ugotowanego brązowego ryżu 1 pomidor 1 ogórek 1/4 główki kapusty/ sałaty 50 g żółtego sera 50 g wędliny 2 sosy sałatkowe włoskie Przygotowanie: Wszystkie składniki pokroić w kostkę, sałatkę porwać na mniejsze części, dodać do nich ryż i sos sałatkowy przygotowany według instrukcji na opakowaniu. Wszystko dokładnie wymieszać. SMACZNEGO
Malinowo w kuchniiórka . Jabłka i gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w półplasterki. Dodać do warzyw. Zrobić sos: ocet wymieszać z oliwą, odrobiną soli i pieprzu kolorowego, polać sałatkę i delikatnie wymieszać
Camilla w kuchnipropozycja, która znika bardzo szybko ;) Na popołudnie lub wieczór, do grilla, na biesiadę piwną, na kolację ze znajomymi lub śniadanie Mistrzów. Robiona wg Pięciu Przemian - pasta/sałatka z tuńczyka. Sałatka z tuńczyka www.kuchniasmakow.blogspot.com Tuńczyka z puszki - rozdrobnić widelcem, dodać: łyżeczkę musztardy, szczyptę kurkumy, 2 jajka ugotowane na twardo - pokrojone w kosteczkę, łyżkę majonezu, drobno pokrojoną cebulę pieprz czarny
Kuchnia smakówostrym nożem z białych błonek. Twaróg pokrusz lub pokrój w kostkę. Wszystko pokładaj na talerzu, dopraw i na koniec posyp prażonym słonecznikiem lub dynią. SMACZNEGO. CMOK . Do takiej sałatki na kolację świetnie pasuje czerwone wino Merlot
Pasje Jolkiprostocie tkwi siła. Dawno nie jadłam tak prostej i pysznej sałatki. Najlepiej smakuje z dużą ilością koperku i ogórkami gruntowymi. Jeśli zostało Wam trochę młodych ziemniaków z obiadu, już wiecie jak je wykorzystać! :) SKŁADNIKI (3-4 porcje) ok. 20 malutkich ugotowanych młodych ziemniaków 3-4 średnie ogórki gruntowe 1 cebula cukrowa kilka łodyżek szczypiorku kilka gałązek koperku sos 1 łyżka
DefinicjaSmakuktórych uścisk dłoni jest pełen niewypowiedzianej sympatii i których słodkie, bogate natury udzielają naszym zapalczywym, niecierpliwym duszom cudownego wypoczynku." [Hellen Keller] Namaste! Pięknego dnia Wam życzę:) fot. Izabela Magdalena Sałatka z fetą Składniki: główka sałaty lodowej kiść winogron 1 opakowanie sera feta opakowanie pomidorków koktajlowych 1 długi ogórek 1 sos włoski 3 łyżki oleju 3 łyżki wody Przygotowanie: Sałatę
Kuchnia smakówKolejne danie z edycji "Fit - finesse" :) Rewelacyjne na kolację lub jako dodatek do obiadu:) Składniki: kuchniasmakow.blogspot.com zestaw sałatek (lodowa, rukola, radiccio, rzymska) 1 opakowanie mozarelli mini 1/2 opakowania sera feta 1 pomidor 1 papryka czerwona 1 średni ogórek zielony 2 jajka 1 p, sosu ziołowego (Knorr) oliwa z oliwek 2 łyżki jogurtu greckiego. Sałaty umyć, pomidor pokroić w kostkę, podobnie
Kuchnia smakównutą cytryny idealnie tańczą truskaweczki i nektarynki, arbuzy, banany też idą w te tany. W prostocie jest sztuka, rzecze stare pokolenie, więc my tę sztukę uprawiamy w jedzeniu. Orzeźwiająca sałatka z arbuza www.kuchniasmakow.blogspot.com 1/4 arbuza - kroimy w kostkę 2 banany - kroimy w półplasterki 250 gram truskawek - kroimy na pół 2 nektarynki - kroimy w kostkę Banana skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny
Kuchnia smakówwylewać). Tuńczyka odsączyć i rozdzielić na mniejsze kawałeczki. Wszystkie składniki połączyć i polać oliwą z suszonych pomidorów (ilość stosowna do upodobań), sprawdzić tylko jak bardzo jest ona słona. Sałatkę przyprawić solą i pieprzem do smaku
Kuchcik gotujeSałatka, jarzynka, przystawka... jakkolwiek zaklasyfikujemy to danie jedno jest pewne – połączenie wyrazistych pieczarek, świeżego szpinaku i słodkawych suszonych pomidorów jest wyborne. Polecam gorąco wypróbować to wiosenne zestawienie smaków. Składniki: 400g małych pieczarek 3 duże garście świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku duża biała cebula łyżka oliwy z oliwek łyżka masła sól, czarnym pieprz ½ słoika suszonych pomidorów w oliwie 2-3 łyżeczki
Pyry na GazPyszna, lekka sałatka ze smażonym kozim serem, rucolą, gruszką i włoskimi orzechami. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na 4 porcje: dwie garści świeżej rukoli dwie garści świeżych liści szpinaku 2 gruszki 1 roladka z koziego sera garść orzechów włoskich oliwa z oliwek sos balsamiczny CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W misce mieszamy rukolę i liście
My Culinary ArtNieco inna odmiana klasycznej sałatki gyros. Dodałam do niej pieczone ziemniaki, dzięki czemu stała się bardziej treściwa i sycąca. W wersji mniej dietetycznej można dodać smażone ziemniaki lub nawet frytki:) Polecam spróbować by wyrobić sobie opinię która wersja jest lepsza - klasyczna czy ziemniaczana. 1 filet z kurczaka 4 średniej wielkości ziemniaki 1/2 główki sałaty lodowej 1/4 puszki kukurydzy 3 pomidory
Szefowa kuchnipyszna i wyrazista sałatka doskonale zastąpi danie obiadowe. Szczególnie teraz gdy na dworze upał i nie mamy ochoty na gorące potrawy. Całą gamę wiosennych smaków dopełnia ostro słodki sos. Kiedy sezon na szparagi się skończy , można zastąpić je zieloną fasolką . POLECAM ! Nie podaję dokładnej ilości składników, ponieważ wszystko zależy od naszych apetytów:) POTRZEBUJEMY: kilka młodych ziemniaków szparagi lub fasolka
WYSPA SZCZĘSLIWAcebulą pokrojoną w piórka. Wszystkie składniki zalewy zagotować. Gorącą zalewą zalać ogórki z cebulą, dodać gorczycę z musztardą, wymieszać i odstawić na 4-5 godzin. Po tym czasie sałatkę przełożyć do słoików (z zalewą), szczelnie zamknąć i pasteryzować około 7-10 minut (od chwili zagotowania się wody). Słoiki ułożyć do góry dnem do momentu ostygnięcia
Di gotujemało skorzystałam więc biorę się do roboty i nadrabiam.. Jest piękna i słoneczna wiosna, to owoce są bardzo słodkie. Mogę jeść, jeść, jeść i jeść. Dzisiaj zmajstrowałam sałatkę z truskawkami. Kto by pomyślał żeby sałatę masłową zamiast śmietany robić z oliwą, miodem i truskawkami... Składniki: 25 dag truskawek 20 dag mozzarelli sałata karbowana suszone chilli
pieprzny smaczek