Piękna i dobra" tak powinna się nazywać ta sałatka ;) Tak, wiem, że jedzenie jest do jedzenia, a nie do oglądania, ale ostatecznie niech oczy też coś z tego mają. Tak, to bardzo brzydko się chwalić, ale byłam nią tak zachwycona, że ciężko mi było wziąć do ręki widelec i się z nią rozprawić. Oczywiście tylko do pierwszego kęsa ;) Składniki
Quinoa Raz!kolory, a inspiracją była czerwona fasola z puszki ;) Pamiętacie moją quinoę bordo? To był jeden z pierwszych przepisów na blogu ;) Tym razem lżejsza propozycja na lato w formie sałatki i z większą ilością ciemnoczerwonych składników ;) Składniki: 1 szklanka ugotowanej czerwonej quinoy 1 puszka czerwonej fasoli gotowanej na parze pół główki czerwonej sałaty dębolistnej 5-6 liści czerwonej
Quinoa Raz!Zwykła sałatka owocowa podana w niestandardowy sposób. Zamiast salaterki czy pucharka wystarczy użyć owocu, a efekt jest rewelacyjny. I gwarantuję że lepiej smakuje niż podana w szkle... 1 dojrzały ananas 2 kiwi 1/2 granata kawałek arbuza sok z 1 pomarańczy 1 łyżeczka płynnego miodu kilka listków mięty Ananasa przekroić na 2 równe części, wydrążyć delikatnie miąższ i pokroić na nieduże
Lubię to gotujęProsta a zarazem efektowna sałatka, idealna na upalne dni. A w dodatku pełna witamin. Szybka przystawka lub przekąska dla zagonionych mam, polecam! Przygotowanie 15 minut Dla 4 osób 2 melony 2 awokado 4 łyżki oleju słonecznikowego 1 cytryna 100 g sałaty (np. strzępiastej lub innej) Melony przekrój na pół i usuń pestki. Pokrój na ćwiartki i obierz ze skórki
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskazimno Pieczone w piekarniku warzywa a'la frytki, z ziołowym sosem Zapiekane pomidory faszerowane kaszą owsianą Najprostszy chłodnik z botwinką Polenta - kukurydziany przysmak na wiele sposobów Sałatka z kaszy orkiszowej z kiszoną cytryną, papryką, pomidorami i cukinią Pikantne ziemniaki zapiekane w mleku Zupa marchewkowa z sokiem grejpfrutowym
Codzienna kuchnia niecodziennaznam osoby, która tej sałatki nie lubi. W każdym razie moi domownicy ją uwielbiają:) Prosta i szybka w przygotowaniu. Pasuje na każdą okazję. Składniki: -opakowanie ( 250 g ) drobnego makaronu - koraliki -dwie piersi z kurczaka -dwa ogórki sałatkowe -trzy sosy sałatkowe koperkowe -trzy, cztery ząbki czosnku -mały słoiczek majonezu -dwie łyżki oleju Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy
Kulinarne przemysleniaBardzo prosta sałatka. Wbrew pozorom łagodna w smaku. Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy. Składniki: -słoik papryki konserwowej -20 dag żółtego sera -2-3 ogórki kiszone -4-5 jajek ugotowanych na twardo -2 cebule -mały słoiczek majonezu -pieprz, sól do smaku Cebulę obrać, drobno posiekać i sparzyć. Paprykę odsączyć i pokroić w paski. Jajka i ogórki pokroić
Kulinarne przemysleniaKażdy z nas zapewne lubi lubi sałatkę Jarzynowa.Jest to chyba już stała tradycja w naszych domach.A ja, mogę ją jeść i jeść bez końca :). 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach , obrać. 2 marchewki ugotowane 1 pietruszka ugotowane 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 2 Cebulę 3-4 ogórki konserwowane 1 łyżeczka musztardy 1 słoik majonezu 4 ugotowane na twardo
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidiety, bo naukowcy z Wielkiej Brytanii donoszą, że sok z granatów pomaga pozbyć się obwisłego brzucha, powstałego wskutek siedzącego trybu życia. Podobno szczególnie mocno podatni na dzialanie […] Artykuł Sałatka porażona granatem! :) pochodzi z serwisu Wiszniówka
WiszniówkaDziś trochę inna odsłona kaszy jaglanej czyli nie śniadaniowa i nie deserowa jak to było dotąd ;-) Dziś szybka sałatka idealna na wakacyjną kolację. Składników ma niewiele więc tym bardziej łatwo ją przygotować :-) To kto robi? SKŁADNIKI 1/3 szklanki kaszy jaglanej 2 pomidory 1 biała papryka koperek szczypiorek 3 łyżki jogurtu naturalnego sól ziołowa, pieprz Kaszę gotujemy w dużej ilości lekko
Czary - gary w kuchnisałatkę mogę jest prze 7 dni w tygodniu, ale ostatni jadłam ją przez 3 i wiecie co? i mi się nie nudzi.. jest naprawdę dobra, do tego dietetyczna, zdrowa, stanowi idealny posiłek w pracy jako obiad. Polecam każdemu szczególnie tym na diecie. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikMizeria to najprostsza i chyba najsmaczniejsze sałatka w polskich domach.Występuje ze śmietaną w roli głównej ,ale bywa też podawana z olejem czy jogurtem a także z miodem i czosnkiem jak u mnie.Moja wersja jest dietetyczna ,więc wymieszałam ją z jogurtem naturalnym.Lubię ją pałaszować z kanapką na kolację i kakao.Wiem ,mieszanka wybuchowa ,ale co zrobić jak się
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPrzepis na smaczną sałatkę, która idealnie sprawdzi się jako lunch do pracy. Składniki: 250 g makaronu penne 2 garście rukoli 150 g sera żółtego 0,5 kg bobu ok 80 g słonecznika 3 łyżki oliwy łyżka octu balsamicznego sól, pieprzem Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Bób gotujemy do miękkości w osolonej wodzie
e-PrzepisyKulinarnelekko chrupiąca.) Gotową marchewkę przełożyć na większy półmisek. Imbir obrać i zetrzeć, a wyciekającym z niego sokiem - skropić marchewkę. Całość posypać sezamem i oprószyć solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Sałatkę/przekąskę podawać letnią. (*) Wartość energetyczna w 1 porcji: 69 kcal; wartość odżywcza: 6% białka, 42% tłuszczu, 52% węglowodanów. (Jest to referencyjna wartość odżywcza dla przeciętnej osoby dorosłej
Di gotujeczerwoną obrać, opłukać i pokroić w półplasterki. Przygotować sos: oliwę wymieszać z octem winnym, dodać sól, pieprz i oregano. Ser feta pokroić w kostkę dużą, wrzucić do miski z sałatkę polać wszystko sosem i wymieszać. posypać oliwkami
Camilla w kuchni