sałatka - 50590 przepisów (strona:1804/3373)

Sałatka brokułowa z ziemniakami 113

Smażona cebulka rewelacyjnie podkreśla smak sałatki Składniki ziemniaki, 4 duże sztuki brokuł, 1 sztuka cebula, 1 duża sztuka majonez, 3-4 łyżki śmietana 18%, 2 łyżki sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości, obieramy, kroimy w kostkę. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie 5-7 minut, dzielimy na różyczki. Cebulę kroimy w pióra, smażymy na złoty kolor na kropelce

Gotowanie moimi oczami
Sałatka ziemniaczana z koperkiem 120

miękkości, obieramy, studzimy i kroimy w kostkę. Koperek drobno siekamy. Dodajemy do ziemniaków wraz z pokrojoną w niewielką kosteczkę cebulą. Dodajemy majonez i jogurt, doprawiamy solą i pieprzem. Wierzch sałatki obsypujemy kaparami

Gotowanie moimi oczami
Szybka sałatka z czerwonej fasolki 107

Składniki fasolka czerwona, 1 puszka pieczarki marynowane, 1 mały słoiczek cebula, 1 średnia sztuka sos do sałatek Knorr paprykowo-ziołowy, 1 opak woda, 2 łyżki olej, 2 łyżki Przygotowanie Fasolkę odsączamy na sitku. Pieczarki odsączamy i kroimy w plasterki. Cebulę siekamy w drobną kostkę. Mieszamy wszystko razem. Do wody dodajemy olej i sos sałatkowy, zalewamy fasolkę i dokładnie wszystko mieszamy

Gotowanie moimi oczami
Sałatka makaronowa z salami 81

patelnię i wytapiamy przez kilka minut, aż zrobi się chrupiące. Ogórek konserwowy kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy odrobinę pieprzu. Dzięki słonemu salami nie ma potrzeby doprawiania sałatki solą

Gotowanie moimi oczami
SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ WERSJA I 130

Sałatki z kapusty pekińskiej są bardzo popularnym dodatkiem do obiadu. Lubi ę je przyrządzać na wiele sposobów.  Moja wersja nr I to: Kapusta pekińska z pomidorkiem Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 2 pomidory 1 czerwona cebula 2 łyżki posiekanego koperku do smaku: sól, pieprz, sok z cytryny, olej Sposób wykonania: 1. Kapustę pokrój w cienkie paseczki.  2. Pomidory umyj

Darcia w kuchni
SAŁATKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ WERSJA II 158

Sałatka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marynowanych podgrzybków Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 słoiczek ćwiartkowy marynowanych podgrzybków 2 czerwone cebule sól, pieprz, cukier oliwa  Sposób wykonania: Kapustę pekińską umyj i pokrój w drobne paseczki.  Marynowane podgrzybki odcedź, zalej zimną wodą i zostaw na 2 godziny, żeby się lekko wymoczyły.       Następnie ponownie

Darcia w kuchni
Sałatka z brokułem i pieczonymi ziemniakami 190

Pyszna sałatka, która idealnie sprawdzi się również jako lunch do pracy czy lekki obiad. Składniki: brokuł 4 duże ziemniaki pół ogórka szklarniowego papryka czerwona dwie garście kiełków na patelnię mała cebula czerwona olej lub oliwa łyżka octu balsamicznego łyżeczka musztardy ząbek czosnku zioła dalmatyńskie, sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Smażymy na patelni na złoto, następnie

e-PrzepisyKulinarne
SAŁATKA Z CZERWONYCH BURAKÓW Z OGÓRKIEM KISZONYM 166

węglowodanów. Wcale nie oznacza,to że w trakcie zimy będziemy się toczyć od kalorii :-))) rozsądne jedzenie w odpowiednich proporcjach - tak zwane PŻ uchroni nas od tycia. Dzisiaj przygotowałam rewelacyjną sałatkę do obiadu z buraczków ćwikłowych, które oprócz cukrów zawierają sole mineralne, witaminę C, witaminy z grupy B ale przede wszystkim pozytywnie wpływają na trawienie  dzięki dużej zawartości błonnika

pieprzny smaczek
Sałatka w stylu włoskim 157

Chrupiąca sałata czy rukola, aromatyczne suszone pomidory, wyrazisty parmezan i grillowana pierś z kurczaka. Niczego więcej do szczęścia nie potrzeba. Mega prosta sałatka ale jaki smak! Nie ma się nad czym za długo rozwodzić... po prostu siadać i jeść! Składniki: 200g sałaty/rukoli/szpinaku ½ słoiczka suszonych pomidorów (pomidory +oliwa) 80g parmezanu ½ puszki kukurydzy

Pyry na Gaz
Pasta (sałatka) z paluszków krabowych i pora 151

Przepis na pastę do pieczywa, która równie dobrze może być sałatką, jeśli składniki pokroimy nieco grubiej. Składniki: opakowanie paluszków krabowych 3 jajka pół małego pora spora garść kiełków na patelnię 3 łyżki majonezu łyżka masła sól, pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Pora i paluszki krabowe drobno siekamy. Kiełki podsmażamy na maśle

e-PrzepisyKulinarne
sałatka jajeczna z marynowanymi grzybami 128

Polecam sałatkę jajeczną z marynowanymi grzbami leśnymi 1 słoik marynowanych grzybów (420g po odsączeniu z zalewy) 10 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka kukurydzy -odsączona 1 duży

Ugotujmy Coś
Burak faszerowany serem kozim, żurawiną z malinami zwieńczony rukolą i orzechami 117

Słodki burak, kwaskowata żurawina i lekko orzechowa rukola (to moje ulubione połączenie) a do tego całość podkręcona słonym, kozim serem. Świetna przekąska na pochmurny dzień świetnie zastąpi ci ulubioną sałatkę. Burak faszerowany kozim serem z rukolą i żurawiną. Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Sałatka z pestkami słonecznika 202

skóry. Ananasa odsączyć. Wszystkie składniki pokroić w kostkę, dodać słonecznik i dokładnie wymieszać.  W miseczce połączyć majonez, miód, sok z cytryny, pieprz i zalewę z ananasów. Dodać do sałatki. Całość dokładnie przemieszać. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Sałatka ziemniaczana 117

Prosta sałatka, niewymagająca dużo czasu do przygotowania. Idealnie sprawdza się latem z grillowanym mięsem. Jest to również dobra odmiana dla najpopularniejszego podawania gotowanych ziemniaków na ciepło. Polecam! Porcja dla 2 osób: 6 średnich ziemniaków 2 ogórki małosolne 1 mała cebula szczypiorek 2 łyżki majonezu świeżo mielony pieprz sól Sposób przygotowania: Ziemniaki ugotować i pozostawić do ostygnięcia. Następnie pokroić w plastry

Kuchnia Pani Wiosny