Parze » proponowanych przez markę Bonduelle. Zajrzyjcie także na stronę www.warzywneinspiracje.pl , znajdziecie tam wiele przepisów z warzywami Bonduelle. Dla 4 osób Przygotowanie: 30 minut Gotowanie: 1 godz
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaświeżego koperku 3 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1/4 łyżeczki suszonych płatków cebuli 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki sól i pieprz do smaku Sałatka z bobu i rzodkiewki: szklanka ugotowanego bobu pęczek rzodkiewek łyżka pikantnej salsy paprykowej sól i pieprz do smaku Pieczone marchewki: pęczek młodych marchewek łyżka oliwy łyżka miodu łyżka soku
Mienta blogRyż ugotować, odlać olej z tuńczyka i wodę z kukurydzy. Pokroić w kosteczkę ogórek i paprykę. Wymieszać, dodać jogurt i mnóstwo curry/kurkumy. Doprawić do smaku :) Wartość energetyczna* porcji (1/4 sałatki): 210 kcal 12 g białka 4 g tłuszczów 35 g węglowodanów ogółem 5 g błonnika IG** = 50 (niski górna granica) Ładunek glikemiczny porcji
Vroblewska-fitlifekosteczkę. Cebulkę drobno posiekać. Połączyć z serkiem. Popieprzyć, soli nie dawałam z racji, że sam serek wiejski jest już słony. SMACZNEGO ! Polecam z pełnoziarnistym chlebkiem posmarowanym oliwą :) Wartość energetyczna* sałatki: 154 kcal 18 g białka 4,5 g tłuszczów 9 g węglowodanów ogółem 2,1 g błonnika WAPŃ 137 mg FOSFOR 213 mg POTAS
Vroblewska-fitlifepół, a następnie w plasterki. Z połowy jabłka usuwamy gniazdo nasienne, kroimy na pół, a następnie w plasterki. Plasterki ogórka również możemy przepołowić. Sałatę rwiemy na mniejsze cząstki. Sałatkę skrapiamy oliwą, sokiem z cytryny oraz posypujemy słonecznikiem i siemieniem lnianym. SMACZNEGO! Wartość energetyczna*: 251 kcal 5,2 g białka 15,2 g tłuszczy
Vroblewska-fitlifeząbek czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Kalafior, ser oraz koperek szatkujemy na drobne kawałki. Śmietanę łączymy z majonezem i zmiażdżonym czosnkiem. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Zamiast sałatki równie dobrze smakuje jako pasta na kanapkach. Wystarczy wszystko zmiksować przy użyciu blendera
Qchnia po prostu